Διαβάστε λεπτό προς λεπτό τι έγινε στην 8ωρη γενική συνέλευση της ΚΜΑ

Στο Συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» θα πραγματοποιηθεί σήμερα η τακτική Γενική Συνέλευση της Κοινωνίας Μελών Άρη. Το PRESSARIS είναι στο Βελλίδειο και θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό τις εργασίες της συνέλευσης. Μείνετε συντονισμένοι…

12.49: Τέλος της συνέλευσης! Ραντεβού τη Δευτέρα! Καλό ξημέρωμα, από το Βελλίδειο.

12.41: Αποφασίστηκε από το σώμα να πάει ο Άρης σε νέες κάλπες για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου την προσεχή Δευτέρα, ανάμεσα σε δυο προτάσεις:

είτε αύξηση του 51% απευθείας, ώστε να πάρει κάποιος την ομάδα χωρίς να μπορεί να προβάλλει κώλυμα η Λέσχη,

είτε αύξηση του 51% μέσα από την έγκριση της ΚΜΑ και του ΑΣ, ώστε να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες και να μπορεί να εγκρίνει ή όχι η Λέσχη κάποιον επενδυτή.

Στις εκλογές αυτές θα έχουν δικαίωμα ψήφου, όσοι είχαν πάρει διαρκείας πέρσι, όπως ακριβώς έγινε και στις εκλογές για την ΠΑΕ!

00.29: Πρόταση του συνδέσμου να γίνει ψηφοφορία αύριο μέχρι τις 9, αφού θα συγκεντρωθεί και κόσμος στο γήπεδο για την «πρώτη» της ομάδας, ή και ακόμα μέχρι τη Δευτέρα αν δεν καταστεί δυνατό αύριο.

00.15: Υπάρχει η πρόταση Σκόρδα να υπάρξει αύξηση μ.κ. στα 5.000.000 ευρώ και η πρόταση της ΚΜΑ για το 51%, δηλαδή, πάνω από 7.000.000 ευρώ. Ακούγονται διάφορες απόψεις σχετικά με τα υπέρ και τα κατά.

23.57: Επόμενο θέμα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. “Θα ζητήσουμε αύξηση μ.κ. που ξεπερνάει το 51%” είπε ο Στεφανίδης. Εξηγεί τους δυο δρόμους, τις δυο επιλογές, μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες. Είτε αύξηση ώστε να μπορεί κάποιος να πάρει το 51% άμεσα, ή μέσα από την έγκριση της ΚΜΑ. Ζητάει τοποθετήσεις, ώστε να γίνει ψηφοφορία ώστε για να εκφραστεί η θέση στη γ.σ. των μετόχων της ΠΑΕ στις 5 Ιουλίου.

23.40: Οριστικά δεν παίρνει οικονομική και διοικητική απαλλαγή στη διοίκηση Γρανούζη. Υπερψηφίστηκε η πρόταση να παραπεμφθεί το θέμα στην επόμενη γενική συνέλευση σε ότι αφορά την οικονομική απαλλαγή, προκειμένου να γίνει εσωτερικός έλεγχος από τον φορέα. Δεν δίνεται απαλλαγή ούτε στη διοίκηση Άγγελου Γρόλλιου. Ούτε οικονομική, ούτε διοικητική. Δεν δόθηκε εξαίρεση στον Λάμπρο Σκόρδα, όπως ζήτησε ο ίδιος γιατί είχε παραιτηθεί.

Θα γίνει εσωτερικός έλεγχος για τα οικονομικά και στη διοίκηση Κώστα Γεωργιάδη. Θα γίνει και διοικητικός έλεγχος της συγκεκριμένης διοίκησης.

23.29: Μετά από ψηφοφορία δεν πήρε και πάλι οικονομική απαλλαγή η διοίκηση Γρανούζη και το θέμα παραπέμπεται στην επόμενη γενική συνέλευση! Υπάρχει, όμως διακοπή για να αποφασιστεί πώς θα συνεχιστεί η διαδικασία!

23.20: Προτείνεται η παραπομπή της διοίκησης Γρανούζη και Γρόλλιου στην επόμενη γενική συνέλευση, αλλά η απαλλαγή της διοίκησης Γεωργιάδη. Ο λόγος είναι ότι για τις δυ πρώτες είναι ακόμη ανοιχτό το θέμα του ελέγχου. Το θέμα τίθεται σε ψηφοφορία.

23.01: Ο απολογισμός της διοίκησης της ΠΑΕ επί των ημερών Λάμπρου Σκόρδα. Περιγράφει την κατάσταση που βρήκε, με την ομάδα ένα βαθμό κάτω από τη ζώνη υποβιβασμού και όλα τα διοικητικά προβλήματα που αντιμετώπισε. “Ο Άρης διοικήθηκε πριν από μένα από ανθρώπους που δεν ήξεραν να διοικούν ή είχαν δεσμεύσεις να πληρώνουν παλιές οφειλές” είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: “Βρήκαμε μια ομάδα που ήταν διαλυμένη σε όλα τα επίπεδα”.

“Όταν κλήθηκα μαζί με τους συνεργάτες μου και την βοήθεια ασφαλώς του Ερασιτέχνη, η ομάδα ήταν με το ένα πόδι στην Β’ Εθνική. Θα σας θυμίσω ότι μέχρι το Σεπτέμβριο το άρθρο 99 αποτελούσε το μπαμπούλα για την ομάδα. Κάτι που ισοδυναμούσε όπως πολλοί λέγανε με την διάλυση του Άρη. Τότε εγώ που το πρότεινα άκουσα τα εξ αμάξης. Τελικά δικαιώθηκα. Ασχέτως, που περιμένω την διοίκηση του κ. Ηλιάδη να φέρει εις πέρας το έργο της. Οι προηγούμενοι ήθελαν να καθαριστεί η ομάδα και να πέσει στην ερασιτεχνική κατηγορία. Πριν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές μας δεν πίστευαν ότι θα σωθούμε. Κανένας ποδοσφαιριστής δεν ήταν πληρωμένος, με αποτέλεσμα η ομάδα να μην μπορεί να λειτουργήσει.

Έπρεπε να αντιστρέψουμε το κλίμα, και τελικά μετά κόπων και βασάνων, με συσπείρωση όλου του κόσμου, ο Άρης σώθηκε. Δυστυχώς, η λέσχη διαλύεται, και πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί αγώνα για να δυναμώσει αυτός ο φορέας και να μπούμε σε περαιτέρω περιπέτειες. Κλείνοντας, θεωρώ την θητεία μας επιτυχημένη και φύγαμε με ψηλά το κεφάλι”, όπως είπε χαρακτηριστικά!

23.00: Έξι ώρες πέρασαν από την ώρα έναρξης της συνέλευσης. Ο Ψηφίδης απαντάει σε θέματα συμβολαίων των παικτών και διαφημιστικών εταιριών. Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Βελλίδης και Καζναφέρης, έπαιρναν ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέρος από τα οφειλόμενα, όπως ανέγνωσε συγκεκριμένα ποσά. “Ούτε ένα ευρώ έχει καταβάλει η Organo Gold στον Αρη, για τους δύο περίπου μήνες που διαφημίστηκε στο γήπεδο”, σύμφωνα με τον κ. Ψηφίδη. Επίσης, όπως ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του Άρη έχει κατατεθεί μήνυση στην εταιρία, η οποία βρίσκεται στα χέρια του κ. Τικπασάνογλου.

22.44: Συνεχίζοντας ο Ψηφίδης είπε: “Διαχειριστήκαμε συνολικά 2,1 εκατ. ευρώ. Ο Άρης με έσοδα 6 εκατ. ευρώ, δίνοντας 3,3 εκατ. ευρώ στο άρθρο 99 έχει ελπίδες ζωής”.

22.34: Στο βήμα ο Γιάννης Ψηφίδης κάνει τον απολογισμό της δικής του χρήσης. “Από το Σεπτέμβριο του 2012, μου προτάθηκε να μετέχω σε ένα ΔΣ Πρωτοδικείου για τη σωτηρία του Αρη. Απ’ ότι καταλάβατε, αντιμετωπίζαμε μια εταιρία με χίλια δύο προβλήματα. Συναντηθήκαμε μια παρέα επτά ατόμων και αποφασίσουμε να βοηθήσουμε τον Αρη. Δεν είχαμε την πείρα των προηγουμένων. Μερικοί έμπειροι δεν δέχθηκαν. Αυτό έκανε το έργο μας δυσκολότερο. Αναλάβαμε σε μια εποχή σκληρή για όλους. Σε έναν γύρο η ομάδα μάζεψε 18 βαθμούς.

Το οικονομικό ήταν τραγικό. Τη στιγμή που αναλάβαμε, η NEXIA δούλευε ήδη τον έλεγχο. Έπρεπε απλά να δούμε τι παραλαμβάνουμε. Το λογιστήριο είναι σε κακή κατάσταση. Πρέπει να τους λυπηθούμε αυτούς που είναι εκεί σήμερα. Τίποτα δεν ταιριάζει. Είναι χάλια. Ότι πήγα να συγκεντρώσω, είναι όλα λάθος. Οι λογαριασμοί δεν ταιριάζουν!” είπε αρχικά ο Ψηφίδης για να συμπληρώσει:

“Όλα αυτα για να σώσουμε τον Αρη της καρδιάς μας. Έπρεπε να αναρριχηθούμε στην βαθμολογία την ώρα που τα οικονομικά ήταν όπως όλοι ξέρετε τραγικά. Ο Άρης είχε χρέη 32.180.000 ευρώ. Η ομάδα μας έπρεπε να εργασθεί γιατί τα έξοδα έτρεχαν και τα περιθώρια στένεψαν επικίνδυνα. Και μάλιστα έπρεπε να κάνουμε μεταγραφές. Φτάσαμε εξαιτίας της διαιτησίας στο τέλμα, άλλα παίζαμε καλή μπάλα! Διακίνησαμε χρήματα συνολικά σαν ΠΑΕ Άρης, πληρώσαμε 1.200.000 στα έξοδα μας. Το άρθρο 99 πρέπει να μας συσπειρώσει και να καταλάβουμε ότι το πρώτο “ναι” που λάβαμε αποτελεί έναν σύμμαχο”.

22.25: Προχωράει σε απολογισμό τώρα ο Πάνος Στεφανίδης η πρώην διοικούσα επιτροπή (Λαμπριάκος, Κατσιούνης, Ζαμπέτας). “Αντιμετωπίζαμε με το καλημέρα τεράστια προβλήματα” είπε ο Στεφανίδης ενώ αναφέρθηκε στην απώλεια Ούμπιντες: “Με βάση παλιές οφειλές και εφορία, το κόστος έφτανε τα 600.000 ευρώ”, υπογραμμίζοντας ότι υπήρχαν προβλήματα στα θέματα των φιλικών προετοιμασίας, εκχωρήσεων και χορηγιών κτλ.

«Πέρυσι τέτοια εποχή η ομάδα ήταν σε αδιέξοδο και αποφασίσαμε μαζί με τους υπόλοιπους να προχωρήσουμε σε διοίκηση. Βρεθήκαμε στην ΠΑΕ και κυριολεκτικά τα χάσαμε. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε πολλά. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ. Είχαμε πρόβλημα με τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα, με τις μεταγραφές και το ρόστερ. Παράλληλα υπήρχαν προβλήματα από τις συμβάσεις της διοίκησης Αθανασιάδη. Υπήρχε πρόβλημα επίσης με την εταιρία των διαφημιστικών πινακίδων του γηπέδου. Υπήρχαν χορηγίες που ήταν εις βάρος της ΠΑΕ» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας οτι: “Υπήρχε μεγάλη δυσκολία και ρίσκο με τις τρεις μεταγραφές που έπρεπε να κάνουμε. Πιστεύω πως τα πήγαμε αρκετά καλά σε αυτό τον τομέα, βλέποντας και την απόδοση των παικτών. Στήσαμε μια ομάδα, προσπαθούσαμε να πάρουμε τα αποτελέσματα. Είπαμε την αλήθεια στον κόσμο ότι η ομάδα κινδυνεύει.

Ζητούμε συγνώμη που δεν μπήκαμε στη διοίκηση πρωτοδικείου. Αλλά μετά το έγγραφο που πήραμε στις 19 Ιουλίου, διαπιστώσαμε ότι με τις δικές μας δυνάμεις δεν μπορούσαμε να τραβήξουμε οικονομικά την ομάδα. Η πρόθεση μας έγινε γνωστή και ΚΜΑ. Ζητούμε συγνώμη αν είπαμε άλλα πράγματα, όμως και εμείς άλλα γνωρίζαμε».

22.19: Παρέμβαση Σκόρδα ενώ ακούγεται ένα ηχητικό από τοποθέτηση του Μπάμπη Κωτσιόπουλου από παλαιότερη γ.σ. της ΚΜΑ. “Ήταν άλλα τα οικονομικά στοιχεία από αυτά που μας διάβαζαν, το έχω πει πολλές φορές, ήξεραν καλά στη διοίκηση Γρανούζη τι γινόταν χρόνια και τώρα έρχονται να μας πουν ότι είναι αθώοι”.

22.00: Συνεχίζονται οι ερωτήσεις προς τον Γρανούζη, με ενστάσεις για τα όσα έκανε η τότε διοίκηση της ΚΜΑ. Υπάρχουν απαντήσεις από τον Χαμουζά, ο οποίος δίνει διευκρινήσεις για συγκεκριμένα θέματα.

21.48: Ο Γρανούζης δέχεται ερωτήσεις από τα μέλη. Πρώτος τον ρωτάει ο Στεφανίδης, τονίζοντας ότι “λυπάμαι, αλλά δεν με πείσατε”. Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τα χείλη του προέδρου της ΚΜΑ: “Περίμενα να ακούσω κάποια γεγονότα, τα οποία να δηλώνουν πως έχετε άγνοια. Γνωρίζατε όμως ότι την πρώτη χρονιά η ομάδα μπήκε 4,5 εκατ. ευρώ μέσα. Μας διαβάσατε κάποια πρακτικά, στα οποία φαίνεται έκδηλη η απορία σας στην πρόταση του κ. Αθανασιάδη. Κατακρίνατε όμως τα μέλη που έκαναν το ίδιο στη συγκεκριμένη πρόταση από το Ντουμπάι. Όλα αυτά τα γνωρίζατε. Λέγατε κάποια πράγματα στην ΠΑΕ για να διαφύγει τον κίνδυνο και σας έγραφαν. Εσείς τι κάνατε; Το αποτέλεσμα της αδράνειας σας ήταν να φτάσει η ομάδα σε αυτό το σημείο. Ξέρατε τι γινόταν και δεν λέγατε τίποτα».

Εντονος διάλογος ανάμεσα σε Γρανούζη και Μυσιρλή με αφορμή τους διαλόγους που έγιναν τότε. “Ήσασταν παρέα, τους καλύπτατε και τώρα τους δίνεται στεγνά” λέει ο Μυσιρλής, για να υπάρξει άμεση αντίδραση του Γρανούζη: “Δεν ήμασταν παρεάκι τότε…”.

21.22: Ο Γιάννης Γρανούζης παρουσίασε έγγραφα της Dubai Invesments, τα οποία τα έδωσε η ΠΑΕ στην ΚΜΑ, αποδεικνύοντας ότι υπήρχε επενδυτικό ενδιαφέρον, όπως αναλύθηκε σε προηγούμενη γ.σ. από τον Γιάννη Κόντη.

«Τα έγγραφα αυτά θα τα δημοσιοποιήσουμε για να λάμψει η αλήθεια» είπε. Παράλληλα διαβάζει πρακτικά από τι ειπώθηκε στο θέμα αυτό ανάμεσα στην τότε διοίκηση της ΠΑΕ Αθανασιάδη και της τότε ΚΜΑ Γρανούζη. Υπάρχουν διάλογοι των μελών των δυο δ.σ., ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στον ρόλο του Γιάννη Κόντη και τις σαφείς ενστάσεις της ΚΜΑ και του ΑΣ (ήταν παρών ο Νίκος Παπαδόπουλος), αλλά και του τότε διευθύνοντα συμβούλου Αντώνη Ζαμπέτα.

«Η πρόταση του Κόντη είναι στον αέρα, αλλά από την στιγμή που υπάρχει η υπογραφή του προέδρου της ΠΑΕ Θανάση Αθανασιάδη δεν μπορούμε εμείς να την καταγγείλουμε» ειπώθηκε βάσει των πρακτικών που διαβάστηκαν.

21.11: Ο λόγος στον Γιάννη Γρανούζη, δίνει απαντήσεις σε στοιχεία για τα οποία εκφράστηκαν ενστάσεις. “Να είστε σίγουροι ότι και εμείς ζητήσαμε να συνδράμουμε στην εξελεγκτική επιτροπή ακόμα και οικονομικά. Είναι αστεία αυτά που ειπώθηκαν. Ας βγει το πόρισμα λοιπόν!

Δεν μας είπατε όμως τι έγινε  με το φλουρί και τα 2.000 ή που πήγαμε τσάμπα στο Μόναχο, το 2009. Αν είχατε μια ευθύνη ως εξελεγκτική επιτροπή, φανταστείτε τη δική μας. Προσωπικά έφερα ταξιδιωτικά εισιτήρια δικά μου και της οικογένειας μου 100.000 ευρώ. Σεβόμαστε το κάθε ευρώ του καθενός και προσπαθούμε όλα αυτά τα χρήματα να πάνε εκεί που πρέπει. Αν μας κακολογείτε γιατί δώσαμε λεφτά στον ΑΣ, ενώ ο κ. Ευθυμιάδης περίμενε απ’ έξω για να φύγει η αποστολή του βόλεϊ, να το κάνετε. Ο ρόλος της ΚΜΑ είναι να βοηθά τον Αρη.

Η ΚΑΕ είχε δέσμευση προς την εφορία και αν δεν δίναμε τα χρήματα σ’αυτήν δεν θα μπορούσε να βγάλει εισιτήρια διαρκείας. Θεωρήσαμε χρέος να βοηθήσουμε το μπάσκετ μας. Θεωρήσαμε χρέος να διευκολύνουμε ταμειακά τον ΑΣ. Βοηθήσαμε τον Άρη μας, ενώ επισημάναμε τους κινδύνους στην ΠΑΕ. Παράδειγμα είπαμε ότι ο Κούπερ είναι πολυτέλεια και μας… κράξατε” είπε μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος του φορέα.

21.04: Ο Γιώργος Μποτζώρης παίρνει τον λόγο σχετικά με το αν πρέπει να δοθεί απαλλαγή ή όχι. Ζητάει να δοθεί οικονομική απαλλαγή στη διοίκηση Γρανούζη. “Αν προκύψει κάτι, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη”, τονίζει ο Μποτζώρης. Ανέβηκαν οι τόνοι.

Ο Κώστας Ευθυμιάδης πήρε τον λόγο. “Είχε ανατεθεί στην επόμενη εξελεγκτική επιτροπή να ελέγξει τα πεπραγμένα. Υπάρχει ένα πόρισμα, το οποίο η επιτροπή λέει ότι θέλει διευκρινίσεις. Πρέπει να περιμένουμε τον εσωτερικό έλεγχο μέχρι το Σεπτέμβριο και τότε να ψηφίσουμε ή να καταψηφίσουμε”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, ως προσωρινός πρόεδρος της ΚΜΑ, τον Ιούνιο του 2012

21.00: Συνεχίζονται οι ενστάσεις από την εξελεγκτική επιτροπή για την οικονομική χρήση της διοίκησης Γρανούζη, αφού υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Ο Πάνος Στεφανίδης παίρνει τον λόγο τονίζοντας ότι: “Δεν μας καλύπτει το πόρισμα, δεν υπάρχουν έσοδα, έξοδα, κάποια συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία. Κάποια δεδομένα δεν μας κάθονται καλά. Εδώ και δέκα μέρες αποφασίσαμε ως δ.σ. του φορέα ότι θα κάνουμε και εσωτερικό έλεγχο. Ο κ. Χαμουζάς το δέχεται.

Καλώ να ψηφίσετε εάν θέλετε αυτόν τον εσωτερικό έλεγχο, δεσμευόμαστε ότι θα είναι έτοιμος μέχρι τον Σεπτέμβριο. Εάν διαπιστώσουμε ότι θα βρεθεί κάτι μεμπτό, εάν υπάρχουν ατασθαλίες τότε δεν θα σταθούμε σε καμία απαλλαγή θα προχωρήσουμε σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες”.

20:45: Ο Άγγελος Γρόλλιος παίρνει τον λόγο: “Η δική μας διοίκηση δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ στον ΑΣ. Όταν είδαμε μπροστά μας τον έλεγχο του ορκωτού λογιστή, ο κ. Αλεξανδρίδης είπε πως άλλο πράγμα κατάλαβε και για άλλο πλήρωσε”.

20.44: Ο Χαμουζάς παίρνει τον λόγο για να δώσει απαντήσεις σχετικά με τις ενστάσεις της εξελεγκτικής επιτροπής. Αναλύει στοιχεία που κατά τη γνώμη του εξηγούν τι έγινε με το ταμείο και τα χρήματα, υπογραμμίζοντας ότι: “Το κομμάτι για την ΚΑΕ, υπήρχε απόφαση της τότε Λέσχη, ότι ήταν τα χρήματα που ελάμβανε ο μπασκετικός Άρης. Υπάρχουν δαπάνες 1700 ευρώ, στις οποίες οι περισσότερες αφορούν την ασφάλεια. Μην ξεχνάτε, όλοι ξέρουμε πώς φύγαμε από τη διοίκηση και δεν προλάβαμε να παραδώσουμε καν ταμείο…”.

20.36: Στο βήμα ανεβαίνει πάλι ο Γρανούζης. Τονίζει ότι: “μπορεί να έλειπε ο μπλοκάκι, αλλά έχουν περαστεί τα 2.000 ευρώ κανονικά στο βιβλίο του ταμείου”.

20.30 Ο λόγος στον Κώνστα: «Επειδή ακούστηκε ότι υπήρχε μια μεταφορά δεκάδων χιλιάδων ευρώ προς ΚΑΕ και ΑΣ, μπορείτε να μας πείτε κάτι»; Ο κ. Μπάμπης απάντησε πως: “Ήταν τα χρήματα που δεν μπορούσε να δώσει η ΠΑΕ στον Ερασιτέχνη, και έβγαιναν από τα ταμεία της ΚΜΑ”.

20.19: Τα υπόλοιπα μέλη της εξελεγκτικής οι Πάρταλης και Παλατιανός είναι στο βήμα. Ο πρώτος είναι σαφής: “τίθεται θέμα αξιοπιστίας της έκθεσης, με βάση τη διαδικασία που έγινε”.

20.10: Ο Γιάννης Γρανούζης στο βήμα. Ζητάει το να διαβαστεί το πόρισμα της εξελεγκτικής επιτροπής και του ορκωτού λογιστή. Ο Βασίλης Μπάμπης διαβάζει το πόρισμα της εξελεγκτικής επιτροπής. “Μόλις ανέλαβε ο κ. Γρολλιος ξεκινήσαμε αμέσως να ελέγχουμε και την παραμικρή απόδειξη κατά τη θητεία του Γιάννη Γρανούζη ως προέδρου της Λέσχης. Αμέσως ανακαλύψαμε μια χρηματική ροή μερικών χιλιάδων ευρώ προς την ΚΑΕ και τον Α.Σ. Τότε ζητήσαμε έλεγχο από τον ορκωτό λογιστή, γιατί δεν καλυπτόμαστε από τη διαδικασία. Την περασμένη Πέμπτη ενημερωθήκαμε από την ΚΜΑ ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος. Εμείς έχουμε τις ενστάσεις μας” είπε ο Μπάμπης εξηγώντας ποιες είναι:

“Οι ενστάσεις είναι:

1. Δεν υπάρχουν προσφορές για αγορές από την Λέσχη.

2. Υπάρχουν έξοδα προς έκτακτο προσωπικό από συνελεύσεις.

3. Χάθηκαν δυο μπλοκ από συνδρομές μελών, μετά βρέθηκε το ένα και μετά αντικαταστάθηκε με κάποια στοιχεία, με αποτέλεσμα να υπάρχει θέμα με 2.000 ευρώ” είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

“Δεν καλυπτόμαστε από την έκθεση του ορκωτή λογιστή. Ζητήσαμε να αναρτηθεί στο σάιτ της Λέσχης, αλλά ο ορκωτός κ. Πρωτογερόπουλος μας είπε ότι υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας. Υπάρχουν πολλά κενά, δεν υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα”.

20.04:“Τεράστια ευθύνη για το κατάντημα του Άρη έχει η απερχόμενη διοίκηση. Ο Άρης οδηγήθηκε ηθελημένα στη διάλυση γιατί ήθελαν να ακολουθήσουν το μοντέλο της ΑΕΚ, να μην υπάρχει Άρης να έρθουν οι δήθεν επενδυτές Ρώσοι κτλ και να κάνουν το έργο τους. Μου δόθηκε μάλιστα, η ομάδα σε μένα για να υποβιβαστεί στα χέρια μου, για να ανοίξει ο δρόμος.

Όταν αναγκαστήκαμε να αναλάβουμε, ξέραμε ότι θα έχουμε το συντομότερο το αποτέλεσμα του οικονομικού ελέγχου της ΝΕΧΙΑ. Κάτι τέτοιο δεν επαληθεύτηκε, και δεν γνωρίζω τον λόγο. Μου δόθηκε η ομάδα στα χέρια μου με την ομάδα ήδη υποβιβασμενη, καθώς κάποιους εξυπηρετούσε να γίνουμε ερασιτεχνικό σωματείο περιμένοντας τον Άραβα να ρίξει εκατομμύρια” κατήγγειλε ο Σκόρδας.

20.00: Ο Σκόρδας ζήτησε την καταψήφιση του διοικητικού απολογισμού της διοίκησης Γρόλλιου, ενώ χαρακτήρισε φαιδρή τη διαδικασία να ανατεθεί σε ορκωτό λογιστή ο οικονομικός έλεγχος. “Βολεύει να είναι ο Σκόρδας όμηρος μιας φημολογίας” είπε χαρακτηριστικά ενώ άφησε αιχμές για την επιλογή της ΝΕΧΙΑ και τη διαδικασία που επιλέχθηκε. “Η NEXIA επελέγη με απόφαση των μελών του συμβουλίου. Διαπίστωσα όταν έγινα διοίκηση στην ΠΑΕ, ότι ΠΑΕ και ΚΜΑ άργησαν να δώσουν 4,5 μήνες κάποια στοιχεία στην εταιρία. Απλά πράγματα που συγκεντρώθηκαν μέσα σε 24 ώρες και παραδόθηκαν”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

19.52: Παρόντες στην αίθουσα ο πρώην πρόεδρος της ΚΜΑ Γιάννης Γρανούζης, ο Κυριάκος Γιάννης Χαμουζάς και ο Γιώργος Μποτζώρης από το πρώην. δ.σ. του φορέα.

19.49: Ο λόγος στον Λάμπρο Σκόρδα. Μιλάει για τη δική του παρουσία στο δ.σ. της ΚΜΑ και το τι έγινε τους προηγούμενους μήνες με το άρθρο 99, τους χειρισμούς της διοίκησης, μιλώντας για αστοχίες χειρισμών και τερατώδη ψέμματα που έχουν ειπωθεί από τη διοίκηση Άγγελου Γρόλλιου. Παράλληλα εξήγησε γιατί παραιτήθηκε από το δ.σ. της ΚΜΑ. “Σήμερα μπήκε θέμα για την απαλλαγή της διοίκησης Γρανούζη, που δεν το καταλαβαίνω. Εκλέχθηκα πέρυσι με ένα μεγάλο αριθμό ψήφων και συμμετείχα σε ένα ΔΣ που αποδείχθηκε ότι ήταν φτιαγμένο, για να υποκαταστήσει τη διοίκηση της ΠΑΕ. Έτσι συγκροτήθηκε και έγιναν πολλά και μεγάλα λάθη από την πρώτη στιγμή.

Εγώ βρίσκομαι εδώ για να απολογηθώ με τα πεπραγμένα της χρονιάς άλλα και όχι μόνο. Ήλπιζα ότι η Λέσχη θα αποτελούσε τον βασικό πυλώνα ως ελεγκτική επιτροπή προς την ΠΑΕ Άρης, ωστόσο διαψεύστηκα καθώς το μοντέλο αυτό απέτυχε παταγωδώς. Εξάλλου το βλέπετε και εσείς με την τόσο χαμηλή προσέλευση του κόσμου απόψε” είπε μεταξύ άλλων.

19:42: Ο Στεφανίδης ρώτησε τον Ναούμ που αποδίδει την καθυστέρηση για το πόρισμα της NEXIA και η απάντηση: “Ό,τι αφορούσε τη Λέσχη, δύο χαρτιά που ζήτησαν, τα δώσαμε. Τα υπόλοιπα προέρχονταν από το λογιστήριο της ΠΑΕ. Άλλοι είναι αρμόδιοι να απαντήσουν σε αυτό”. Σε ερώτηση γιατί η διοίκηση Γρόλλιου όρισε αυτή του κ. Ψηφίδη η απάντηση ήταν: “Εκείνη τη στιγμή ο κόσμος δεν ήθελε άτομα που έχουν περάσει από την ομάδα στο παρελθόν. Αυτοί που λένε για στημένους στα καφενεία, τα μας πουν ονόματα”.

19.36: “Ποτέ δεν συνδιοικήσαμε με την ΠΑΕ. Υπήρχε συμμετοχή του κ. Αλεξανδρίδη αυστηρά για τα οικονομικά θέματα, αλλά δεν συνδιοικήσαμε” αναφέρει σε άλλο σημείο των απαντήσεων του ο Ναούμ.

19.27: Ο Ναούμ μιλώντας για τη διοίκηση Ψηφίδη ξεκαθαρίζει ότι πιστεύει πως “δεν ήταν ούτε στημένη, ούτε είχαν δόλο”.

“Θεωρώ ότι έπραξα λανθασμένα για το γεγονός που δεν παραιτήθηκα. Ήμουν ένας ενάντια στους υπόλοιπους της Λέσχης και φυσικά δεν σκέφτηκα καν να καταθέσω πρόταση μομφής. Είμαι σίγουρος ακόμα και σήμερα ότι η διοίκηση Ψηφίδη δεν είχε δόλο και συμφέρον να ρίξει την ομάδα! Θεωρώ ότι και κανένας δεν πιστεύει ότι υπήρξε τέτοια σκέψη από την παραπάνω διοίκηση”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

19.20: Συνεχίζονται οι ερωτήσεις. Ο Πάνος Στεφανίδης ρωτάει σχετικά με το γιατί δεν έγινε γ.σ. και ορίστηκε διοίκηση Πρωτοδικείου. Σχετική ερώτηση κάνει και ο Αγγελος Μισιρλής χαρακτηρίζοντας αποτυχημένη τη διοίκηση Ψηφίδη.

Στεφανίδης: «Κατά τη διάρκεια της θητείας σας έτυχε να είμαι εγώ στη διοικούσα επιτροπή της Π.Α.Ε.. Για ποιο λόγο δεν κάνατε γενική συνέλευση για να ορίσετε τους αντικαταστάτες μας; Για ποιο λόγο καθυστέρησε τόσο πολύ η διαδικασία;

Ναούμ: «Ένα μέλος της διοικούσας επιτροπής έλεγε «Δευτέρα μπαίνω, Τρίτη δε μπαίνω, κι εσείς, κ. Στεφανίδη, μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ξέρατε. Όσον αφορά τη διοίκηση η οποία προέκυψε με δική μας ευθύνη, θεωρώ ότι η Λέσχη θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί ως προς τον τρόπο εκλογής διοίκησης. Να μην είναι υποψήφιοι μέλη των 50 ευρώ, να έχουν μια οικονομική επιφάνεια».

Στεφανίδης: «Από τα τέλη Αυγούστου ξέρατε ότι κι εγώ και ο Λαμπριάκος δε θα μπαίναμε σε διοίκηση πρωτοδικείου. Με ποια κριτήρια ορίστηκε η νέα διοίκηση»;

Ναούμ: «Υπήρχαν αντιδράσεις από τον Α.Σ. γύρω από το πρόσωπο του κ. Χριστοφορίδη. Οι δικηγόροι του 99 είχαν πει ότι τουλάχιστον για την εκδίκαση της υπόθεσης θα πρέπει να υπάρχει μόνιμη διοίκηση, που θα ήταν παρούσα στο δικαστήριο. Αν γινόταν μια γενική συνέλευση τότε, θα έπρεπε να γίνει μέχρι το Δεκέμβριο. Πήραμε πρωτοβουλία να συμμετέχουν στη νέα διοίκηση της Π.Α.Ε. άτομα που δεν έχουν συμμετάσχει σε διοικήσεις στο παρελθόν».

19.12: Σε ερώτηση για τον έλεγχο της ΝΕΧΙΑ και γιατί δεν δόθηκε καταληκτική ημερομηνία είπε: “Η διαδικασία επιλογής της εταιρίας ήταν πασίγνωστη ακόμα και στα αναπληρωματικό μέλη. Επίσης δεν μπήκε ένα “deadline”, ήταν επειδή δεν μπορούσαν οι ορκωτοί λογιστές να μας απαντήσουν το πότε θα τελειώσει ο πολυθρύλητος έλεγχος. Μου έχει πει ένας εξ αυτών (από τους υπεύθυνους της εταιρίας “Nexia”) ότι 15 Μαρτίου θα είχαμε το προσχέδιο, και τέλη Μαρτίου το αποτέλεσμα του έλεγχου. Δώσαμε 8.000 σαν πρώτη δόση και τα υπόλοιπα 12.000 θα δίνονταν μετά την παράδοση του πορίσματος. Το πόρισμα αυτό είμαι πεπεισμένος ότι θα έρθει στα χέρια της ΚΜΑ σύντομα και θα αποκαλύψει τα ” οικονομικά εγκλήματα” που έγιναν τα προηγούμενα έτη ή για να μην πω εγκλήματα και θεωρηθεί βαρύ είναι σίγουρο σε όλους ότι κάτι δεν πήγε καλά!

Όσον αφορά το τελικό πόρισμα της NEXIA, νομίζω ότι για την πλειοψηφία των Αρειανών δεν χρειάζεται κανένα πόρισμα για να καταλάβει τι έγινε. Αν υπάρχει κάτι ύποπτο, μπορεί να ανακαλυφθεί μόνο από τον οικονομικό εισαγγελέα. Για τον μέσο Αρειανό, το πόρισμα αυτό θα δείξει ό,τι και να γράφει, ότι κάτι δεν πήγε καλά”.

 19.11: Γίνονται ερωτήσεις στον Ναούμ. Προσήλθε ο Άγγελος Γρόλλιος.

19.09: Ο Άρης Ναούμ ξεκινάει να μιλήσει για τη διοίκηση Γρόλλιου, ο οποίος ζητάει ερωτήσεις για να απαντήσει. Για τα οικονομικά παραπέμπει στον έλεγχο των ορκωτών.

19.07: Αναμένονται τα μέλη των προηγούμενων διοικήσεων Γρανούζη, Άγγελου Γρόλλιου, τα οποία ενημέρωσαν ότι είναι στον δρόμο.

19.02: Πρόεδρος της γενικής συνέλευσης θα είναι ο Νίκος Τσάκαλος. Αντιπρόεδρος ο κ. Κοτσίδης. Γενικός γραμματέας ο κ. Πισσανίδης.

19.00: Και ο Γιάννης Ψηφίδης βρίσκεται στο Βελλίδειο. Από πλευράς ΚΑΕ, το “παρών” δίνει ο Γιάννης Σαμολαδάς

18.57: Διαβάζεται χαιρετισμός του Δημήτρη Ηλιάδη.

Αναλυτικά:

Κύριε πρόεδρε, αγαπητά μέλη της ΚΜΑ.

Λυπάμαι ειλικρινά που τα σοβαρά θέματα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ τα οποία ζητούν άμεση λύση μου απαγορεύουν να βρίσκομαι σήμερα στη Θεσσαλονίκη και να συμμετέχω στην τόσο σημαντική Γενική Συνέλευση της ΚΜΑ.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω για μία ακόμη φορά ότι όλα όσα εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου σας υποσχεθήκαμε ζητώντας την ψήφο σας θα γίνουν πράξη χωρίς καμία παρέκκλιση.

Αντιλαμβάνομαι την αγωνία σας για την επόμενη ημέρα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, αλλά να είστε σίγουροι ότι δεν θα διαψεύσουμε την εμπιστοσύνη σας. Θέλουμε να μιλήσουμε με έργα και αυτό θα κάνουμε πολύ σύντομα.

Στοχεύουμε στην εξυγίανση της ΠΑΕ και την δημιουργία μίας αξιόπιστης αγωνιστικά ομάδας.

Καλή επιτυχία στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης.

Με Αρειανούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Ηλιάδης

Πρόεδρος ΠΑΕ ΑΡΗΣ”

 

18.55: Ο Πάνος Στεφανίδης αναγγέλλει ότι ξεκινάει η συνέλευση. Aνακοινώνει ότι μόλις 134 τακτοποιημένα μέλη είναι παρόντα.

18.50: Σε λίγα λεπτά ξεκινάει η συνέλευση, μπροστά σε ελάχιστα άτομα. Λόγω της παρουσίας του στην Αθήνα και στο ΔΣ της Σούπερ λίγκας, ο Δημήτρης Ηλιάδης δεν θα δώσει το “παρών” θα διαβαστεί όμως δήλωση του. Από πλευράς ΠΑΕ, παρών ο Κώστας Ευθυμιάδης υπεύθυνος αγωνιστικού.

18.33: Παρόντες οι Σκόρδας, Βογιατζής, Κώνστας, Τσιόνκης, Ζουμπουρίδης, Σήμης Ηλιάδης. Ούτε 30 άτομα στην αίθουσα!

18.21: Αμηχανία, πηγαδάκια και πολλή… ζέστη, όσο περνάει η ώρα.

18.00: Μια ώρα μετά την προκαθορισμένη η προσέλευση είναι ελάχιστη. Έγινε γνωστό το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας με τον Βαγγέλη Αγγέλου, θετικά τα σχόλια από τον κόσμο.

17.52: Παρών ο αντιπρόεδρος της ΚΜΑ Βασίλης Φουρλίγκας, ο οποίος είχε συνομιλία με μέλη του φορέα.

17.44: Οι προβλέψεις για αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης παίρνουν και δίνουν στο Βελλίδειο από τον ελάχιστο κόσμο που είναι ήδη παρών.

17.30: Ελάχιστα άτομα έχουν προσέλθει. Άδεια καθίσματα στο Βελλίδειο, μισή ώρα μετά την προκαθορισμένη ώρα έναρξης της συνέλευσης.

17.01:  Καλησπέρα σας από το Βελλίδειο.

Ελάχιστος κόσμος βρίσκεται στο Συνεδριακό κέντρο. Οι υπάλληλοι της ΚΜΑ είναι στις θέσεις του, ενώ παρόντες από πλευρά δ.σ. οι Στεφανίδης, Ταμπακούλης, Μισιρλής, Τατάκης.

Υπενθυμίζουμε την Ημερήσια Διάταξη είναι η κάτωθι:

1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης και ψηφολεκτών.

2. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός ΔΣ Κοινωνίας Μελών ΑΡΗ (Διοίκηση Γρανούζη, Γρόλλιου και Γεωργιάδη).

3. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής.

4. Οικονομικός και διοικητικός απολογισμός της ΠΑΕ ΑΡΗΣ για τη χρήση 01/07/12 – 30/06/13.

5. Προτάσεις για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

6. Καταστατική αλλαγή:

Μεταβολή διάρκειας της συνδρομής από 01/01 – 31/12 σε 01/06 -31/05

7. Διάφορα θέματα.

8. Ερωτήσεις – Επερωτήσεις».

To Top