Εν αρχή είναι η άμυνα και οι Αμερικανοί του Άρη το έχουν!

Ο Δημήτρης Πρίφτης δεν… μπερδεύεται. Είναι ο πρώτος που κρατάει (φωνάζοντας) χαμηλούς τόνους μετά τις δύο νίκες στο τουρνουά προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. Είναι, όμως, ο πρώτος που γνωρίζει πως ο Άρης σε αυτούς τους αγώνες παρουσίασε εξαιρετική αμυντική λειτουργία και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στους τρεις Αμερικανούς.

Ο κόσμος που παρακολούθησε τους αγώνες με τη Μπάνβιτ και την ΤΣΣΚΑ είτε από το Αλεξάνδρειο, είτε τηλεοπτικά, διαπίστωσε ένα κοινό στοιχείο των τριών Αμερικανών. Την διάθεσή τους να παίξουν άμυνα, πέρα από το ότι είναι καλοί συμπαίκτες όπως είχε τονίσει στην “πρώτη” της ομάδας ο Σάββας Καμπερίδης.

Είναι παίκτες που έχουν την άμυνα μέσα τους. Δεν το κάνουν γιατί “πρέπει”, παίζουν άμυνα γιατί έτσι έχουν μάθει να κάνουν, γιατί έχουν μπασκετική παιδεία. Ανεξαρτήτως της ποιότητας του καθενός (αυτή θα κριθεί στην πορεία της χρονιάς) και του πώς θα κολλήσει στο σύνολο, Τόρεϊ Τόμας, Λαμάρκους Ριντ και Ντρου Νέιμικ έδειξαν το σαββατοκύριακο ότι στο κομμάτι που η ομάδα θα πρέπει κάθε βδομάδα να είναι… εκεί, την άμυνα, αυτοί θα είναι. Και είναι πολύ σημαντικό αυτό και για την υπόλοιπη ομάδα στην πορεία της στο πρωτάθλημα και το κύπελλο.

To Top