Δημήτρης Χατζηβλασίου: Όταν η θέληση ξεπερνά κάθε εμπόδιο! (photos)

Το να έρθεις αντιμέτωπος με έναν τραυματισμό δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν αυτός σε βρίσκει σε τόσο μικρή ηλικία. Ο ποδοσφαιριστής της Κ-17 Δημήτρης Χατζηβλασίου αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση, καθώς παρά τη ρήξη χιαστών που υπέστη πριν από περίπου 7,5 μήνες, επιστρέφει δριμύτερος στη δράση, λίγο πριν την εκπνοή της αγωνιστικής περιόδου.

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Ο Δημήτρης, μόνιμος κάτοικος Περαίας, ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα στις ακαδημίες του ΠΑΟΝΕ και ανήκει στο δυναμικό του Άρη από την περίοδο 2007-2008. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φωτογραφίες που τον απεικονίζουν αγκαλιά με πληθώρα ποδοσφαιριστών της ανδρικής ομάδας, καθώς επί τρία χρόνια άσκησε χρέη ball-boy στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι θέσεις στις οποίες έχει αγωνιστεί είναι αμυντικό χαφ, δεξί και αριστερό χαφ, δεκάρι και σέντερ φορ. Αγαπημένος του ποδοσφαιριστής είναι ο Φραντσέσκο Τότι, ενώ δεν έκρυψε ποτέ την αδυναμία του στον Νάτσο Γκαρσία, αλλά και τη μεγάλη συμπάθεια που τρέφει για τον 19χρονο ποδοσφαιριστή της ανδρικής ομάδας Γιώργο Κατίδη, τον οποίο και θαυμάζει.

Η φετινή χρονιά για τον 16χρονο μέσο (γεννηθείς στις 6 Ιουλίου του 1996) δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς έπειτα από μία κλωτσιά στο γόνατο που δέχτηκε σε φιλική αναμέτρηση με την Καλαμαριά στις 2 Οκτωβρίου, οδηγήθηκε στο χειρουργείο με ρήξη χιαστών και μηνίσκου. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στις 20 του ίδιου μήνα, ενώ για τις επόμενες δύο εβδομάδες οι… πατερίτσες και όχι η μπάλα ήταν αυτές που τον συντρόφευαν. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα το γεγονός ότι αμέσως μετά την επέμβαση έδωσε το «παρών» σε αναμέτρηση της ομάδας του στη Σουρωτή για να σταθεί στο πλευρό των συμπαικτών του.

Την επέμβαση ακολούθησαν αλλεπάλληλες φυσικοθεραπείες από τις αρχές του Ιανουαρίου, ενώ στη συνέχεια οι γυμναστές της ανδρικής ομάδας και της Κ-20, Γιάννης Γιώρης και Γιώργος Καδόπουλος αντίστοιχα, ήταν αυτοί που τον ανέλαβαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρυσίου έως και τα τέλη Φεβρουαρίου. Με την έλευση του Μαρτίου το τρέξιμο μπήκε ξανά στο πρόγραμμα του νεαρού αθλητή, ενώ στο τέλος του ίδιου μήνα οι ρυθμοί άρχισαν σταδιακά να ανεβαίνουν.

Στις 25 Απριλίου έφτασε η μέρα που ο νεαρός επιτελικός μέσος περίμενε εδώ και 7,5 μήνες. Η επιστροφή του στις προπονήσεις της ομάδας ήταν πλέον γεγονός!

Η σημερινή μέρα έχει ιδιαίτερη σημασία για το Δημήτρη, καθώς η ανακοίνωση της αποστολής του έκρυβε μία μικρή έκπληξη. Έπειτα από τόσο καιρό αποτελεί ξανά μέλος της 19άδας, την οποία ανακοίνωσε προ ολίγου ο τεχνικός των «κίτρινων». Μάλιστα, δεν αποκλείεται να πάρει και χρόνο συμμετοχής στην αυριανή και τελευταία αναμέτρηση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία θα ξεκινήσει στις 16.00 στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Όλο αυτό το διάστημα, ο Δημήτρης Χατζηβλασίου είχε να αντιμετωπίσει εκτός από τον τραυματισμό του και τον ίδιο του τον εαυτό, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που εγκατέλειψαν τον αθλητισμό έπειτα από ένα παρόμοιο γεγονός. Παρά τα 15 χρόνια του ο νεαρός ποδοσφαιριστής παρέδωσε μαθήματα δύναμης, υπομονής και επιμονής και βγήκε νικητής στη μάχη με τους… χιαστούς. Πλέον αισθάνεται έτοιμος να επιστρέψει δυναμικά στο πλευρό των συμπαικτών του υπό τις οδηγίες του προπονητή του Τάσου Θέου.

Μάλιστα, ο άνθρωπος από τον οποίο πήρε δύναμη, θάρρος και κουράγιο, και στον οποίο χρωστάει ένα «μεγάλο ευχαριστώ» δεν είναι άλλος από τον αείμνηστο Στέφανο Γιώρη, τον ποδοσφαιρικό του πατέρα, όπως ο ίδιος τον αποκαλούσε.

Το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε στο Δημήτρη είναι… καλή επιστροφή και πολλά – πολλά γκολ με το 10 στην πλάτη!

Γνωρίστε καλύτερα τον Δημήτρη Χατζηβλασίου, μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες:
{gallery}karaoglanidis/hatzivlasiou{/gallery}

To Top