Η ομιλία… εξομολόγηση-ξεκαθάρισμα του Τσιώλη στους παίκτες

Ο Σάκης Τσιώλης είναι αποφασισμένος να αλλάξει πρόσωπα και καταστάσεις στην ομάδα για να ξεπεραστεί η αγωνιστική κρίση. Κι αν δεν μπορεί να γυρίσει πίσω το… ποτάμι, τουλάχιστον θα προσπαθήσει να περάσει στην απέναντι… όχθη του, εκείνη των επιτυχιών.

 Ο προπονητής των κίτρινων ξεκίνησε, ήδη, από τον… εαυτό του τις αλλαγές. Όπως σημείωσε το PRESSARIS ήταν η πρώτη φορά στην 16χρονη καριέρα του που βάζει πρόστιμο στους παίκτες (όπως έκανε και για τον εαυτό του). Ο λόγος σαφής: «Ο κόσμος έχει δίκαιο που την Κυριακή μας ρίχνει ευθύνες και μας κατηγορεί. Έκρινα ότι με αυτό το πρόστιμο θα ταρακουνηθεί η ομάδα και ίσως να είναι ένας τρόπος για να συνέλθει», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια που χρησιμοποίησε.
  
Από κει και πέρα, ο Τσιώλης προχώρησε σε μια ομιλία εξομολόγηση ή και ξεκαθάρισμα μπορεί να χαρακτηριστεί προς τους παίκτες του. Πρώτα απ’ όλα φρόντισε να δώσει εξηγήσεις για απόφαση του.

«Δεν μπορεί να περάσει έτσι η εμφάνιση της Ξάνθης, αλλά και γενικότερα η άσχημη αρχή μας. Για την εικόνα που παρουσιάσαμε ως ομάδα υπάρχουν ευθύνες, για αυτό και πρώτος εγώ βάζω πρόστιμο στον… εαυτό μου, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που μου αναλογούν. Ευθύνες όμως έχετε και εσείς και πρέπει να τις αντιληφθείτε και να τις αναλάβετε» είπε και το ξέκοψε: «Το πρόστιμο είναι δική μου αποκλειστικά πρωτοβουλία. Η απόφαση είναι ειλημμένη και δεν αλλάζει».
 

Πέρα, όμως, από το πρόστιμο και τους λόγους της επιβολής του, ο Τσιώλης έστειλε το μήνυμα των αλλαγών. «Μετά την αποφόρτιση οι αλλαγές», όπως είχαμε επισημάνει, 24 ώρες μετά το στραβοπάτημα της Ξάνθης. Τα λόγια του 52χρονου προπονητή δεν άφησαν κανένα περιθώριο: «Επέμεινα σε κάποιους από εσάς και έδωσα πίστωση χρόνου στα τρία πρώτα παιχνίδια αλλά αυτή πίστωση χρόνου παρήλθε. Όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί θα καθίσει στον πάγκο. Είμαι υποχρεωμένος να δοκιμάσω κάποια άλλα πράγματα στη συνέχεια, για να ξεπεράσουμε την κρίση…».

To Top