Δεσύπρης: «Άντληση 4 εκατ. ευρώ από την ΚΜΑ, μείωση δαπανών κατά 50%»

Τη δική του πρόταση για την ΠΑΕ ανέλυσε στη γενική συνέλευση της Κοινωνίας Μελών Άρη ο Τάσος Δεσύπρης, τονίζοντας ότι θα πρέπει η ΚΜΑ να καταβάλει 4 εκατ. ευρώ μέσα από συνδρομές και να μειωθούν οι λειτουργικές δαπάνες κατά 50% για να μπορέσει να καλυφθεί ο προϋπολογισμός της νέας σεζόν.

Ο Τάσος Δεσύπρης προχώρησε αρχικά σε διευκρινίσεις για την διετή σιωπή του και για τις σχέσεις του με τον Super 3: «Στην προηγούμενη γ.σ. ρωτήθηκα γιατί επί δύο χρόνια από τότε που παραιτήθηκα δεν μίλησα, δεν τοποθετήθηκα. Ο πρώτος λόγος ήταν γιατί εκτιμούσα ότι αυτό θα έκανε κακό στον σύλλογο, που ήταν λάθος και δεύτερον γιατί φοβόμουν. Επιχειρήθηκε από κάποιους να παρερμηνευτεί με δόλιους σκοπούς από κάποιους, ότι φοβόμουν τον Super 3. Είμαι στο σύνδεσμο μέλος με αριθμό μητρώου 257. Ήταν και είναι και θα είναι το δεύτερο σπίτι μου. Έχει να κάνει με αυστηρά οικογενειακό θέμα, που έχει να κάνει με τον σύλλογο. Δεν εννοούσα τον σύνδεσμο. Δεύτερη διευκρίνιση. Δεν είμαι μπροστινός κανενός. Τρίτη διευκρίνιση. Η παταγώδης αποτυχία της παρούσας διοίκησης δεν αποτελεί κολυμβήθρα του Σιλωάμ και δεν απαλλάσσει την προηγούμενη διοίκηση. Δεν σημαίνει ότι αν κάποιοι έχουν αποτύχει, εξιλεώνονται οι προηγούμενοι, μαζί με μένα προφανώς».

Στην συνέχεια, τόνισε: «Δεσμεύτηκα αν πάρω οικονομικά στοιχεία, να τα μελετήσω και να παρουσιάσω στο Σώμα μια πρόταση, αν θέλουμε και επιθυμούμε να κρατήσουμε τη Λέσχη Φίλων Άρη ζωντανή. Υπήρξαν πρακτικές, δηλώσεις, συμπεριφορές και πρωτοσέλιδα, που δεν βοήθησαν στο κλίμα που προσπάθησα εγώ να περάσω. Δυστυχώς κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης. Μέσα σε αυτό το κλίμα δεν ήταν δυνατόν να λειτουργήσω. Είχα, όμως, δεσμευτεί να παρουσιάσω μια πρόταση. Συνέλεξα τα στοιχεία που ήθελα από την ΠΑΕ, κάποια βασικά οικονομικά στοιχεία, άλλα σε προφορική μορφή, άλλα σε έντυπη μορφή. Θεωρώ ότι είναι αξιόπιστα».

Αναλύοντας την πρότασή του, είπε: «Απαιτούνται 8,5 εκατ. ευρώ έσοδα, να καταβάλει μέσα από συνδρομές η Κοινωνία Μελών το ποσό των 4 εκατ. ευρώ, να μειωθούν οι λειτουργικές δαπάνες κατά 50%, να καθοριστεί συνολικό μπάτζετ στο ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ, να γίνουν πωλήσεις αθλητών ύψους τουλάχιστον 500.000 ευρώ. Να συγκροτηθεί άμεσα νέο διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο κάποιον πρώην πρόεδρο και μέλη τον πρόεδρο της ΚΜΑ, έναν βετεράνο, έναν εκπρόσωπο συνδέσμου και έναν πρώην πρόεδρο του ΑΣ Άρη. Έχουμε τρεις επιλογές: Η πρώτη είναι η πτώχευση, που ούτε καν θέλω να το σκέφτομαι. Να βάλουμε το χέρι στη τσέπη, για να επιβιώσει ο σύλλογος και να κρατήσουμε την ΠΑΕ στα χέρια μας. Τρίτη επιλογή να το κάνει αυτό κάποιος τρίτος, ο οποίος ίσως και να μπει στην ΠΑΕ ως ιδιοκτήτης. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα φύγουμε χωρίς λύση. Αν δεν μπορεί να περπατήσει η δική μου πρόταση, οφείλω να ομολογήσω ότι θα έρθω σε πολύ μεγάλο δίλημμα να υποστηρίξω την προηγούμενη πρόταση. Δεν μπορώ να συμβάλλω να πέσουμε σε δρόμους που δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε. Είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές. Πρέπει να αποφευχθεί το χάος. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».

To Top