Δεύτερη θέση για μονοθέσιο των φοιτητών του ΑΠΘ (video)

Το δικό τους μονοθέσιο έχουν φτιάξει φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία καθώς «σαρώνει» σε βραβεία διεθνών διαγωνισμών.

Ο αρχηγός της ομάδας, Νίκος Βοβατζάκης, μίλησε στον Alpha για τα νέα επιτεύγματα, αναφέροντας: «Είμαστε η Aristotetle Racing Team, είμαστε φοιτητική ερευνητική ομάδα των Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, με την ομάδα να λειτουργεί από το 2006 και να έχει φτιάξει μέχρι στιγμής 7 αγωνιστικά μονοθέσια»,

«Φέτος στην τελευταία συμμετοχή του μονοθεσίου που φτιάξαμε, πήγαμε στο διαγωνισμό Formula Student Netherlands στην Ολλανδία και την πίστα του Άσεν, όπου διαγωνιστήκαμε με άλλες φοιτητικές ομάδες από πανεπιστήμια της Ευρώπης και του κόσμου. Πήραμε τη δεύτερη θέση σε πέντε από τα οχτώ αγωνίσματα και συνολικά τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη του διαγωνισμού» σημείωσε επίσης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο «πράσινο» είναι το μονοθέσιο, με αφορμή την κλιματική κρίση, απάντησε πως «το συγκεκριμένο μονοθέσιο έχει κινητήρα εσωτερικής καύσης, είναι βενζινοκίνητο. Οι διαγωνισμοί δίνουν τη δυνατότητα για καύσιμο με αιθανόλη, στο οποίο όμως δεν είναι εύκολο να έχουμε πρόσβαση στην Ελλάδα».

To Top