Αθανασιάδης: «Εισροή 2,5 εκατ. ευρώ με προσωπικό ρίσκο, παράταση θητείας μέχρι το 2014»

Άνοιξαν τα χαρτιά τους ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Αθανασιάδης και ο εκτελεστικός διευθυντής, Γιάννης Κόντης, κάνοντας γνωστές τις λεπτομέρειες για τη μια από τις δυο προτάσεις που υπάρχουν στα χέρια τους. Υποσχέθηκαν άμεση εισροή 2.500.000 ευρώ με προσωπικό ρίσκο για να εξασφαλιστεί η αδειοδότηση, δεν θα υπάρχει καμία δέσμευση της ΠΑΕ προς το παρόν για τις μετοχές και ζήτησαν παράταση θητείας της νυν διοίκησης μέχρι το 2014. Πολλά τα ερωτηματικά, παρά τις διευκρινιστικές ερωτήσεις του προέδρου της Λέσχης Γιάννη Γρανούζη και των μελών του φορέα.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν στο Βελλίδειο τα μέλη της Λέσχης την πρόταση που ανέλυσε ο Θανάσης Αθανασιάδης στο σώμα. Ποια είναι τα βασικά της σημεία:

  1. Επενδυτικός όμιλος διευκολύνει ταμειακά τους κ.κ. Αθανασιάδη, Ορφανίδη, προκειμένου να καταβάλουν μέχρι το τέλος της περιόδου 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
  2. Τα χρήματα δεν θα μπουν απευθείας στην ΠΑΕ, αλλά στα συγκεκριμένα φυσικά πρόσωπα. Αυτά με προσωπικό τους ρίσκο θα τα βάλουν στην εταιρία, ως ταμειακή διευκόλυνση.
  3. Δεν θα υπάρξει καμιά σύμβαση, συνεργασία ή απευθείας εμπλοκή του επενδυτικού ομίλου με την ΠΑΕ. Η συμφωνία θα είναι ανάμεσα στον όμιλο και στους Αθανασιάδη-Ορφανίδη, οι οποίοι ως πρόσωπα θα είναι υπόλογοι σε αυτόν.
  4. Απαραίτητη προϋπόθεση να παραταθεί για έναν ακόμη χρόνο η θητεία της διοίκησης μέχρι το 2014. «Βάζουμε με δική μας ευθύνη τα χρήματα και πρέπει να είμαστε παρόντες για τη διασφάλισή τους», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
  5. Με τα χρήματα αυτά εξασφαλίζεται η αδειοδότηση της ομάδας και η ομαλή μετάβασή της στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.
  6. Θα υπάρχει η δυνατότητα να εισρεύσουν κι άλλα κεφάλαια και στη συνέχεια, ανάλογα με τις ανάγκες και τη δυναμική της ομάδας.
  7. Δεν έγινε γνωστό το όνομα του επενδυτικού ομίλου, ο οποίος εμπιστεύεται τους κ.κ. Αθανασιάδη, Ορφανίδη από την γνωριμία και συνεργασία τους στον κατασκευαστικό κλάδο (με έργα στην Μέση Ανατολή).
  8. Φέρεται να έχουν ασχοληθεί και με άλλους αθλητικούς συλλόγους στην Ευρώπη, όχι στην Ελβετία, εκεί όπου ήταν η βάση των συνομιλιών.
  9. Έμεινε ανοιχτό το ενδεχόμενο σε περίπτωση αδυναμίας κάλυψης του ποσού της ταμειακής διευκόλυνσης να καλυφθεί αυτό με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
To Top