«Δεν παίρνουμε εντολές, δεν έχετε το αλάθητο, τραγικά τα οικονομικά»

Τη δική τους τοποθέτηση με ανακοίνωσή τους εξέφρασαν τα μέλη του «Άρης-Ενότητα» μετά τη συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ Άρης. Στην ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε και στο σάιτ του συνδυασμού που κατέβηκε στις τελευταίες εκλογές της Λέσχης αναφέρονται πολλά σε ότι αφορά τα οικονομικά και αγωνιστικά θέματα.

Αναλυτικά τονίζονται τα εξής:

«Με αφορμή την δημοσίευση του ισολογισμού και τις συνεντεύξεις τύπου των διοικήσεων της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ νιώθουμε την υποχρέωση απέναντι στον κόσμο που μας τίμησε με την ψήφο του αλλά και σε όλο τον κόσμο του ΑΡΗ να τονίσουμε τα κάτωθι:

Χαρακτηριστήκαμε ως «δούρειοι ίπποι» και «αντιπρόσωποι» του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.

Ο κύριος Σαρρής προέβη στους ανωτέρω χαρακτηρισμούς προφανώς ορμώμενος από τον τρόπο που ο ίδιος λειτουργεί. Εμείς εντολές δεν παίρνουμε από κανέναν και το μόνο που μας οδηγεί είναι η αγάπη για τον ΑΡΗ και η αντίληψη που έχουμε για τα πώς πρέπει να διοικείται η ομάδα. Αφού η διοίκηση λοιπόν, έχει κυβερνητικό εκπρόσωπο, πρέπει να καταλάβει πώς στον ΑΡΗ θα υπάρχουν και αντίθετες απόψεις.

Δεν μπορείτε να στηρίζεστε στο ποσοστό που σας έδωσε ένα μέρος του κόσμου που συμμετέχει στην Λέσχη και να αδιαφορείτε για όλο τον υπόλοιπο κόσμο που δείχνει την δυσφορία του με την αποχή του από το γήπεδο και να ζητάτε να μη μιλάει.

Κύριοι, το αλάθητο που διεκδικείτε δεν υπάρχει και η κατάσταση της ομάδας το αποδεικνύει. Αντί να απαντάτε στα ερωτήματα που σας θέτουμε και που κατά κύριο λόγο αφορούν τις προεκλογικές σας εξαγγελίες, προτιμάτε να υπεκφεύγετε βάζοντας ανύπαρκτες ταμπέλες, προφανώς λόγω της αδυναμίας σας να δώσετε ουσιαστικές απαντήσεις.

Αναφέρθηκε στην συνέντευξη τύπου ότι ο κόσμος «ή θα είναι με τον ΑΡΗ ή θα είναι με τον Σκόρδα». Πρώτη φορά βλέπουμε διοίκηση ομάδας να προχωράει σε διαχωρισμό των φιλάθλων και να θέτει διλήμματα επειδή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις αντίθετες απόψεις. Η συγκεκριμένη δήλωση μόνο διχασμό μπορεί να φέρει στις τάξεις των φιλάθλων και όχι την συσπείρωση και την ενότητα που μέσα στην ίδια πρόταση ζήτησε η διοίκηση. Περιμέναμε χθες να πάρουμε απαντήσεις, προτάσεις και σχεδιασμό για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την ΠΑΕ και αντ’ αυτού ακούσαμε παρελθοντολογίες και επί της ουσίας τίποτα.

Είδαμε μια διοίκηση να μην συμφωνεί το ένα μέλος με το άλλο σχετικά με το τι πληρώθηκε και τι διακανονίστηκε. Ακούσαμε για κάλυψη υποχρεώσεων από την διοίκηση και είδαμε στον ισολογισμό αύξηση των υποχρεώσεων.

Η συνολική εικόνα της διοίκησης σε συνδυασμό με την εικόνα της ομάδας δείχνουν ότι βρίσκονται σε τρικυμία και σε πλήρη αδυναμία στο να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που έχουν. Επιτέλους κύριοι, αναλάβετε τις ευθύνες σας. Δεν μπορεί να φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από σας, που ουσιαστικά διοικείτε την ομάδα τα τελευταία 2,5 χρόνια. Εσείς δεν μιλούσατε για διπλά παπλώματα; Πώς τώρα επικαλείστε την καθυστέρηση εσόδων και την εξυγίανση; Για ποια εξυγίανση μιλάτε όταν αναφέρετε παλαιότερες προσφυγές και χρέη κι εσείς προχωρούσατε στις μεταγραφές των Αμπρέου, Γκρασιάν και πρόσφατα του Καστίγιο; Τι έγινε τελικά με τις πληρωμές των παικτών; Γιατί υπήρξε προσφυγή όταν μας δηλώνατε τον Μάιο ότι όλοι είναι πληρωμένοι και τον Σεπτέμβριο ότι τους έχει εκχωρηθεί το τηλεοπτικό συμβόλαιο; Ποια είναι η αλήθεια;

Μελετήσαμε τον ισολογισμό σας με τη βοήθεια έμπειρων οικονομολόγων. Δεν θα αναλωθούμε στην ανάλυση αριθμών παρά μόνο θα δηλώσουμε ότι η εικόνα είναι τραγική. Η ομάδα παρουσιάζει τεράστια χρέη και υποχρεώσεις μετά από τρεις χρονιές με τα μεγαλύτερα έσοδα στην ιστορία της.

Τα δε τρικ που χρησιμοποιούνται δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από την ουσία. Θεωρούμε ασέβεια προς τον κόσμο να βγαίνει η διοίκηση και να επικαλείται τους τελευταίους ισολογισμούς προκειμένου να αποδείξει ότι όλα βαίνουν καλώς. Να περηφανεύονται και να μιλάνε για νοικοκύρεμα και για μείωση των χρεών κατά 1,6εκ ευρώ, όταν η μείωση θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 2 εκ ευρώ από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Ας μας εξηγήσουν ποιες είναι οι πραγματικές ζημιές χρήσης, πώς τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας υπό μορφή ασανσέρ ανεβοκατεβαίνουν, τί γίνεται με τα λοιπά έξοδα εγκατάστασης και πώς οι υποχρεώσεις αυξήθηκαν κατά 3,5εκ Ευρώ τα δύο τελευταία χρόνια; Ο κόσμος θέλει την αλήθεια για να βοηθήσει και όχι λογιστικά κόλπα.

Ακόμη πιο τραγική είναι η κάλυψη όλων των ανωτέρω από την διοίκηση της Λέσχης. Προσπάθησαν να καλύψουν την διοίκηση παρόλο που γνωρίζουν ότι η κατάσταση δεν είναι όπως την παρουσιάζουν και εκτέθηκαν με την συνέντευξη τύπου που έδωσαν. Αφού πρώτα μας δικαιολόγησαν τα αδικαιολόγητα με τα κέρδη των 759.000€ που ανακοινώθηκαν στην Γενική Συνέλευση, έπεσαν σε αντιφάσεις με την ίδια τη Διοίκηση της ΠΑΕ. Δήλωσαν ότι δεν υπήρξε μείωση του αγωνιστικού μπάτζετ και μετά από λίγες μέρες η διοίκηση της ΠΑΕ δήλωνε ότι αυτό μειώθηκε. Το τι ισχύει από τα δύο είναι αδύνατον να το γνωρίζουμε έτσι όπως λειτουργεί η Λέσχη, αφού δεν μας ανακοινώθηκε το φετινό αγωνιστικό μπάτζετ. Γιατί δεν είπαν ποιο είναι το φετινό μπάτζετ; Πήραν προϋπολογισμό από την ΠΑΕ και έλεγξαν αν αυτός τηρείται;

H Λέσχη, σύμφωνα με τα λεγόμενα των διοικούντων της, λειτουργεί ως οίκος αξιολόγησης που κάνει προβλέψεις!!! Δήλωσαν δικαιωμένοι για τις προβλέψεις τους τον Μάιο σε ότι αφορά τα έσοδα και τα κέρδη. Δεν μας είπαν αν τελικά γνώριζαν ότι οι παίκτες ήταν απλήρωτοι. Κι αφού ασχολούνται με προβλέψεις, γιατί δεν μας ανακοίνωσαν τι έχουν προβλέψει για την χρονιά που τρέχει;

Αυτή η στάση δεν έχει καμία σχέση με τον θεσμικό ρόλο που κατέχουν. Οι κύριες αρμοδιότητες του ΔΣ της Λέσχης είναι να ασκεί τα δικαιώματα του μεγαλομετόχου. Να γνωρίζει ανά πάσα ώρα και στιγμή την οικονομική κατάσταση του Συλλόγου, να ελέγχει αν τηρούνται οι δεσμεύσεις της εκάστοτε διοικήσεως της ΠΑΕ και όχι να καλύπτει τις παραλείψεις και τα λάθη της ΠΑΕ ούτε στις δύσκολες ερωτήσεις να παραπέμπει σ’ αυτήν.

Αλλάξτε όλοι τακτική άμεσα. Ο ΑΡΗΣ έχει μεγάλα προβλήματα που πρέπει να λυθούν και ο μόνος δρόμος προς την λύση είναι η αλήθεια».

 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com! 

To Top