Δεκτή η αίτηση για το άρθρο 99, κέρδισε ο Άρης το δικαστήριο!

Παρά την παρέμβαση του ΙΚΑ, ο Άρης κέρδισε το δικαστήριο για την υπαγωγή στο άρθρο 99. Δεκτή η αίτηση με ευνοϊκούς για τους κίτρινους όρους.

Όπως αναφέρουμε σε ρεπορτάζ νωρίτερα, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης η αίτηση της ΠΑΕ Άρης για την έκδοση προσωρινής διαταγής για την υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Όπως είναι φυσικό σε ανάλογες περιπτώσεις, το δημόσιο προβάλλει εμπόδια. Οι κίτρινοι θυμούνται, άλλωστε τη σθεναρή στάση του δημοσίου στην προηγούμενη διαδικασία με το άρθρο 44. Σήμερα, από πλευράς πιστωτών παραστάθηκε μόνο ΙΚΑ με τους δικηγόρους του, οι οποίοι έκαναν παρέμβαση, ζητώντας να αποφασίσει αρνητικά το δικαστήριο στην αίτηση του Άρη.

Οι νομικοί  που παραστάθηκαν στην αίτηση, δηλαδή οι Τσομίδης, Αργυριάδης και Χριστοφορίδης αντέκρουσαν με δικά τους επιχειρήματα τις θέσεις του Άρη και από την πρώτη στιγμή δήλωσαν συγκρατημένα αισιόδοξοι για την τελική έκβαση της απόφασης.

Η απόφαση βγήκε λίγο πριν από τις δυο το μεσημέρι και είναι ευνοϊκή για τον Άρη. Πλέον  οι κίτρινοι παίρνουν… βαθιά ανάσα, παγώνοντας για τουλάχιστον ένα δίμηνο (ίσως και αρκετά περισσότερο) τις απαιτήσεις που υπάρχουν από πάσης φύσεως πιστωτές και κυρίως από το κράτος.

Στο διάστημα αυτό που θα ακολουθήσει της προσωρινής απόφασης για το άρθρο 99, οι παράγοντες του Άρη θα πρέπει να έρθουν σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, ώστε να ετοιμάσουν τον πλήρη και τελικό φάκελο, ο οποίος θα εγκριθεί ή όχι από το αρμόδιο δικαστήριο τελεσίδικα.

Σε λίγη ώρα αναμένεται επίσημη ανακοίνωση της Κοινωνίας Μελών.

To Top