Διακοπή μέχρι νεωτέρας στη δίκη των «28»

Τα δικαστήρια αναστέλλουν προσωρινά τη λειτουργία τους, βάσει της απόφασης του υπουργείου Δικαιοσύνης, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Ωστόσο, την Πέμπτη το Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε να διακόψει μέχρι νεωτέρας και τη δίκη των «28» που αφορά πρόσωπα που κατηγορούνται για αλλοίωση αποτελεσμάτων και σύσταση συμμορίας κατά περίπτωση.

Ο δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Βασίλης Δημακόπουλος, ζήτησε από το δικαστήριο τη διακοπή της δίκης, λέγοντας: «Ανήκω σε ευπαθή ομάδα. Θα ήθελα να έχω αυτοαπομονωθεί, αντίθετα με την επιθυμία του πελάτη μου που θέλει η δίκη να συνεχιστεί». Σε αυτό το αίτημα συμφώνησαν όλοι οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, ενώ και ο εισαγγελέας της έδρας, Χάρης Λακαφώσης, το θεώρησε εύλογο και συναίνεσε.

Μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, το δικαστήριο αποφάσισε να διακόψει για την επόμενη δικάσιμο που είναι προγραμματισμένη για την άλλη Πέμπτη (19/3). Ωστόσο είναι σχεδόν βέβαιο, ότι η αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων λόγω της πανδημίας θα διαρκέσει περισσότερο.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να καταθέσουν ως μάρτυρες ο Νίκος Γεωργέας, ο Παντελής Καφές, καθώς και να ολοκληρώσει την κατάθεσή του ο Δημήτρης Καλαιτζίδης. Αυτό θα συμβεί με την επανέναρξη της δίκης, όποτε αυτή αποφασιστεί.

To Top