Δημητρίου: Πρώτα παραγωγική διαδικασία και μετά πρωτάθλημα

Αν υπήρχε βραβείο για τον καλύτερο προπονητή στις μικρές ηλικίες τότε δίχως αμφιβολία ο Νίκος Δημητρίου θα ήταν πρώτο φαβορί για να το κατακτήσει. Εκτός άλλωστε από ομαδικές επιτυχίες ο έμπειρος τεχνικός έχει καταγράψει στην βιογραφικό του την ανάδειξη πολλών παικτών, που πέρασαν από τα χέρια του και στην συνέχεια έπαιξαν σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Η πρόσφατη επιτυχία της κατάκτησης του πανελληνίου πρωταθλήματος με τον Άρη επιβεβαιώνει την πολύ καλή δουλειά που κάνει ο Νίκος Δημητρίου και την μεταδοτικότητά του στους νεαρούς αθλητές. Με αφορμή την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων της εφηβικής ομάδας του Άρη το PRESSARIS.gr επικοινώνησε μαζί του και ο ίδιος δέχτηκε με χαρά να μιλήσει τόσο για την περσινή επιτυχία όσο και για τους στόχους της νέας σεζόν με ένα καινούργιο σύνολο το οποίο όμως υπόσχεται πολλά!

Μετά από μία απόλυτα πετυχημένη χρονιά η οποία ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, πως φαντάζεστε τη νέα που ξεκινάει το Σάββατο;
Καταρχήν θα πρέπει να τονίσουμε ότι από την περσινή ομάδα αποχώρησαν λόγω ηλικίας έξι βασικά στελέχη, οπότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι η φετινή ομάδα θα είναι τελείως διαφορετική. Ταυτόχρονα, φέτος τρία από τα παιδιά που θα έχουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα (Μποχωρίδης, Βεζένκοφ, Βασιλειάδης) συμμετέχουν στις προπονήσεις του ανδρικού κάτι που σημαίνει ότι θα κάνουν μία προπόνηση πριν από τους αγώνες του εφηβικού. Βέβαια, ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος μας βολεύει καθώς στην πρώτη φάση η απουσία τους από τις προπονήσεις δεν θα φανεί και όσο περνάει ο καιρός θα μπορέσουμε να καλύψουμε αυτό το κενό. Η συνοχή των παιδιών δεν είναι η ίδια σε σχέση με πέρυσι. Πιστεύω όμως μέχρι να φτάσουμε στην τελική φάση του πρωταθλήματος θα έχουμε καλύψει το χαμένο έδαφος.

Η ομάδα μπορεί να έχασε κάποια παιδιά όμως αυτά που ήρθαν από πίσω δείχνουν έτοιμα και ουσιαστικά δεν φάνηκε κάποια σημαντική απώλεια…
Θεωρώ ότι όσον αφορά τις δυνατότητες των παικτών η φετινή ομάδα θα είναι καλύτερη από πέρυσι. Υπάρχει περισσότερο ταλέντο και νομίζω πως αν τα παιδιά «δεθούν» τότε θα μπορέσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας.

Πέρυσι φτάσατε σχετικά εύκολα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Θεσσαλονίκης. Φέτος τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα;
Σίγουρα θα υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός από πέρυσι. Και αυτό οφείλεται σε τρεις λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με εμάς. Πέρυσι ξεκινήσαμε την σεζόν χωρίς να είμαστε το πρώτο φαβορί. Φέτος μετά τον περσινό τίτλο όλοι μας έχουν χρίσει φαβορί και η πίεση αυτή δεν ξέρουμε πως θα βγει στα παιδιά. Ο δεύτερος έχε να κάνει με την σημαντική ενίσχυση του ΠΑΟΚ ο οποίος θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Και ο τρίτος είναι ο Μαντουλίδης ο οποίος έκανε μία παραγωγική κίνηση καθώς η εφηβική ομάδα θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με ότι όφελος μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Είναι νωρίς ακόμα, όμως παρατηρείτε διαφορές ανάμεσα στην περσινή και την φετινή ομάδα;
Υπάρχουν πάρα πολλές. Το στιλ των παικτών είναι τελείως διαφορετικό σε σχέση με πέρυσι, η τακτική μας θα είναι τελείως διαφορετική και φέτος θα υπάρχει ένα διαφορετικά στυλ παιχνιδιού το οποίο ταιριάζει στα παιδιά.

Στόχος παραμένει το πρωτάθλημα;
Πρώτος στόχος είναι να προωθηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στην ανδρική ομάδα. Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος, η παραγωγική διαδικασία. Ο δευτερεύων στόχος παραμένει το πρωτάθλημα και θα δουλέψουμε ώστε να είναι έτοιμη η ομάδα όταν θα έρθει το διάστημα που θα κρίνονται αυτοί οι τίτλοι.

Πως νιώσατε όταν είδατε πολλά από τα περσινά παιδιά του εφηβικού να συμμετέχουν στην προετοιμασία της ανδρικής ομάδας και να παίρνουν χρόνο συμμετοχής από τον Βαγγέλη Αλεξανδρή;
Ικανοποιημένος και δικαιωμένος. Αυτή η κίνηση όμως φέτος θα πρέπει να έχει συνέχεια και να αποτελέσει πολιτική του συλλόγου. Παιδιά υπήρχαν και παλιοτέρα αλλά δεν προωθήθηκαν. Φέτος είτε λόγω ανάγκης είτε λόγω φιλοσοφίας τρία παιδιά από το εφηβικό συμμετέχουν στις προπονήσεις του ανδρικού. Μακάρι να έχει και συνέχεια αυτό.

To Top