ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Δεν δέχονται μείωση από την ΕΡΤ Άρης και άλλες ΠΑΕ, παρά τις… διαρροές και τις πιέσεις στο παρασκήνιο

Δεν δέχονται μείωση από την ΕΡΤ Άρης και άλλες ΠΑΕ, παρά τις… διαρροές και τις πιέσεις στο παρασκήνιο.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και όπως συνέβη και πέρυσι το τηλεοπτικό τοπίο παραμένει θολό, λόγω της πρόθεσης της ΕΡΤ να μειώσει το ύψος των συμβολαίων με τις ομάδες που αγωνίζονται στη Super League 1, υλοποιώντας επιθυμία της κυβέρνησης. Γνώριμο σκηνικό στην Ελλάδα του “είπα-ξείπα”, την στιγμή που έχουν υπογραφεί συμβάσεις και έχουν γίνει προγραμματισμοί ΠΑΕ, με προϋπολογισμούς αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Οι πέντε ομάδες Άρης, Λαμία, Ξανθη, Παναιτωλικός, Ατρόμητος δεν δέχονται μείωση του τιμήματος κατά 45% που συμφώνησαν πέρυσι με την ΕΡΤ υποστηρίζοντας πως η σχετική σύμβαση, που τις περιελάμβανε μαζί με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινια, που υποβιβάστηκε και είχε και την υπογραφή της SuperLeague είναι σε ισχύ. Αυτό λέει η λογική και αυτό “φωνάζουν” οι υπογραφές που έχουν μπει.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαρροές “η διοίκηση της ΕΡΤ υποστηρίζει πως από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός αποχώρησε από τη σύμβαση (σ.σ. πήγε στη NOVA), με τη σύμφωνη γνώμη του ραδιοτηλεοπτικού φορέα, η συγκεκριμένη σύμβαση δεν έχει ισχύ και καλεί τις ομάδες σε διαπραγμάτευση”.

Για την ιστορία, η κυβέρνηση ΝΔ αποφάσισε πως δεν θα μετατραπούν σε συμβάσεις οι προηγούμενες συμφωνίες που είχε συνάψει η ΕΡΤ, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τον ΠΑΟΚ που πήγε στο OPEN, την ΑΕΚ και τον ΟΦΗ, όμως ασκούνται πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση να βρεθεί λύση, που ίσως είναι η «βελτιωμένη πρόταση» προς τους εναπομείναντες με τη μείωση να πέφτει από το 45% στο 30%. Σίγουρα θα υπάρξει ένα δυνατό… πόκερ, όπου σε κάθε περίπτωση ο Άρης θα χρειαστεί να είναι σε εγρήγορση.

To Top