Γιαννιώτας “Τα παιδιά προσπάθησαν πολύ, μπορούν να κάνουν ένα καλό σερί και να σώσουν την παρτίδα”

Ο Γιάννης Γιαννιώτας μίλησε για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και παράλληλα  αναφέρθηκε στην ζωή του στη Γερμανία, στους Διούδη και Αγκάνθο αλλά και στην Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον “Αρένα”:

Για τη ζωή στη Γερμανία: “Έχει αλλάξει η ζωή μου προς το καλύτερο. Έχω βρει εδώ πέρα, έναν τρόπο ζωής που με ικανοποιεί πολύ. Είναι δύσκολη γλώσσα τα Γερμανικά αλλά πλέον μιλάω αρκετά καλά και συνεννοούμαι με τον κόσμο, με τον προπονητή μου και τους συμπαίκτες μου”.

Για την νοοτροπία στα Γερμανικά γήπεδα: “Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πρέπει να προσπαθείς και να δίνεις τα πάντα. Το γήπεδο φωνάζει το όνομα της ομάδας σου ακόμα και άμα χάνεις”.

Για το παιχνίδι ΠΑΟΚ – Άρης: “Μου άφησε μια πικρή γεύση το ματς γιατί τα παιδιά προσπάθησαν για το καλύτερο. Τα παιδιά μπήκαν όπως έπρεπε να μπουν, για να πάρουν ένα παιχνίδι που άλλες ομάδες δε σκέφτονται καν πως μπορούν να διεκδικήσουν. Ο ΠΑΟΚ έχει δημιουργήσει ένα τρομερό σύνολο και δε μπορώ να κατηγορήσω τους συμπαίκτες μου που έχασαν”.

Για την απόδοση του Διούδη: “Ο Διούδης δείχνει την αξία του και την δουλειά που έχει ρίξει όλα αυτά τα χρόνια. Έχει δουλέψει τρομερά και έχει δείξει πάρα πολύ υπομονή”.

Για τον τραυματισμό του Τριανταφυλλάκου: “Θέλω να ευχηθώ στον Βασίλη μέσα από τη καρδιά μου να επιστρέψει υγιείς και πάλι στα γήπεδα. Είναι δυνατό παιδί, είναι δυνατός χαρακτήρας και πιστεύω πως θα γυρίσει πιο έτοιμος”.

Για τις αντιδράσεις του όταν σκόραρε ο Ουντότζι: “Όταν ήρθε το γκολ του Ουντότζι μου ήρθαν στο μυαλό μνήμες εποχών Χαβίτο. Μίλησε η καρδιά και νόμιζα πως μπορούσαν οι παίκτες να κρατήσουν το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ όμως διαθέτει έναν φοβερό προπονητή και κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι”.

Για το πως πρέπει να νοιώθει ο κόσμος του Άρη: “Μόνο πικραμένος δε πρέπει να είναι ο κόσμος του Άρη. Ο ΠΑΟΚ διανύει τις καλύτερες εποχές του και στοχεύει στο πρωτάθλημα. Πρέπει να υπάρξει στήριξη από τον κόσμο γιατί τα παιδιά παλεύουν με πολλά προβλήματα. Άμα αυτή η ομάδα δέσει πιο πολύ τα επόμενα χρόνια θα πετύχει πολύ μεγάλα πράγματα”.

Για το άμα θα καταφέρει να παραμείνει στην κατηγορία ο Άρης: “Νοιώθω πολύ άσχημα που συζητάω για το αν θα σωθεί ο Άρης. Θεωρώ πως μπορούν τα παιδιά να κάνουν ένα πολύ καλό σερί και να σώσουν την παρτίδα. Μου αρέσουν οι παίκτες του Άρη και πιστεύω πως πρέπει να υπάρξει χρόνος να δεθεί η ομάδα”.

Για την απομάκρυνση του Σούλη Παπαδόπουλου: “Θεωρώ πως η απομάκρυνση του Παπαδόπουλου ήταν λάθος γιατί ήξερε την ομάδα.  Ο κύριος Παπαδόπουλος είχε ετοιμάσει την επόμενη ομάδα και ήξερε πως να “ψήνει” τους παίκτες να παίξουν. Αυτός ο προπονητής και ο Παντελής Κοντούτσικος ένοιωθα πως μιλούσαν στη ψυχή μου. Παρόλα αυτά και ο νέος προπονητής είναι πολύ καλός και δουλεύει συνεχώς”.

Για τον Μιλίνκοβιτς: “Μιλάω με τα παιδιά και έχω καταλάβει πως ο Μιλίνκοβιτς έχει φέρει μεγάλη αλλαγή. Με την έλευση του νέου προπονητή τα παιδιά είναι χαρούμενα και θέλουν να αποδείξουν πως δεν είναι απλά ένας σάκος του μποξ. Δε μπορείς να περιμένεις αυτή τη στιγμή να παίξουν θεαματικό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν παίκτες με προσωπικότητα και θα σώσουν την χρονιά”.

Για τους Παπαστεριανό, Παπαζαχαρία και Κοέλιο: “Θεωρώ πως ήταν ανέντιμο αυτό που έκαναν σε αυτούς τους τρεις παίκτες, οι οποίοι ήθελαν να μείνουν στην ομάδα. Τους είπαν πως θα μείνουν και μετά πως δε τους υπολόγιζαν. Οι παίκτες αυτοί έδωσαν το 200% για τον Άρη”.

Για το άμα θα γυρνούσε στον Άρη για να βοηθήσει την ομάδα να σωθεί: “Κάποια στιγμή θέλω να γυρίσω στον Άρη. Για τον Άρη όμως η σωτηρία δεν είναι ένας παίκτης αλλά το σύνολο. Ακόμα και τον Μέσι να φέρεις, άμα δε παίζει η υπόλοιπη ομάδα δεν υπάρχει σωτηρία”.

Για τις προσθήκες που χρειάζεται ο Άρης: “Χρειάζεται προσθήκες ο Άρης από παίκτες που να έχουν δείξει καλά στοιχεία στις προηγούμενες ομάδες τους”.

Για τους Αγκάνθο και Πουλίδο: “Ο Αγκάνθο ήταν πολύ απογοητευμένος για κάποιες δηλώσεις που τον έβγαζαν άχρηστο. Ήταν πολύ άστοχες δηλώσεις και είναι τεράστιο λάθος να βγαίνει άνθρωπος από την ομάδα και να λέει κάτι τέτοιο. Ο Πουλίδο για εμένα είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχουν περάσει από τον Άρη. Απλά δε τους πάει η χρονιά και πρέπει να βρουν τα πατήματα τους”.

Για το τι εισπράττει από τον κόσμο του Άρη: “Από τον κόσμο εισπράττω πικρία. Στην πόλη ο ΠΑΟΚ διεκδικεί τα πάντα και ο Άρης την παραμονή. Ελπίζω να έρθει κάποιος άνθρωπος και να κάνει τον Άρη μεγάλο, όπως του αξίζει”.

Για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό: “Ο Άρης θα κερδίσει τον Πανθρακικό. Τα παιδιά το έχουν πάρει το μήνυμα και το παιχνίδι αυτό θα είναι το ξεκίνημα των επιτυχημένων αποτελεσμάτων στο Χαριλάου”.

Για το τι θα έλεγε στους παίκτες πριν βγουν στο παιχνίδι: “Θα τους έλεγα, βγείτε, κάντε αυτό που ξέρετε και απογειώστε τον κόσμο”.

Για το τι θα έλεγε στον κόσμο του Άρη: “Θα έλεγα στον κόσμο ότι θέλω να δω ένα γεμάτο Βικελίδης. Χρειάζεται την στήριξη η ομάδα μέχρι το τέλος”

Για το τι θα έλεγε στην διοίκηση: “Στο τέλος της σεζόν θα έλεγα κάντε μια ομάδα που θα είναι αγωνιστική. Κάντε συμβόλαια που θα κάνουν χαρούμενους τους παίκτες και θα λειτουργούν όλα σωστά. Να μην νοιώθουν οι παίκτες πως τους κοροϊδεύουν.  Ο κ. Ηλιάδης μου έδειξε πως έχει όραμα για την ομάδα”.

Για το πως ένοιωσε για την πρόκριση της Εθνικής στο Μουντιάλ: “Ένιωσα περήφανος για αυτή την ομάδα. Οι Ρουμάνοι μας φοβήθηκαν για αυτό μιλούσαν πριν το παιχνίδι. Η Εθνική μίλησε στο γήπεδο”.

Για την ομάδα του στη Γερμανία: “Η δική μας ομάδα δεν είναι στα καλύτερα της αλλά τα πράγματα δεν είναι όπως στην Ελλάδα. Χάσαμε 3-0 αλλά το γήπεδο θα είναι γεμάτο ξανά στο επόμενο παιχνίδι. Θέλω να μείνω εδώ για πολλά χρόνια”.

Για την αγωνιστική του κατάσταση: “Έχω πάθει μια θλάση και ελπίζω όλα να πάνε καλά στη συνέχεια. Το επίπεδο και οι ρυθμοί προπόνησης  εδώ πέρα είναι πολύ απαιτητικότεροι από αυτό που είχα συνηθίσει”.

Για το άμα θα φορούσε ποτέ  ”ασπρόμαυρη φανέλα”: “Ασπρόμαυρα στην Ελλάδα έχει και ο ΟΦΗ”.

To Top