Δεν διαχειρίστηκε ξανά σωστά τα φάουλ στο τέλος και το πλήρωσε!

Ο Βαγγέλης Αγγέλου έθεσε θέμα ωρίμανσης της ομάδας του μετά την ήττα από τον Πανιώνιο. Αυτή είναι ίσως η βασική αιτία που ο Άρης για δεύτερο συνεχόμενο “κλειστό” παιχνίδι δεν διαχειρίζεται σωστά τα φάουλ που έχει να δώσει στο φινάλε. Το έκανε με τον ΠΑΟΚ και το πλήρωσε. Δεν έμαθε από τα λάθη, τα επανέλαβε και το πλήρωσε πάλι.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ποτέ δεν δόθηκε εντολή για φάουλ στον Κούπερ όταν ο Άρης ήταν μπροστά με τρεις πόντους (68-65) και είχε τρία ομαδικά φάουλ, άρα θα μπορούσε να “ξοδέψει” για να αποτρέψει το τρίποντο. Δέχθηκε το τρίποντο (στα 26’’ πριν το τέλος) και το παιχνίδι πήγε την παράταση (68-68), αφού στην τελευταία επίθεση, το σουτ πήρε ο Ασημακόπουλος που μέχρι τότε είχε 0/4 τρίποντα. Ήταν, όμως, ελεύθερο σουτ στα χέρια ενός έμπειρου παίκτη και αυτό ίσως να ήταν και στόχος του Αγγέλου τότε.

Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, χθες, ο Άρης ξανά δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά το ένα φάουλ που είχε να “ξοδέψει”. Ο Αγγέλου αυτή τη φορά έδωσε εντολή για φάουλ στο τρίποντο του Ντούβνιακ στα 43’’ πριν το τέλος, αλλά φάουλ δεν έγινε. Ο Πανιώνιος προσπέρασε με 63-62 σε εκείνο το σημείο. Το λάθος ήταν στην τελευταία κατοχή του Πανιωνίου. Μετά τις 1/2 βολές του Ασημακόπουλου απομένου 29,7’’ για το τέλος του αγώνα. Ο Άρης κάνει φάουλ στα 15’’ πριν το τέλος. Τεράστιο λάθος, γιατί ουσιαστικά χάρισε στον Πανιώνιο 4 δευτερόλεπτα, αφού η νέα κατοχή μετά από φάουλ ήταν στα 14’’ και απέμεναν 15’’ για το φινάλε!

Τι θα έπρεπε να κάνει; Να παίξει άμυνα και ακόμα κι αν δεχόταν καλάθι θα είχε 5,7 δευτερόλεπτα για να εκτελέσει επίθεση στο τέλος, υπερδιπλάσιο χρόνο από τα 2,7’’ που είχε χθες στο τέλος και έκανε μια πολύ επιπόλαια επίθεση, παρότι είχε προηγηθεί διπλό τάιμ άουτ.



To Top