ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δημόσιο «ευχαριστώ» από Δέλλα: «Στον Άρη μου έμαθαν μπάλα και με διαπαιδαγώγησαν σωστά»

Δεν ξέχασε τις ρίζες του ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος εξέφρασε δημόσια την ευγνωμοσύνη του για όσα αποκόμισε από τα τμήματα υποδομής του Άρη και για την σωστή διαπαιδαγώγηση που πήρε στον σύλλογο, στο ξεκίνημα της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Ο παλαίμαχος, πλέον, ποδοσφαιριστής, παραχώρησε συνέντευξη – ποταμό στον «NovaΣΠΟΡ FM», στον απόηχο της αποχώρησής του από τα γήπεδα, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στον Άρη. Μάλιστα, εξέφρασε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους ανθρώπους των τμημάτων υποδομής του συλλόγου, με αφορμή την τηλεφωνική παρέμβαση του Γιάννη Μιχαλήτσου…

Για το ξεκίνημά του και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε, ο Δέλλας είπε: «Ξεκίνησα στα 11 από το χωριό μου. Με πήγε ένας γνωστός στον Άρη, έκανα μια προπόνηση και του είπαν ‘ξαναφέρε τον’. Θυμάμαι ότι κάθε μέρα έκανα 40 χλμ. μετά το σχολείο για να πάω στην προπόνηση. Κάθε μέρα πήγαινα με το λεωφορείο και δεν έχασα ποτέ ούτε μάθημα, ούτε προπόνηση.
Και δεν ήταν μόνο αυτό. Ήταν και μια οικονομική θυσία για την οικογένεια μου. Ο πατέρας μου ήταν οικοδόμος, η μάνα μου δούλευε στα χωράφια. Ακόμα και το χιλιάρικο για τις μετακινήσεις μου ήταν δύσκολο να βρεθεί. Γι’ αυτό πρέπει να ευχαριστήσω τον κύριο Θανάση και την κυρία Βικτώρια, τους γονείς μου. Ήταν άνθρωποι αγράμματοι, βιοπαλαιστές και παρόλα στήριξαν το παιδί τους και του έδωσαν την ευκαιρία να αναδείξει το ταλέντο του».

Για το… ύψος που πήρε απότομα ο «Κολοσσός» και το πώς επηρέασε την πορεία του, εξήγησε: «Τα φυσικά μου προσόντα δεν με βοηθούσαν. Θυμάμαι που είχα πάρει 20 πόντους σε ένα καλοκαίρι. Προσπάθησα, όμως, αυτό το μειονέκτημα να το διορθώσω, διαβάζοντας το παιχνίδι. Η πρώτη μου θέση ήταν δεξί εξτρέμ. Μετά με πήγαν αμυντικό χαφ και στο τέλος γύρισα στόπερ».

Στο σημείο εκείνο, παρέμβαση έκανε ο Γιάννης Μιχαλήτσος, που είπε για τον Δέλλα: «Είχε φύγει από τον Άρη και πήγε να χαθεί στον Πανσερραϊκό στη Γ’ Εθνική. Πήγα να τον δω μια φορά και τους είπα ότι ο Άρης δεν είχε τέτοιο παίκτη στην ομάδα του. Μόνο εκεί τον βοήθησα εγώ. Αμέσως έδειξε ότι πρέπει να παίζει. Όταν αξίζεις, δεν χάνεσαι. Χάνονται μόνο αυτοί που τα παρατάνε».

Τα λόγια του ανάγκασαν τον Δέλλα να πει: «Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους των υποδομών του Άρη, γιατί δεν είναι μόνο ότι μου έμαθαν ποδόσφαιρο. Με διαπαιδαγώγησαν κιόλας. Είναι πολύ σημαντικό -ίσως και σημαντικότερο- να δημιουργείς καλούς ανθρώπους, παρά καλούς ποδοσφαιριστές».

Ο παλαίμαχος πια ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε και στην αποτυχημένη προσπάθεια επιστροφής του στον Άρη την εποχή Ζαχουδάνη, λέγοντας: «Πριν πάω στην Ιταλία, συζήτησα με τον Άρη για συμβόλαιο ενός χρόνου. Πάω στη Θεσσαλονίκη, παίρνω τηλέφωνο τον κ. Ανδριά και ενώ είχαμε ραντεβού, μου λέει ‘είμαι στη Χαλκιδική, έλα αύριο’. Θύμωσα, πήρα το αεροπλάνο και γύρισα αμέσως στην Αθήνα. Με πήρε ο Βρύζας, μου είπε ότι ενδιαφέρονται από την Περούτζια και πήγα.
Δοκιμάστηκα, δεν τα βρήκαμε στο συμβόλαιο, τους φαίνονταν πολλά τα λεφτά. Και μετά από δυο μέρες η Περούτζια παίζει φιλικό με την Ίντερ και τρώει πέντε γκολ. Με παίρνει τηλέφωνο ο πρόεδρος και μου λέει να κάνουμε συμβόλαιο για ένα χρόνο. Πήγα έκανα 10 παιχνίδια, το ένα καλύτερο από το άλλο. Και όταν μου είπε να κάνουμε κανονικό συμβόλαιο, του απάντησα ‘τώρα θα περιμένεις εσύ’».

To Top