Δαμιανίδης: «Τρομερά σοβαρή η κατάσταση, έτσι να την αντιμετωπίσουμε»

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης διέψευσε ότι το χρέος της ΚΑΕ είναι πέντε εκατομμύρια ευρώ, όπως ευρέως έχει διαδοθεί τελευταία και τόνισε πως τα χρέη προς το δημόσιο είναι σήμερα σχεδόν 1,3 εκατ. ευρώ, το οποίο θα δίνεται σε (τουλάχιστον) 48 δόσεις.

Ο κ. Δαμιανίδης υπογράμμισε αρχικά πως “από την ημέρα που ζήτησα την έκτακτη γ. σ. μέχρι προχθές, κατέληξαν οι μέτοχοι σε μία ανακοίνωση που σας διάβασε ο πρόεδρος. Επειδή ‘άνοιξε’ η συζήτηση, θα είμαι ο τελευταίος που θα μιλήσω για το μπάσκετ και με μεγάλη αγωνία θα τοποθετηθώ σε αυτό για πράγματα που όπως πειράζουν εμένα, πειράζουν και εσάς. Όλοι μας είμαστε το ίδιο περήφανοι ως Αρειανοί. Δεν μπορούμε να αφήνουμε στον άερα πληροφορίες κι απόψεις που θίγουν συνειδήσεις, για ένα τμήμα τπου φέρνει επιτυχίες.
Έχει ακουστεί ότι τα χρέη του Άρη είναι 5 εκατομμύρια ευρώ και άλλοι λένε παραπάνω. Εγώ γνωρίζω ότι στις αθλητικές ανώνυμες εταιρείες υπάρχουν ανοίγματα προς το δημόσιο, προς παίκτες, προπονητές και προμηθευτές.
Οι τελευταίοι είναι συνεργάτες άμεσοι της εταιρείας. Αυτοί διατηρούν μία διαφορετική σχέση με την ομάδα. Το δημόσιο ποτέ δεν είναι κρυφό σε καμία εταιρία. Παρόλο που έχω αναφερθεί σε αυτό το κομμάτι, έχει αποτελέσμα να επηρεάζει ανθρώπους το ότι ο Άρης χρωστάει ένα… τρελό ποσό.
Το ποσό που χρωστάει μετά την καταβολή των 347.000 ευρώ και το οποίο ήταν 2.180.000 ευρώ, καταφέραμε με τη νομική υπηρεσία και τους οικονομολόγους που έχουμε, εκμεταλλευτήκαμε διατάξεις και το κατεβάσαμε στο 1.600.000 ευρώ. Ο Άρης χρωστάει 1.280.000 ευρώ στο κράτος και ήρθε πριν από δύο μέρες από το Υπουργείο Οικονομικών η πρώτη ειδοποίηση για τον διακανονισμό του χρέους.
Είναι το χρέος της Άρης ΚΑΕ από το 2003 μέχρι σήμερα και μπορεί να διαιρεθεί κατά τα χρόνια και είναι καταγεγραμμένο.
Οι δόσεις στις οποίες θεωρούμε ότι θα καταλήξουμε, γιατί υπάρχει θέμα και στο ποδόσφαιρο, θα είναι 48.
Για το πώς έχει δημιουργηθεί το θέμα και η παραπληροφόρηση, είναι αδιανόητο”.

Πρόσθεσε πως “ένα θέμα το οποίο ακούγεται πολύ, είναι ότι ο Άρης έχει να αντιμετωπίσει προσφυγές. Έχει, όντως. Κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει την κριση. Γιατί δεν μπόρεσε να τις καλύψει, θα χρειαστεί μία άλλη γ. σ. για να το πούμε. Υπάρχει αυτό το χρέος και με τις 48 δόσεις και ίσως φτάσουν στις 70 ή στις 120 μπορεί να καλυφθεί” και κατέληξε: “Πριν μερικές μέρες ίσως ακούσατε η δήλωση που έκανε στη γενική συνέλευση μετόχων του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, o Θανάσης Γιαννακόπουλος. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο του Παναθηναϊκού είπε ότι ‘δεν θέλω να πω ότι είναι απελπιστική, αλλά τρομερά σοβαρή’. Έτσι θέλω να αντιμετωπίσουμε και εμείς στο μπάσκετ. Θα περιμένω με αγωνία να ευοδωθούν όλες οι προσπάθειες των μετόχων με τη συνεργασία Λέσχης και ΑΣ και εύχομαι να καρποφορήσουν. Το μυαλό μου πάει πίσω στην ειδική εκκαθάριση και αν δεν βρισκόταν 7-8 άνθρωποι να δώσουν όραμα, όλες οι κινήσεις του απλού κόσμου θα πήγαιναν χαμένες. Περιμένω με αγωνία και είμαι ένας από αυτούς που έχει ποινική ευθύνη, γιατί υπέγραφα για λογαριασμό της ΚΑΕ”.

To Top