ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Δεν θα επιτρέψουμε να θαφτεί η δολοφονία του Άλκη”! Τα… αποκαλυπτήρια της Δομής “Εις το όνομα του Άλκη” (photos-videos)

Η Δομή “Eις το όνομα του Άλκη” έκανε τα… αποκαλυπτήρια της στο ευρύ κοινό, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: “Δεν θα επιτρέψουμε να θαφτεί η δολοφονία του Άλκη”!

Οι άνθρωποι της Δομής, μίλησαν για τους στόχους που έχουν θέσει, αλλά και τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί ήδη, με τον Άλκη Καμπανό να βρίσκεται πάντα στο μυαλό και στην… καρδιά όλων.

Ο Λευτέρης Παππάς πήρε αρχικά τον λόγο τονίζοντας: “Γνωρίζουμε ότι για να αλλάξουμε την κοινωνία θα πρέπει να αλλάξουμε πρώτα τον εαυτό μας. Μέσα από την δομή, είμαστε αποφασισμένοι να μάθουμε πρώτα εμείς, να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι οπαδοί και να σεβόμαστε το διαφορετικό. Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα σε παράγοντες, στελέχη και δημοσιογράφους ότι επιβάλλεται να σκέφτονται και να πράττουν με τον ίδιο τρόπο.

Μετά την 1η Φεβρουαρίου, οι σκέψεις μας είχαν μια επικεφαλίδα: «Σπόροι που πρέπει να φυτευτούν σε χωράφι που έχει ποτιστεί με αίμα». Η Δομή είναι ένας τέτοιος σπόρος. Η Δομή είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα και βασίζεται σε εθελοντική προσφορά. Έτσι ξεκινήσαμε. Στο πρώτο κάλεσμα, ανάμεσα στους εθελοντές, υπήρχαν προγραμματιστές. Βάλαμε σαν στόχο να χτίσουμε την ιστοσελίδα σε 25 μέρες. Σε 24 μέρες, το σάιτ ήταν στον αέρα.

Στο δεύτερο κύμα εγγραφών, είχαμε νομικούς και λογιστές.  Προχωρήσαμε στη νομική σύσταση της Δομής και έτσι συνεχίζουμε. Είμαι εντυπωσιασμένος, πως άνθρωποι από διαφορετικές αφετηρίες και με διαφορετικά βιώματα, λειτουργούν μέσα στη δομή με τόσο πάθος. Η λέξη κλειδί είναι η σύνθεση και φυσικά η προσήλωση στους κοινούς στόχους. Η δομή είναι ανοιχτή προς όλους. Κυρίως στους φιλάθλους που αγαπούν τον αθλητισμό και τις ομάδες τους και θέλουν να σταματήσει η οπαδική βία. Δεν θα αφήσουμε να θαφτεί η υπόθεση του Άλκη”.

Στη συνέχεια, ο Μανώλης Ανδρεαδάκης στάθηκε στους σκοπούς και τους λόγους δημιουργίας της Δομής:

Τρεις είναι οι άξονες πάνω στους οποίους δραστηριοποιείται η Δομή μας. Ο πρώτος αφορά την μνήμη του Άλκη μας, ένα παιδί που θα μπορούσε να είναι ο αδερφός μας, ο γιος μας, ο συμφοιτητής μας. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από εμάς. Η μνήμη του δε θέλουμε να σβήσει ποτέ.

Ο δεύτερος άξονας αφορά τα θύματα της οπαδικής βίας. Θέλουμε να σκύψουμε πάνω από τα θύματα οπαδικής βίας και να προσφέρουμε βοήθεια όπου αυτή είναι εφικτή, χωρίς να υποκαταστήσουμε δικαστήρια ή αστυνομικές αρχές. Θέλουμε να τους παράσχουμε βοήθεια (ιατρική, νομική), εφόσον μας ζητηθεί. Παράλληλα, θέλουμε να καταγράψουμε όλα αυτά τα περιστατικά, κρατώντας και δημιουργώντας το δικό μας αρχείο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε Παρατηρητήριο για περιστατικά χαμηλής έντασης.

Ο τρίτος άξονας είναι ίσως και ο πιο δύσκολος, αλλά για εμάς όχι. Θέλουμε να αλλάξουμε την οπαδική κουλτούρα. Θέλουμε ανθρώπους με διαφορετικές οπαδικές προτιμήσεις, όσο το δυνατόν πιο κοντά. Αυτό θα είναι κάτι που θα μας χαροποιήσεις ακόμα περισσότερο. Δε μας χωρίζει τίποτα. Αυτοί που δημιουργούν το πρόβλημα είναι λίγοι μπροστά σε εμάς τους πολλούς που αγαπάμε τον αθλητισμό και την ομάδα μας. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας νικήσουν. Πρέπει να φοράμε τη μπλούζα, το κασκόλ μας και να προχωρήσουμε, χωρίς να φοβόμαστε τους λίγους.”

Ο Αλέξανδρος Τσιμπιλής, μίλησε για την οργάνωση της Δομής:

“Όπως γνωρίζεται, έχουμε τέσσερα στάδια συμμετοχής. Η Δομή είναι εθελοντικός οργανισμός. Οι βαθμίδες αυτή τη στιγμή είναι τέσσερις. Απλό μέλος (για ενημέρωση), γενικός εθελοντής (αυξημένη συμμετοχή στις ενέργειες της Δομής), ειδικός εθελοντής (έχουν μια ειδικότητα και θέλουν να προσφέρουν πάνω σε αυτή) και τέλος οι leader εθελοντές, που είναι έχουν αναλάβει την οργάνωση και τη λειτουργία ειδικών ομάδων. Όλα αυτά μπορείτε να τα βρείτε και να εγγραφείτε στο σάιτ μας: https://www.inthenameofalkis.com/“


To Top