Διακανονισμοί με φόντο την FIBA ύψους 500.000 ευρώ!

Από τις πιο σημαντικές επαφές που θα έχει ο Λευτέρης Αρβανίτης μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα είναι με τους παίκτες που έχουν προσφύγει στην FIBA και έχουν δικαιωθεί. Το συνολικό ποσό οφειλών γι’ αυτές τις υποθέσεις είναι περίπου 500.000 ευρώ και θα πρέπει να διακανονιστεί για να αρθεί το απαγορευτικό μεταγραφών.

Στην Παγκόσμια Ομοσπονδία έχουν προσφύγει και έχουν δικαιωθεί οι Γάιος Σκορδίλης, Άαρον Μάιλς, Άντριου Μπετς, Ιβάν Πάουνιτς, Αντρέα Ματσόν και δύο μάνατζερ παικτών. Το διαιτητικό δικαστήριο της FIBA τους έχει δικαιώσει όλους και τους έχει επιδικάσει χρηματικά ποσά που φτάνουν τα 500.000 ευρώ.

Ο Άρης καλείται να διακανονίσει αυτές τις υποθέσεις, όχι μόνο για να μπορεί να πάρει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, καταθέτοντας “καθαρό” φάκελο στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού, αλλά και για να μπορέσει να κάνει μεταγραφές. Ισχύει ακόμα το απαγορευτικό από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και οι κίτρινοι σήμερα μπορούν να αποκτήσουν παίκτες που είτε δεν έχουν “letter of clearance” (π.χ. από κολέγια), είτε το “letter of clearance” είναι στην ελληνική ομοσπονδία, αγωνίζονταν δηλαδή εντός Ελλάδας στο περσινό πρωτάθλημα.

 

To Top