Δε τη… γλιτώνουν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ!

Μόνο το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο CAS, μπορεί να γλιτώσει Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, από την τιμωρία της ΟΥΕΦΑ, για αποκλεισμό ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. «Πράσινοι» και «κίτρινοι» μοιάζουν εγκλωβισμένοι στα οικονομικά τους προβλήματα, με τεράστιες οφειλές σε ποδοσφαιριστές, τρίτους αλλά και δημόσιο και φαντάζει αδύνατο να προλάβουν ως την Τετάρτη να έχουν έτοιμο το φάκελό τους.

Η Ένωση κατάφερε την τελευταία στιγμή να πετύχει τη ρύθμιση με την Εφορία, όμως δεν γλίτωσε ακόμα την τιμωρία αποκλεισμού ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Χθες ήταν η τελευταία μέρα της διορίας κατά την οποία ο «Δικέφαλος» θα μπορούσε να συμπεριλάβει τα αποδεικτικά τακτοποίησης των οφειλών του και να τα στείλει στην UEFA.

Ωστόσο, αυτό δεν έγινε και δεν χρησιμοποιήθηκαν νωρίτερα τα χρήματα του δανείου από τον Αλ Σουντάιρι. Η συμφωνία με την Εφορία επετεύχθη αργά και ο λογαριασμός της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ παρέμενε δεσμευμένος, αφού δεν επέτρεπε να μεταφερθούν έγκαιρα τα χρήματα του δανείου (περίπου 1,4 εκατ. ευρώ).

Στο «τριφύλλι» τα πράγματα είναι ακόμα πιο περίπλοκα, αφού με διάφορες επαφές προσπαθεί να πετύχει είτε την αναστολή της απόφασης την ερχόμενη Τετάρτη, είτε αν υπάρξει αποκλεισμός για έναν χρόνο να μπορεί να ανασταλεί η απόφαση αν μέχρι τον Απρίλιο έχουν δοθεί τα χρήματα σε ποδοσφαιριστές και ομάδες. 

Οι πιθανότητες αυτή τη στιγμή δεν είναι με το μέρος του Παναθηναϊκού, αφού το αρμόδιο όργανο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας θα υποστηρίξει ότι η ΠΑΕ δεν έκανε όσα έπρεπε για να μην τιμωρηθεί.  Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» χρωστούν χρήματα σε Λιόν (Μπουμσόνγκ), Τζένοα (Ρούντολφ), Σετούμπαλ (Ζέκα) και όλα δείχνουν ότι θα τιμωρηθούν με αποκλεισμό ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Έτσι ο μοναδικός ρεαλιστικός τρόπος να τη… βγάλουν καθαρή οι δύο ομάδες της Αθήνας, είναι η προσφυγή στο CAS, κάτι όμως που και πάλι τους δίνει ελάχιστες πιθανότητες δικαίωσης ή καλύτερα αθώωσης.

Πάντως, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει κάθε δικαίωμα να τιμωρήσει ΑΕΚ και Παναθηναϊκό κι όπως φαίνεται θα το κάνει, αφού αμφότεροι έχουν υπερβεί το χρονικό όριο που είχαν στη διάθεσή τους κι οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα αποτελέσει σκάνδαλο.

To Top