Δεν δημιουργεί, κάνει λάθη και ως συνέπεια… δεν σκοράρει!

Μετά από επτά αγωνιστικές, όπου ο Άρης έπαιξε και ντέρμπι και με καλύτερες ομάδες και με χειρότερες ομάδες και εντός και εκτός έδρας αυτό που ακόμα δεν έχει καταφέρει να κάνει, βάσει πάντα με την φιλοσοφία του Βαγγέλη Αγγέλου, είναι να βρει ισορροπία στην αναλογία ασίστ – λαθών.

Οι κίτρινοι έχουν αρνητικό πρόσημο -38 στην συγκεκριμένη αναλογία. Έχουν κάνει στις πρώτες επτά αγωνιστικές 109 λάθη και έχουν δώσει μόλις 71 ασίστ. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου κάνει 15,5 λάθη ανά αγώνα και μοιράζει μόλις 10,1 ασίστ, άρα έχει σταθερά αρνητικό πρόσημο κατά μέσο όρο -5 στην συγκεκριμένη αναλογία, που είναι από τις θεμελιώδεις αρχές του προπονητή της.

Ο Άρης πάσχει σε δημιουργικότητα. Είναι 12ος σε ασίστ και αυτό επιφέρει καταρχήν πολλά λάθη (είναι 5ος στα λάθη) και άρα μειώνει και την παραγωγικότητα στην επίθεση. Οι κίτρινοι δεν σκοράρουν ούτε 70 πόντους μέσο όρο (69,2), είναι 11οι στη συγκεκριμένη κατηγορία και θα πρέπει μέσα από τις προπονήσεις να βρουν τις κατάλληλες συνεργασίες, για να τις βγάλουν και στα επίσημα παιχνίδια.

 

To Top