ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαιτητές μπλεγμένοι σε στοιχηματικό σκάνδαλο!

Έρευνα της εφημερίδας Guardian αποκαλύπτει ότι δύο διαιτητές έχουν τιμωρηθεί «μυστικά» από την παγκόσμια ομοσπονδία για στοιχηματική απάτη, ενώ τέσσερις άλλοι ενδέχεται να αποκλειστούν διά βίου από το άθλημα!

Umpires από το Καζακστάν, την Τουρκία και την Ουκρανία κατηγορούνται ότι χειραγωγούσαν τα σκορ των αγώνων επιπέδου Futures, κάτι που επέτρεπε σε (συγκεκριμένους) παίκτες του στοιχήματος να ποντάρουν στο live, γνωρίζοντας την κατάληξη του πόντου.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, αφαιρέθηκε για πάντα το δίπλωμα από τον Καζάκο Κίριλ Παρφένοφ πέρυσι τον Φεβρουάριο, καθώς προσπάθησε να πλησιάσει μέσω Facebook έναν άλλο διαιτητή, προκειμένου να χειραγωγήσει σκορ.

Η ITF κράτησε πέρυσι κρυφή και τη 12μηνη τιμωρία του Κροάτη Ντένις Πίτνερ, που συστηματικά έκανε σύνδεση σε στοιχηματικό λογαριασμό, από τον οποίο γίνονταν πονταρίσματα σε αγώνες τένις.

Η παγκόσμια ομοσπονδία, πάντως, «αναγκάστηκε» να επιβεβαιώσει ότι άλλοι τέσσερις διαιτητές αντιμετωπίζουν παρόμοιες κατηγορίες…

Μπορεί αυτή τη φορά να μιλάμε για τουρνουά του χαμηλότερου επαγγελματικού επιπέδου, όμως είναι δεδομένο ότι έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου μετά τις πρώτες αποκαλύψεις που έκανε τον περασμένο μήνα το BBC…

To Top