Δημιουργεί πάρκο κατά της οπαδικής βίας ο δήμος Θεσσαλονίκης μετά τους Τόσκο, Άλκη και όλους τους οπαδούς!

Πρωτοβουλία για τη δημιουργία ενός πάρκου κατά της οπαδικής βίας πήρε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, είχε αρχικά προωθήσει τη συγκεκριμένη συμβολική κίνηση μετά τη δολοφονία του 28χρονου Βούλγαρου οπαδού του Άρη, Τόσκο Μποζατζίτσκι, το 2020 (δεν προχώρησε όμως στην πράξη), ενώ η είδηση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού τις πρώτες ώρες της 1ης Φεβρουαρίου φαίνεται πως επισπεύδει τις διαδικασίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ως το τέλος της εβδομάδας θα έχει αποφασιστεί ο χώρος όπου θα γίνει το πάρκο και θα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας και του φανατισμού. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε, μάλιστα, να τρέξει αυτό το ζήτημα και να γίνει η υλοποίηση του σχεδιασμού ενώ υπό συζήτηση βρίσκεται τι θα περιλαμβάνει το πάρκο, μετά τους Τόσκο, Άλκη, τον Νάσο και τους άλλους οπαδούς…

Ο ίδιος προ ημερών σε δήλωσή του για το τραγικό συμβάν με θύμα τον νεαρό φίλο του Άρη είχε αναφέρει: «Η δολοφονία του νεαρού φιλάθλου στην πόλη μας είναι μία μαύρη σελίδα για τη Θεσσαλονίκη. Είναι μία ήττα της πόλης και του οπαδικού κινήματος… Κάθε μία και κάθε ένας, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε, να ενώσουμε τις φωνές μας, ώστε να βάλουμε ένα τέρμα σε τέτοια φαινόμενα. Όλοι μαζί να υψώσουμε, επιτέλους, τείχος προστασίας».

 

To Top