Δεν θα ισχύσει τελικά η απαγόρευση του take away σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τους επαγγελματίες η κυβέρνηση παίρνει πίσω το μέτρο της απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης με take away σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το μέτρο οι εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης «βγήκαν στα κάγκελα» τονίζοντας ότι η απαγόρευσης της παραλαβής φαγητού από το κατάστημα για 15 ημέρες θα βάλει λουκέτο σε αρκετές επιχειρήσεις που ήδη έχουν «γονατίσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθοριστικό ρόλο για την απόσυρση του μέτρου έπαιξαν οι ενστάσεις που παρουσίασε στον Νίκο Χαρδαλιά ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε στον κ. Χαρδαλιά την επιχειρηματολογία των επαγγελματιών της εστίασης της Θεσσαλονίκης, ζητώντας του να ξανασκεφτεί την απόφαση απαγόρευσης του take away.

«Ευχαριστούμε τον κ. Τζιτζικώστα για την παρέμβαση προς τον Υφυπουργό. Πιέσαμε και πετύχαμε την απόσυρση ενός άδικου μέτρου που δημιουργούσε χωρίς λόγο σοβαρό πρόβλημα σε αρκετές επιχειρήσεις του κλάδου» δήλωσε στο thestival ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

Οι διευκρινίσεις του Υπ. Ανάπτυξης

Από το αρμόδιο Υπουργείο διευκρινίζεται ότι στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών, οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ΄οδόν εξυπηρέτησης (drive-through), δεν επιτρέπονται με την έννοια του αυτοτελούς λόγου μετακίνησης των πολιτών.

Επιτρέπονται, ωστόσο, στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στα άρθρα 3, 4 και 5 της υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.69919/2.11.2020, όπως και στην πρώτη φάση της πανδημίας.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το take away και το drive through επιτρέπονται στο πλαίσιο των μετακινήσεων των πολιτών που δικαιολογούνται με την αποστολή sms ή τη συμπλήρωση εγγράφου εργασίας, ωστόσο, δεν αποτελούν από μόνα τους λόγο για μετακίνηση πολιτών σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

To Top