ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεν ξανάγινε τέτοια Mπά(ρ)τσα!

Ασύλληπτος θρίαμβος και τραγωδία! Η εκτός τόπου και χρόνου Μπαρτσελόνα έγινε παιχνιδάκι στα χέρια της Μπιλμπάο, με τους Βάσκους να πηγαίνουν στο Καμπ Νου… αγκαλιά (4-0) με το Σούπερ Καπ.

Πριν δυο μέρες κατακτούσε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Απόψε μάλλον έκανε… φτερά το ισπανικό!

Η φοβερή και τρομερή Μπιλμπάο έπαιξε με φουλ πάθος στο Σαν Μαμές, βρήκε την Μπαρτσελόνα σε τραγική κατάσταση (με πραγματικά… παιδική άμυνα) και την διέλυσε με σκορ 4-0(!), στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τον τίτλο.

Υπάρχει ρεβάνς στο Καμπ Νου (17/8), οι Καταλανοί είναι ικανοί για τα πάντα, αλλά είναι αλήθεια πως η ομάδα του Βαλβέρδε κρατά… σχεδόν με τα δυο χέρια την κούπα.

Κανείς δεν θα περίμενε τέτοια εξέλιξη. Ωστόσο, τα σύννεφα για την Μπάρτσα ήρθαν νωρίς. Διότι στο 13′ ο Τερ Στέγκεν προσπάθησε να διώξει, αλλά άθελά του έστρωσε την μπάλα στον Σαν Χοσέ κι εκείνος το κόλλησε απ’ το κέντρο, προκαλώντας πανδαιμόνιο στους Βάσκους, στις εξέδρες.

Οκ, όλοι έχουν τις κακές τους στιγμές. Σε όλους μπορούν να συμβούν απρόοπτα, όμως η εικόνα των φιλοξενούμενων ήταν τουλάχιστον απογοητευτική… Μηδέν διάθεση, μηδέν φαντασία, μηδέν σε όλα. Και φυσικά την ίδια ώρα η Μπιλμπάο έπαιζε στο κόκκινο και διεκδικούσε με αξιώσεις και δεύτερο γκολ, χωρίς να δέχεται την παραμικρή πίεση απ’ τους κακούς μπλαουγκράνα.

Το να μην παίξει καλά μια φορά η Μπαρτσελόνα… πάει κι έρχεται. Αυτό, όμως, που συνέβη απόψε δεν είχε προηγούμενο με την Μπιλμπάο να τιμωρεί την παιδική άμυνα των αντιπάλων της και να την κάνει σμπαράλια.

Στο 53′ ο Ντάνι Άλβες έγινε γιο-γιο απ’ τα δεξιά, ο Μασεράνο νικήθηκε κατά κράτος απ’ τον Αντούριθ κι ο τελευταίος με κεφαλιά ανέβασε το δείκτη του σκορ. Αντίδραση; Ούτε καν… Απλά έντεκα φανέλες της Μπαρτσελόνα στο γήπεδο (όσο τραγικό κι αν ακούγεται).
Και φυσικά ο δεινός φορ της Μπιλμπάο δεν θα μπορούσε σε ένα τέτοιο βράδυ να μην κάνει… ρεκόρ. Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο ίδιος έπιασε από κοντά το σουτ κι έκανε το 3-0, την ώρα που οι αμυντικοί της Μπάρτσα αντέδρασαν λες κι έπαιζαν σε ερασιτεχνικό…

Είχε κι άλλο… Το «χαζό» πέναλτι του Άλβες (που ήταν εκτός τόπου και χρόνου…), βρήκε «ανταπόκριση» ξανά απ’ τον Αντούριθ, ο οποίος στο 68′ ολοκλήρωσε το χατ-τρικ του και υπέγραψε τον ανεπανάλληπτο θρίαμβο με το τελικό 4-0, αφού στα εναπομείναντα λεπτά η Μπαρτσελόνα… ούτε καν που εμφανίστηκε (με τα ατού της λες και δεν έπαιζαν…).

Πηγή: sport-fm.gr

To Top