Δεν ήταν λόγια του… αέρα όσα είπε ο Πρίφτης για την επίθεση

Δεν ήταν λόγια του αέρα οι δηλώσεις του Δημήτρη Πρίφτη για την δουλειά που χρειάζεται ο Άρης επιθετικά. Ούτε τα είπε για να “προσγειώσει” τους παίκτες του. Ήταν μια πραγματικότητα, την οποία ο Άρης πρέπει να αλλάξει, αν θέλει να μην έχει προβλήματα στα επίσημα παιχνίδια.

Οι κίτρινοι κέρδισαν την ΤΣΣΚΑ στον τελικό του Nick Galis Cup, αλλά το έκαναν μέσα από την άμυνα και όχι από την επίθεση. Για του λόγου το αληθές αρκεί να ρίξει κανείς μια πιο προσεκτική ματιά στα στατιστικά του Άρη. Οι κίτρινοι είχαν μόλις 6/14 βολές, ποσοστό 42,9% και σούταραν έξω από τα 6,75μ. με 23,5% (4/17). Έκαναν 17 λάθη και είχαν μέτριο ποσοστό και στα δίποντα (21/44 – 47,7%).

Κέρδισαν γιατί έπαιξαν σωστή άμυνα σε όλο το ματς και γιατί έβαλε το σουτ ο Πάσαλιτς, αλλά επιθετικά πρέπει να βελτιώσουν τις συνεργασίες τους, τους αυτοματισμούς και να έχουν πιο καθαρό μυαλό στην έξτρα πάσα.

Το θετικό για τον Άρη είναι πως τέτοια περίοδο οι περισσότερες ομάδες προβληματίζονται για την άμυνά τους, που είναι ένα κομμάτι το οποίο δύσκολα διαφοροποιείται σε σχέση με την επιθετική λειτουργία, η οποία βελτιώνεται μέσα από την προπόνηση και τους αγώνες.

To Top