ΜΠΑΣΚΕΤ

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, μόνο νίκη με Προμηθέα (PRESSARIS LIVE, 18:30)

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ "ΤΕΛΙΚΟΣ"

Ο κλοιός έχει αρχίσει και σφίγγει τον Άρη επικίνδυνα. Το σημερινό (18:30) παιχνίδι στο Παλέ με τον Προμηθέα για την 20η αγωνιστική είναι κι αυτό “τελικός”. Περιθώρια για απώλεια δεν υπάρχουν. Τόσο απλά.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague;

Ο Άρης πρέπει να κερδίσει όλα τα παιχνίδια που έχει να δώσει στο Nick Galis Hall ως το τέλος της κανονικής περιόδου. Η αρχή πρέπει να γίνει σήμερα.

Ο Προμηθέας είναι μια από τις δύο ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος – το Λαύριο η πρώτη – και η ομάδα που κέρδισε τον Άρη σε μια μέρα ντροπής για τον σύλλογο, με 70-40 στη Πάτρα.

Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά από τότε στο ρόστερ του Άρη, προς το χειρότερο, ωστόσο υπάρχει ο παράγοντας κόσμος και η αλλαγή προπονητή, που θα διαπιστωθεί το απόγευμα αν λειτούργησε σαν ηλεκτροσόκ για τους παίκτες. Είναι στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες του σημερινού αγώνα.

Είναι ερωτηματικό πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες μετά την ήττα της Τετάρτης και τον τρόπο με τον οποίο αυτή ήρθε, ωστόσο είναι επίσης δεδομένο ότι ο Άρης εξακολουθεί απολύτως να ελέγχει τη μοίρα του και την αποφυγή των περιπετειών.

Οι κίτρινοι θα πρέπει να βγάλουν σήμερα πολλά από τα στοιχεία που είχαν την προηγούμενη Τετάρτη σε ότι αφορά την αμυντική λειτουργία τους.

Αν και εφόσον γίνει σωστότερη διαχείριση του ρόστερ και μπορέσουν οι Ντουβιέ και Προύιτ να μπουν στο ροτέισον και δώσουν ποιοτικές ανάσες στους υπόλοιπους, τότε ο Άρης θα μπορέσει να έχει καλύτερη ισορροπία και μεγαλύτερη φρεσκάδα στο φινάλε του αγώνα, κάτι που φανερά του έλειψε στο προηγούμενο παιχνίδι.

Οι κίτρινοι οφείλουν να περιορίσουν τη δράση (δημιουργία) του Νίκου Γκίκα, το περιφερειακό σουτ του Λάνγκστον Χολ και από εκεί και πέρα να κάνουν σωστά όλα τα βασικά, δηλαδή έλεγχο των ριμπάουντ, όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη και να έχουν καθαρό μυαλό στην επίθεση.

To Top