Δεύτερη φιλική ήττα της εθνικής γυναικών από τις ΗΠΑ

Με σκορ 11-9 η εθνική ομάδα πόλο γυναικών ηττήθηκε από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την τελική φάση του World Cup στο Λονγκ Μπιτς.
Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου είχε μια καλή και ελπιδοφόρα εμφάνιση, παρά την ήττα στο φινάλε, με 11-9, από τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες και πάντα ισχυρές Αμερικανίδες.

Το ματς ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημα με την Ελλάδα να προηγείται 3-2 στο πρώτο οκτάλεπτο. Η Έλενα Ξενάκη σκόραρε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στις Ελληνίδες. Στη συνέχεια, η Μούσελμαν, με δύο συνεχόμενα δικά της γκολ, ισοφάρισε το σκορ. Η Χριστίνα Σιούτη απάντησε για την Ελλάδα, οι Αμερικανίδες πέρασαν με 6-5, ενώ η Ελευθερία Φουντωτού πέτυχε ένα ωραίο γκολ για την Ελλάδα και να κάνει το σκορ 6-6 στο ημίχρονο.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Ειρήνη Νίνου και η Νικολέτα Ελευθεριάδου πέτυχαν δύο διαδοχικά γκολ, για να δώσουν ξανά το προβάδισμα στην Εθνική ομάδα με 6-8, όμως η Αμερική με τις Στέφενς, Μούσελμαν και Ράνεϊ πέρασαν μπροστά με 9-8 στο τέλος του τρίτου οκτάλεπτου.

Η κορυφαία για τις ΗΠΑ Μούσελμαν και η Ράνεϊ, έγραψαν το 11-8. Με 2:43 να απομένουν, η Νικόλ Ελευθεριάδου βρήκε δίχτυα για την Ελλάδα, με την Εθνική ομάδα να μην καταφέρνει να μειώσει το σκορ περαιτέρω στα λεπτά που απέμεναν.

Η σύνθεση της Ελλάδας (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 2, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου 1, Ελληνιάδη, Σιούτη 1, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου, Φουντωτού 1, Τριχά.

Οι σκόρερ των ΗΠΑ: Μούσελμαν 5, Στέφενς 3, Ράνεϊ 2, Φατάλ 1.

To Top