Δημητρίου: “Να δώσουμε ευκαιρίες στα τμήματα υποδομής”

Ο Νίκος Δημητρίου, προπονητής του εφηβικού τμήματος μπάσκετ αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου στις δυσκολίες που υπάρχουν στην καθημερινότητα της ομάδας, αλλά και στις ευκαιρίες που πρέπει να πάρουν τα παιδιά στην ανδρική ομάδα.

Το εφηβικό έκλεισε την πρώτη φάση του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης στην πρώτη θέση και ο Νίκος Δημητρίου σχολίασε πως “είναι αλήθεια ότι τα αποτελέσματα είναι θετικά. Είμαστε πρώτοι στους δυο πρώτους γύρους. Τώρα έχουμε προβάδισμα, καθώς έχουμε όλους τους αγώνες με πλεονέκτημα έδρας. Έχουμε δρόμο ακόμα πηγαίνουμε καλά, αλλά δεν έχουμε γήπεδο και δεν προπονείται πάντα ικανοποιητικά η ομάδα. Μπορεί να είμαι αισιόδοξος, άλλα πρέπει να είμαι και ρεαλιστής” και πρόσθεσε ότι “τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια και προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες , με τις ώρες να αλλάζουν και τα παιδιά καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να προσαρμοστούν. Έχουμε κάνει ένα τριετή προγραμματισμό με τη διοίκηση. Φέτος που διανύουμε την δεύτερη χρονιά, έχουμε πολύ λίγες ελλείψεις. Το επόμενο στάδιο εκτός από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, είναι τα νέα παιδιά να πάρουν τις ευκαιρίες που τους αναλογούν”.

Ρωτήθηκε για τον ανταγωνισμό που υπάρχει στο εφηβικό και απάντησε πως “υπάρχει ανταγωνισμός για τον λόγο πως υπάρχουν καλές εφηβικές ομάδες στη Θεσσαλονίκη, κάνουν σωστή δουλειά και διεκδικούν θέσεις. Μπορεί για παράδειγμα σε ένα παιχνίδι να μην πιάσεις την απόδοση που θες έτσι και να μην πας στον τελικό”.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις του στον επαγγελματικό αθλητισμό ο Δημητρίου είπε ότι “η οικονομική κρίση έχει αντίκτυπο και εγώ το φώναζα να δώσουμε ευκαιρίες στα τμήματα υποδομής, καθώς πρέπει να προσαρμοστούν στην εποχή, διότι τα τμήματα είναι το μέλλον σε όλους τους συλλόγους”.

Ρωτήθηκε και για το σημερινό παιχνίδι της ανδρικής ομάδας με την Ρουντούπις και απάντησε πως “πρόκειται για ένα παιχνίδι… πονηρό, λόγω της λιθουανικής σχολής, με γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι τους, έχουν καλούς σουτέρ, αν ο Άρης θα μπορέσει να προσαρμοστεί, τότε θα ελέγχει τον αγώνα ώστε να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση”.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com

To Top