“Δεν πρέπει να ξαναπεράσει τέτοια χρονιά ο Άρης. Είναι τρέλα!”

Είναι από τους ανθρώπους που συνέδεσαν το ποδόσφαιρο με την ζωή του. Όχι απλά γιατί έκανε μία σπουδαία καριέρα, αλλά και γιατί δεν αποφασίζει ακόμη και σήμερα να σταματήσει να κλωτσάει το τόπι.

Όχι επαγγελματικά βέβαια, όμως ακόμη και στις μικρότερες κατηγορίες της Κύπρου, ο Μάριος Χριστοδούλου καταθέτει στο γήπεδο την ίδια διάθεση και όρεξη που είχε από την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με το άθλημα.

Έχοντας παράλληλα και την επιστασία των ακαδημιών της Άρσεναλ στην Λεμεσό, δείχνει να περνάει καλά, καθώς όπως λέει: «είναι όλη μου η ζωή να βλέπω παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο και να χαμογελάνε».

Τον συναντήσαμε στην Λεμεσό. Καλοσυνάτος και χαμογελαστός όπως πάντα, ο Μάριος Χριστοδούλου έδειξε να νοσταλγεί τις στιγμές που έζησε στην Θεσσαλονίκη. Η μοναδική στιγμή που το πρόσωπο του συννέφιασε, ήταν όταν αναφέρθηκε στον Πέτρο Θεοδωρίδη που έφυγε από την ζωή πριν από λίγο καιρό.

– Μάριε πάει αρκετός καιρός που έφυγες από την Θεσσαλονίκη. Σου λείπει;
«Πολύ. Στην Θεσσαλονίκη ήμουν συνολικά επτά χρόνια και την θεωρώ την δεύτερη πόλη μου. Τόσο εγώ όσο και η σύζυγος μου, αγαπήσαμε πάρα πολύ αυτή την πόλη και αφήσαμε πολλούς φίλους. Μέχρι πρότινος ερχόμασταν συχνότερα, όμως τώρα λόγω κάποιων επαγγελματικών υποχρεώσεων έχουμε να έρθουμε αρκετό καιρό».

– Έπαιξες στον Ηρακλή και στον Άρη. Δύο ομάδες που αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα τα τελευταία χρόνια.
«Δυστυχώς κάποιες τρέλες παραγόντων ή κακοδιαχείριση όπως αντιλήφθηκα τις έφερε σε αυτό το σημείο. Για μένα είναι πάντα δύο μεγάλες ομάδες, που πρέπει να πρωταγωνιστούν. Έτσι τις έμαθα, έτσι τις γνώρισα από κοντά και έτσι θα είναι στο μυαλό μου».

– Ο Άρης πέρασε δύσκολη σεζόν την οποία φαντάζομαι παρακολουθούσες. Τελικά έσωσε την κατηγορία.
«Δεν θέλω να φανώ λαϊκιστής, όμως να σου πω την αλήθεια δεν πίστεψα ποτέ ότι θα πέσει ο Άρης. Δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν μου περνούσε από το μυαλό κάτι τέτοιο. Σκεφτόμουν πάντα πως κάτι θα γίνει και η ομάδα θα την σώσει την κατηγορία. Πιστεύω πως το άξιζε κιόλας, γιατί υπήρχαν χειρότερες ομάδες από τον Άρη. Ίσως δεν έπρεπε καν να φθάσει στις τελευταίες αγωνιστικές. Το ζητούμενο απλώς από εδώ και πέρα είναι να μην ξαναπεράσει τέτοια χρονιά ο Άρης. Είναι τρέλα. Δεν μπορεί ο Άρης να παίζει για την σωτηρία του και να πανηγυρίζει στο τέλος γι΄ αυτήν. Καταλαβαίνω απόλυτα τα παιδιά βέβαια γιατί έβγαλαν μεγάλη ένταση όμως ξέρω ότι ο κόσμος του Άρη αξίζει κάτι πολύ καλύτερο. Έβλεπα τα τελευταία παιχνίδια και είχε στο γήπεδο 20.000. Είναι φοβερό. Δεν μπορεί αυτή η ομάδα να περνάει αυτά που περνάει. Εύχομαι να βρεθεί μία λύση, που κατά την γνώμη μου είναι ένας δυνατός επενδυτής, που θα λύσει τα βασικά προβλήματα της ομάδας».

– Αγωνίστηκες στον Άρη και σε εποχές… Κοντομηνά. Καλύτερες δηλαδή οικονομικά. Η ομάδα τότε είχε ένα καλό ρόστερ, όμως δεν μπορούσε να κάνει πρωταθλητισμό. Είναι κάτι που σου έχει μείνει σαν καημός αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή την έκφραση;
«Δεν θέλω να λέω μεγάλες κουβέντες, όμως θεωρώ ότι αν το ρόστερ που είχαμε τότε, ήταν στην σημερινή Super League θα χτυπούσε σίγουρα το πρωτάθλημα. Ήταν άλλες εποχές. Νομίζω ήταν πιο ποιοτική όλη η κατηγορία γενικότερα και οι ομάδες ήταν πιο δυνατές. Όμως γινόταν και τότε λάθη. Φυσικά είχαμε και εμείς ευθύνες. Πάντως για τον Άρη ήταν αποτυχημένη η χρονιά αν δεν έβγαινε Ευρώπη. Έτσι το βλέπαμε και έτσι ήταν κιόλας».

– Εξακολουθείς να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;
«Δε νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω και κάτι άλλο. Εδώ στην Λεμεσό έχουμε τις ακαδημίες της Άρσεναλ, που δουλεύουν πολύ καλά και οργανωμένα. Είναι κάτι που με γεμίζει, καθώς βλέπω παιδιά να μαθαίνουν ποδόσφαιρο και πραγματικά νιώθω υπέροχα. Προσωπικά, ήμουν πέρυσι παίκτης και προπονητής σε μία ομάδα τρίτης κατηγορίας η οποία ανέβηκε, ενώ συνεχίζω να παίζω σε μικρότερες κατηγορίες, διότι πολύ απλά μου αρέσει το ίδιο το άθλημα. Μου δίνει ζωή».

«Καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι περνούν οι Έλληνες»

Το ζήτημα που δημιουργήθηκε πρόσφατα στην Κύπρο με το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας και τα μεγάλα προβλήματα που είχαν οι Κύπριοι, δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από την κουβέντα με τον Μάριο Χριστοδούλου, καθώς πρόκειται για ένα θέμα που έχει αγγίξει όλο τον Κυπριακό λαό. «Δεν μπορείς να το αντιληφθείς αν δεν το νιώσεις. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους μας στην Κύπρο και φυσικά δημιουργεί και θα δημιουργήσει και στην συνέχεια πολύ μεγάλα προβλήματα. Προσωπικά επειδή έχω πολλούς φίλους Έλληνες και ερχόμουν συχνά στην Θεσσαλονίκη, καταλάβαινα πολύ καλά τι περνούν οι Έλληνες με τα μνημόνια και τώρα όλοι οι Κύπριοι καταλαβαίνουμε δυστυχώς ακόμη περισσότερο».

– Πρόσφατα έφυγε από την ζωή και ο άνθρωπος που σε είχε φέρει στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Ηρακλή, ο Πέτρος Θεοδωρίδης.
«Μεγάλη θλίψη και στεναχώρια. Ένας πρόεδρος νοικοκύρης με ποδοσφαιρικό μάτι. Για μένα ήταν τύχη που τον γνώρισα και σοκ όταν έμαθα ότι έφυγε τόσο ξαφνικά από την ζωή».

Πηγή: metrosport.gr

To Top