Δαμιανίδης: “Έκανε τεράστιο σφάλμα ο Τζέιμς”

Ο Ντομινίκ Τζέιμς δεν έφυγε από τον Άρη επειδή ήταν απλήρωτος όπως τεχνηέντως πέρασε χθες… Αυτό ουσιαστικά επιβεβαίωσε σήμερα με δηλώσεις του στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιάννης Δαμιανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις δηλώσεις που έκανε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής και στο διοικητικό αδιέξοδο.

Για το θέμα της φυγής του Τζέιμς ο κ. Δαμιανίδης υπογράμμισε πως “καταλαβαίνει κανείς την απαξίωση του τμήματος όταν λέγονται πράγματα από ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, όπως ειπώθηκε ακόμα και στο ραδιόφωνο του Άρη ότι ο Τζέιμς έφυγε γιατί είναι απλήρωτος. Όταν ένας παίκτης έχει υπογεγραμμένο ένα συμβόλαιο, είναι πληρωμένος και υπάρχουν όροι πότε και πως μένει ελεύθερος και φεύγει, τότε το φταίξιμο δεν ειναι στην ομάδα, αλλά στον Τζέιμς. Να μη ξεχάσουμε ότι πέρσι είχαμε τον Τάκερ και ο ίδιος πληρωμένος που φέτος αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα και έφυγε όντας πληρωμένος. Ο Άρης κατήγγειλε το συμβόλαιό του και όταν ο Τάκερ βρήκε ομάδα να συνεχίσει αλλού την καριέρα του, ο Άρης έκανε συμφωνία ζητώντας 50.000 ευρώ και μέσα στον Μάρτιο θα πληρωθεί η ομάδα. Δεν μπορεί να φεύγει ένας παίκτης που έχει συμβολαιο χωρίς να υπάρχει λόγος.
Την Κυριακή που κάλεσα τους παίκτες στα γραφεία ο Τζέιμς τοποθετήθηκε για την ομάδα και είπε ότι αγαπάει την ομάδα, ότι δεν παίζει για τα χρήματα και δεν θέλει να φύγει ποτέ. Έκανε ένα τεράστιο σφάλμα ακούγοντας τους μάνατζερ του, πιστεύοντας ότι θα έχει καλύτερη τύχη εκεί που θα πάει. Από χθες ο Άρης έχει κινηθεί νομικά και έχει ενημερώσει τον ίδιο, την ΕΟΚ και τη FIBA. Μέχρι σήμερα η ομάδα που ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει δεν μας έχει ζητήσει την ελευθέρας του. Το συμβόλαιο το έχει ο Άρης με τον καλαθοσφαιριστή, τα άλλα όλα θα τα δούμε… Για μανατζερικά δεν έχει μείνει παίκτης ελεύθερος! Η ομάδα έχει έρθει σε αλληλογραφία με τους μάνατζερ όλων των παικτών και κάνουν υπομονή γιατί θα πάρουν τα χρήματά τους. Ουδέποτε αρνήθηκε ο Άρης ότι θα πληρώσει τα χρήματα στους μάνατζερ του Τζέιμς”.

Για τι δηλώσεις που έκανε την Κυριακή ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είπε ότι “ο κόουτς έχει μια τεράστια πίεση, είναι βέβαιο αυτό. Όταν ήρθε στην ομάδα ρισμένα πράγματα τα γνώριζε και ορισμένα που διαμορφώθηκαν στη συνέχεια δεν τα γνώριζε, αλλά δεν ανέφερε, δεν τα είπε όλα… Έτσι πίστεψε ότι έπρεπε να πει και αυτά είπε. Αναφέρθηκε ότι η ομάδα δεν λειτουργεί καλά τις τελευταίες 10 μέρες. Σε αυτό το διάστημα ο Άρης έπαιξε με τον Παναθηναϊκό και τη Κίμκι και μάζεψε 10.000 κόσμο στο γήπεδο και η ομάδα με τον Παναθηναϊκό έπρεπε να είχε κερδίσει. Φαίνεται ότι ο προπονητής νιώθει μόνος, απομονωμένος, αλλά σίγουρα ότι από τον Γιάννη Δαμιανίδη, γιατί ο Δαμιανίδης είναι δίπλα του, στηρίζει την ομάδα όσο κανένας άλλος. Ο Δαμιανίδης του έφερε τέσσερις παίκτες, τον Τζέιμς, τον Τσαλδάρη, τον Ντέιβις που ήταν αλλαγή του Όλιβερ, τον Κρούσιτς… Τα χρήματα του (συμβολαίου του) Τσαλδάρη δεν είναι χρήμστα που τα υπολόγιζε ο Άρης στην αρχή της χρονιάς… Από το καλοκαίρι έχουν τοποθετηθεί ολοι οι φορείς που ήταν κοντά στην ομάδα. Το τι έγινε από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα εύκολα το καταλαβαίνει κανείς… Εγώ δεν έχω εκδώσει δύο ανακοινώσεις που λέω ότι θα πληρώνω το τεχνικό τιμ. Εμφανίστηκε τότε μια συσπείρωση, αλλά τελικά δεν υπάρχει ούτε ηθική ούτε υλική”.

Για το διοικητικό αδιέξοδο τόνισε πως “το πρόβλημα του Άρη παρουσιάστηκε με την αποχώρηση του Τζεβελέκη το 2009 και την πώληση του Παπανικολάου και έλεγαν τότε ότι δεν ήξεραν που πάνε τα λεφτά. Ο Άρης έχει μετόχους, λογιστήριο και όλα είναι κατατεθειμένα! Ο Άρης εμφανίζεται ως αποτυχημένη ομάδα, ότι δεν είχε πορεία, μόνο κακά πράγματα έγιναν από την ειδική εκκαθάριση και μετά; Έγιναν λάθη, όποιος δουλεύει κάνει λάθη και ζητάω συγνώμη για το λάθος μου. Ο Άρης διοικήθηκε από ανθρώπους που είναι γεννημένοι μέσα στον Άρη, δεν θέλουν το κακό του Άρη ή μήπως πιστεύετε ότι μπήκαν για να βάλουν… μέσα την εταιρεία; Για την πρόταση (λύσης πρωτοδικείου του κ. Γεωργούλη) που έγινε η άποψή μου δεν αλλάζει και την έχω πει. Αν αυτή η προσπάθεια της Λέσχης έχει αποτέλεσμα, θα είναι ότι καλύτερο… Εγώ ήθελα με αυτή τη κίνηση να παρθεί η ομάδα, αλλά η κίνηση κόλλησε σε πράγματα που ο Δαμιανίδης δεν είπε όχι. Σε ένα σκέλος όχι ουσιώδες είπε όχι ο Δαμιανίδης, αλλά θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι ο Άρης είναι ανώνυμη εταιρεία και πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένα βήματα και μεθοδολογία για την μεταβίβαση των μετοχών ή του μάνατζμεντ. Αυτό το γνωρίζει και ο πιο απλός κόσμος. Σήμερα υπάρχει από όσα γνωρίζω συνάντηση του προέδρου της Λέσχης (Γιάννη Γρανούζη) με τον Τάκη Γεωργούλη. Ο Δαμιανίδης δεν είναι ούτε μεγαλομέτοχος, ούτε ο εκατομμυριούχος, ούτε μου ανήκει ο Άρης, ούτε ζήτησα να είμαι πρόεδρος, ούτε είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα όπως ακούω να λένε…”

To Top