Δεν… Χ-αμογέλασε κανείς (1-1)

 Έσπασαν καρδιές στο «Άνφιλντ» όπου Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν στο 1-1. Οι «κόκκινοι» προηγήθηκαν με τον Τζέραρντ στο 68΄.
 Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Ερνάντες στο 81΄ και στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι έκαναν τον ρυθμό, την αγωνία και την ένταση να «χτυπήσουν» κόκκινο με τις χαμένες ευκαιρίες που δεν βρήκαν όμως στόχο. 
Στο πρώτο μέρος, η Λίβερπουλ είχε την εδαφική πρωτοβουλία, αλλά πέρας μιας σημαντικής ευκαιρίας του Σουάρες που εξουδετέρωσε ο Ντε Χέα, δεν δημιούργησε κάποιον άλλο κίνδυνο προς την εστία του πορτιέρο της Μάντσεστερ Γιουνέιτεντ.
Η τελευταία έχοντας στον πάγκο τους Νάνι, Ρούνεϊ, Ερνάντες και Αντερσον, δεν ήταν εύκολο να αναπτυχθεί και να απειλήσει τον Ρέινα, ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει σε ελάχιστες περιπτώσεις.
Στο δεύτερο μέρος, η Λίβερπουλ μπήκε πιο δυνατά. Για μεγάλο χρονικό διάστημα έκλεισε την πρωταθλήτρια στα καρέ της, αλλά τα σώματα των αμυντικών και οι επεμβάσεις του Ντε Χέα, κράτησαν το μηδέν μέχρι το 68ο (δέκα λεπτά νωρίτερα η Λίβερπουλ είχε ζητήσει πέναλτι σε χέρι του Ανταμς μέσα στην περιοχή).
Σε εκείνο το λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν ένα αμφισβητούμενο φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο Στίβεν Τζέραρντ που ξεκίνησε στην ενδεκάδα για πρώτη φορά μετά τις 6 Μαρτίου, ανέλαβε την εκτέλεση, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το λάθος του Γκιγκς να αφήσει ανοικτό πεδίο στο τείχος και πέτυχε το 1-0.
 
Αμέσως μετά το γκολ, ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον αποφάσισε να βάλει το βαρύ πυροβολικό με Νάνι, Ρούνεϊ, Ερνάντες και η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την μπάλα στα πόδια τους, να πιέζουν και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
 
Τελικά, κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 81ο σε μια φάση που ξεκίνησε από κόρνερ και με κεφαλιά του αμαρκάριστου Ερνάντες. Η Λίβερπουλ, όμως, δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε να ξαναπάρει το προβάδισμα.
 
Τε τελευταία δέκα λεπτά ήταν κομματάκι εφιαλτικά για τη Μάντσεστερ. Στο 82ο ο Κάουτ έκανε την προβολή, αλλά ο Ντε Χέα για μια ακόμη φορά είπε όχι διώχνοντας σε κόρνερ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χέντερσον προσπάθησε να κρεμάσει τον Ντε Χέα, αλλά αυτός με τις άκρες των δακτύλων τους έδιωξε σε κόρνερ.
 
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, οι παίκτες της Λίβερπουλ έπαιξαν βόλεϊ με κεφαλιές μέσα στην περιοχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η μπάλα έφθασε στον Σκρτελ, ο οποίος όντας αμαρκάριστος έπιασε το γυριστό σουτ, αλλά αστόχησε. Τέλος, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Χέντερσον έπιασε την κεφαλιά αποό το ύψος του πέναλτι, αλλά αυτή σταμάτησε στην πάνω μεριά των διχτύων.

 

Οι συνθέσεις
Λίβερπουλ: Ρέινα, Κέλι, Ενρίκε, Κάραγκερ, Σκρτελ Λούκας (57’ Χέντερσον), Άνταμ, Τζέραρντ, Ντάουνινγκ, Κάουτ, Σουάρες 

Πάγκος: Ντόνι, Άγκερ, Ρόμπινσον, Σπίαρινγκ, Κάρολ, Μπέλαμι 

Μαν.Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Φέρντιναντ, Έβανς, Εβρά, Τζόουνς (76’ Ερνάντες), Φλέτσερ, Γκιγκς, Παρκ (69’ Ρούνεϊ), Γιανγκ (69’ Νάνι), Γουέλμπεκ 

Πάγκος: Λίντεγκααρντ, Άντερσον, Κάρικ, Βαλένσια 

To Top