ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δείτε τι έκανε και σώθηκε μέλος του πληρώματος του αεροσκάφους που συνετρίβη

Τους κανόνες ασφαλείας ακολούθησε το μέλος του πληρώματος του αεροσκάφους της Κολομβιανής αεροπορικής εταιρείας που συνετρίβη οδηγώντας στον θάνατο 71 ανθρώπους

Σύμφωνα με το Fox Sports Argentina ο Erwin Tumiri έβαλε μια τσάντα ανάμεσα στα πόδια του που ενδείκνυται βάση των κανόνων ασφαλείας σε περιπτώσεις αεροπορικών δυστυχημάτων.

“Κατά την κατάσταση (πτώση του αεροσκάφους), πολλοί επιβάτες σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και άρχισαν να φωνάζουν”, λέει ο Tumiri από τους ελάχιστους ανθρώπους του πληρώματος που επιβίωσαν της συντριβής.

Στα περίεργα της μοίρας ανήκει και η περίπτωση του πιλότου Miguel ‘Micky’ Quiroga ο οποίος είχε χάσει τον πατέρα του σε αεροπορικό δυστύχημα όταν ήταν ο ίδιος μωρό.

Ο Quiroga είχε γίνει πατέρας πριν από λίγες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τους κανόνες επιβίωσης σε περίπτωση ατυχήματος οι επιβάτες ενός αεροσκάφους πρέπει:

Να είναι ντυμένοι καλά και ζεστά, γιατί μπορεί το αεροσκάφος να συντριβεί σε κρύα περιοχή.

Τα επιπλέον ρούχα θα προστατέψουν από εγκαύματα και τραυματισμούς.

Να πάρουν θέσεις κοντά στην ουρά του αεροσκάφους. Οι επιβάτες που κάθονται στις πίσω θέσεις έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να επιζήσουν σε περίπτωση συντριβής. Να παραμείνουν δεμένοι στις θέσεις τους. Αυτό θα αποτρέψει από θανάσιμους τραυματισμούς κατά την πτώση.

Να κάτσουν σε εμβρυική στάση ή να πιάσουν το μπροστινό κάθισμα με τα χέρια τους. Να προσπαθήσουν να απομακρυνθούν τουλάχιστον 500 μέτρα από τα συντρίμμια.

Πηγή: newmoney.gr

To Top