Διακόπηκε η συνέλευση μετά από 8,5 ώρες – Νέο ραντεβού στις 14 Μαϊου για… έγγραφες προτάσεις

Η ώρα της κρίσιμης γενικής συνέλευσης της Κοινωνίας Μελών Άρη έφτασε. Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Βελλίδειο, εκεί όπου θα χτυπάει για τις επόμενες ώρες η καρδιά δυνατά της κιτρινόμαυρης οικογένειας. Το PRESSARIS θα σας μεταφέρει τα όσα θα αποφασιστούν από τα μέλη του Άρη για την «επόμενη μέρα» του συλλόγου! Μείνετε συντονισμένοι… 

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Ο Νίκος Παπαδόπουλος πρότεινε να διακοπεί η γενική συνέλευση, να γίνουν διεργασίες, να κατατεθούν προτάσεις, να κοιτάξουμε να συσπειρωθούμε και αν βρούμε την καλύτερη λύση για τον Άρη. Η πιθανότερη ημερομηνία είναι 14 Μαϊου, την μεθεπόμενη Δευτέρα.

Ο Αντώνης Ζαμπέτας ζήτησε εντός μίας βδομάδας να γίνει και πάλι συνέλευση και εκεί να κατατεθούν όλες οι προτάσεις που αφορούν το διοικητικό μέλλον της ΠΑΕ. 

Τον λόγο ξαναπήρε ο Θανάσης Αθανασιάδης: “Κανένα πρόβλημα παραίτησης δεν τίθεται, ούτε έρωτας με την καρέκλα. Δεν νομίζω ότι η παρουσία μου κατέδειξε τέτοιο πράγμα. Για να συμβεί αυτό, την επόμενη μέρα, μέσα στη βδομάδα να εξπυηρετήσει ανελαστικές υποχρεώσεις της ομάδας, που αφορούν την αδειοδότηση. Έχει ψηφιστεί κάποια ευεργετική διάταξη στην Σουπερλίγκα, αλλά προσφυγή μπορεί να κατατεθεί… Εμείς πως να το κάνουμε; Βλέποντας τέτοια αμφισβήτηση; Κανένα θέμα να κάνουμε στην άκρη. Ποιος θα παρουσιαστεί; Κάναμε την αυτοκριτική μας και είπαμε ότι η χρονιά είναι αποτυχημένη. Ξέρετε σε ποιες συνθήκες δουλεύουμε; Θεωρώ τελείως ανάξια λόγου την αναφορά του κ. Δεσύπρη ότι δεν γνώριζα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αυτός ο οποίος ευαγγελίζεται ότι είχε προειδοποιήσει τα πάντα, ήταν αυτός που μου είχε προτείνει την ανανέωση του συμβολαίου του Βιτόλο… Άμεσα χρειάζονται στην ομάδα ένα εκατομμύριο ευρώ!”


To θεμα της ΚΑΕ και ο διάλογος Δαμιανίδη-Αρβανίτη

Ο κ. Δαμιανίδης αναλύει οικονομικά δεδομένα της ΚΑΕ: “Η Άρης ΚΑΕ έγινε το 2003. Διοικήθηκε τρία χρόνια από τη ΓΕΝΕΣΙΣ, τρία από τον κ. Τζεβελέκη, ένα από μένα και δύο από άλλες διοικήσεις. Στο πρώτο κλείσιμο, στις 31/8/2006 ήταν 537.000 ευρώ, μαζί με το δάνειο. Τον Αύγουστο του 2007 ήταν 1,747 εκατ. ευρώ, τον Αύγουστο του 2008 ήταν 828.000 ευρώ, το 2009 κλείνει με 2,167 εκατ. ευρώ. Και την υπογραφή μου έχω βάλει και δεν διοικούσα μόνος μου… Δεν είναι τα 5,2 εκατ. ευρώ, ούτε ο ορκωτός, ούτε οι ισολογισμοί βγάζουν αυτό το άνοιγμα. Ο ορκωτός δεν έχει βρει κάτι επιλήψιμο διαχειριστικά. Όσον αφορά τον Λευτέρη (Αρβανίτη), έγινε η συνέλευση, κρατήθηκαν πρακτικά και λέει “οι μέτοχοι δεσμεύτηκαν με την ενημέρωση που τους έχει γίνει, συμφώνησαν ότι δεν προέκυψε κάτι μεμπτό. Τέθηκε αυτό το θέμα (της καρτέλας) τελευταίο. Υπάρχουν θέματα πολύ σοβαρά, δεν είναι εύκολο πράγμα και με τη κατάσταση στο μπάσκετ να μπορέσεις να ελιχθείς. Αλλά να φύγει ο Δαμιανίδη και κερατάς και δαρμένος δεν πάει άλλο… Θα το σκεφτώ πάρα πολύ, αν αξίζει τον κόπο αυτή η οικογένεια που γεννήθηκες, ανδρώθηκες, γεννήθηκες, αξίζεις να έχεις αυτή τη συμπεριφορά μετά από μια παρουσία 12 ετών. Τα τεχνάσματα και όλα τα άλλα είναι κάτι που με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Ότι έχει να κάνει με το καλό του Άρη το έχω υποστηρίξει”.

Απαντάει άμεσα ο Δαμιανίδης: “Ο Δαμιανίδης πάλεψε 12 χρόνια και δεν ήταν πρόεδρος. Όταν ένας άνθρωπος διοικεί 12 χρόνια. Ήταν το τελευταίο που συζητήθηκε. Όσο για το αν ζήτησα τα λεφτά, τα ζήτησα λεφτά δανεικά για να πάει η ομάδα προετοιμασία. Υπάρχουν λεφτά σε αυτή την καρτέλα, τα έβαζα εγώ. Είναι χρήματα που είναι δανεικά. Τα δεδουλευμένα ουδέποτε τα ζήτησα… Το αιώνιο θύμα τα ζήτησε. Η καρτέλα είναι το τελευταίο που ζητήθηκε. Αυτά τα χρήματα δεν μου ανήκουν”.

Τον λόγο πήρε ο Λευτέρης Αρβανίτης και μίλησε για το μπάσκετ και τον Γιάννη Δαμιανίδη: “Γιάννη έχουμε κάνει το γήπεδο που θα μπεις να παίξεις, εσύ το στρώνεις. Δεν γίνεται όταν τίθεται ζητήματα, δημόσια να τα αρνείσαι. Όταν συζητήσαμε, έθεσες τρία σοβαρά θέματα για σένα και έγινε δέσμευση από όλους μας ότι όλα θα τακτοποιηθούν. Το θέμα της εφορίας, όπου δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει απλήρωτη. Πρέπει να εμπιστευτείς τους Αρειανούς. Στο εγγυάται ο ίδιος ο Άρης. Το δεύτερο θέμα ήταν το θέμα του Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Η ΚΑΕ βρίσκεται σε μια δικαστική διαμάχη. Δεν μπορεί να υπάρχει κάποια δέσμευση από τους μετόχους για την τελική έκβαση. Πως μπορεί να δεσμευτεί κάποιος αν δεν τελεσιδικήσει η υπόθεση; Το τρίτο ήταν το θέμα της εγγυητικής που δεν λήγει σε μια μέρα. Πήγα στην τράπεζα, σας γνωρίζουμε, αλλά πρέπει να γίνετε διοίκηση. Εμπιστεύσου όλους εμάς. Και τέταρτο το θέμα της καρτέλας, τα οποία ζητήθηκαν. Σου είπα ότι είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση, δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα και δεν περίμενα να το ζητούσες. Και το θέμα Χατζηβρέττα θα το λύσουμε. Πρέπει όμως η διοίκηση να αποκτήσει μια οντότητα. Κωλυσιεργούν τα πράγματα και βλέπω ότι είμαστε ήξεις αφίξεις. Πρέπει να πούμε την αλήθεια. Δείξε εμπιστοσύνη, είμαστε όλοι Αρειανοί. Δεν έχουμε πρόβλημα μαζί σου. Δεν είμαστε κανίβαλοι!”.

Η τελευταία τοποθέτηση προκάλεσε την αντίδραση του Δαμιανίδη, ο οποίος απάντησε: “Λέτε κάτι για μένα χωρίς να γνωρίζετε τι έχω κάνει και χωρίς να με γνωρίζετε. Ακούω τόση ώρα οτι είπε η μία πλευρά, είπε η ‘άλλη πλευρά. Η λύση που προτείνουν, είναι να δοθεί μέσα απο τον Αρη. Ο κ. Σκόρδας έχει περιέλθει σε μια δύσκολη κατάσατση. Έρχεστε εσείς χωρίς να γνωρίζετε τι γίνεται και λέτε αυτό το πράγμα» είπε χαρακτηριστικά. Ακολούθησε έντονος διάλογος μεταξύ Γιάννη Δαμιανίδη και Λάμπρο Σκόρδα.

Τον λόγο πήρε ο Ισαάκ Ξανθόπουλος τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «»Ο ‘Άρης Πρωταγωνιστής’ είναι με τον κ. Δεσύπρη. Έχουμε διαπιστώσει την έλλειψη οργάνωσης που υπάρχει. Θέλουμε να λύσουμε το πρόβλημα πάνω σε αρχές, στρατηγική και συγκεκριμένο σχέδιο.
Για να μειώσεις τα χρέη πρέπει να υπαρχει σχέδιο. Συστρατευόμαστε και κανείς δεν περισσεύει. Έχουμε καταθέσει εδώ και καιρό μια πρόταση να καθήσουν σε ένα τραπέζει όσοι ενδιαφέρονται για τον Άρη, να υπάρξει σχέδιο, αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, συγεκκριμένο σχέδιο μείωσης των χρεών και μια νέα διοίκηση όλων.
Στα οικονομικά λέμε οτι το μεγαλύτερο τέχνασμα είναι οι ισολογισμοί. Από τα νούμερα που ακούσαμε σήμερα, δύσκολα να βγάλει κάποιος άκρη. Θέλουμε πλέον η παλιά διαμάχη να γίνει με όρους αρχών, να δώσουμε λύση στο πρόβλημα και σαν υστερόγραφο ζητώ συγνώμη απο την οικογένεια μου: Ο Γιάννης Δαμιανίδης με τι ηθικό βάρος είναι εδώ;”.

Ο Κώστας Ευθυμιάδης, αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη τόνισε: “Αν δεν υπήρχε η Λέσχη, δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ. Είναι μια μεγάλη κατάκτηση. Είναι η πρώτη συνέλευση που έχουν ειπωθεί αλήθειες. Εμπιστευτήκαμε στο παρελθόν δύο επιφανείς αρειανούς να διαχειριστούν τις τυχές της ΠΑΕ. Και οι δύο απέτυχαν. Δεν τους λέω λαμόγια, απλά δεν έκαναν καλή δειαχείριση”.

Ο Γιάννης Κόντης αποχώρησε από το Βελλίδειο…

Συνέχισε τονίζοντας πως “όταν παρέλαβα τα οικονομικά στοιχεία της διοίκησης Σκόρδα. Η ΠΑΕ είχε καθαρή αρνητική θέση 10,8 εκατ. ευρώ. Στις 30/6/12 θα έχει 22 εκατ. ευρώ! Σε τρία χρόνια η ΠΑΕ διπλασίασε τα χρέη της! Δηλώνω πρόθεση να κάνω πρόταση. Πρέπει να δουλέψω 2-3 βδομάδες για να μπορώ να σας κάνω την πρόταση και να σας κοιτώ στα μάτια. Δηλώνω παρών. Η πρόταση θα περιέχει πράγματα που μπορώ να πω. Θα χρειαστεί να βάλουμε το χέρι στην τσέπη, πληρώνοντας τα λάθη μας. Αν θέλουμε να έχουμε τον Άρη στα χέρια μας, θα το διαφυλάξουμε πληρώνοντας το τίμημα. Αν δεν μπορούμε, θα πρέπει προφανώς δεν θέλουμε να κλείσει να πούμε τον άλλον να έρθει είτε λέγεται Μόργκαν Στάνλεϊ… Η ομάδα πάνω από όλα. Δεν απορρίπτω καμία πρόταση. Αρκεί να έχει στοιχεία σοβαρότητας και υπευθυνότητας. Σε αυτή τη μάχη που έχουμε να δώσουμε και τη σοβαρότατη απόφαση, δεν περισσεύει κανείς. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Αυτό το ποσό κατά τη δική μου εκτίμηση, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ποτέ. Θα πρέπει να γίνει διακανονισμός με τους ήδη διακανονισθέντες πιστωτές μας σε βάθος χρόνου και επίσης θα πρέπει να γίνει κούρεμα. Για να γίνει κούρεμα, ο καθένας με τον οποίο συνομιλείς θα πρέπει να βλέπει ότι είσαι σοβαρός. Δεν τα είπα όλα αυτά πριν 3 χρόνια γιατί επί ένα ολόκληρο χρόνο έδωσα τιτάνιο αγώνα μέσα στα όργανα. Δεν τα είπα δημοσίως. Λανθασμένα θεώρησα ότι θα έκανα στην ομάδα. Έκανα κακό τελικά που δεν το έκανα. Δεύτερον, διότι είμαι οικογενειάρχης, είχα ένα παιδί τότε δύο ετών και φοβόμουν. Σας το λέω ξεκάθαρα. Ντροπή μου; Ντροπή μου!“.

Ο κ. Δεσύπρης ζήτησε να διαβαστούν τα πρακτικά της γενικής συνέλευσης του Δεκεμβρίου του 2009. Τα διαβάζει… 

Τον λόγο έχει ο Τάσος Δεσύπρης, ο οποίος υπογράμμισε: “Είχα αναφέρει ότι έρχεται μεγάλη οικονομική κρίση και θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας. Σήμερα που μιλάμε από το απόγευμα μέχρι τώρα δεν οδηγεί πουθενά. Οδηγεί ή στην καταστροφή ή στην κατάργηση αυτού που όλοι μας χτίσαμε εδώ και έξι χρόνια. Την Κοινωνία Μελών του Άρη. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Τα πράγματα στη ζωή είναι κυνικά. Αυτή τη στιγμή ο Άρης χρειάζεται χρήματα για να μπορέσει να προχωρήσει, χρειάζεται ανθρώπους σοβαρούς, υπεύθυνους, με επάρκεια σε πολλά θέματα και εμείς καλούμαστε να πάρουμε σοβαρότατες αποφάσεις. Η πρόταση του αγαπητού κ. Γιάννη Κόντη εμένα με προσέβαλλε πάρα πολύ. Κατά τη γνώμη μου δεν είναι πρόταση. Θα περιμένω με πραγματικό ενδιαφέρον να δω συγκεκριμένους ανθρώπους, να μου παρουσιάσουν business plan, μελετημένη πρόταση με αριθμούς, με οργανωτικό σχήμα, που δείχνουν την σοβαρότητα των προθέσεών τους. Δεν άκουσα τίποτα. Δεν είμαι σε θέση να ψηφίσω. Δεν είμαι σε θέση και κάποιοι που είναι μαζί μου, να κάνω οποιαδήποτε πρόταση, αν δεν λάβω γνώση σε πλήρη μορφή, σε συνεργασία με λογιστήριο και νομική υπηρεσία, να κάτσω να δουλέψω πολύ, τουλάχιστον 2-3 βδομάδες και να έρθω ενώπιόν σας ότι η πρότασή μου είναι αυτή και μπορεί να εφαρμοστεί έτσι. Για το σημερινό αδιέξοδο ευθυνόμαστε λίγο ή πολύ όλοι μας. Έχω και εγώ πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης και πριν από ένα μήνα ζήτησα εγγράφως συγνώμη. Και ξαναζητώ”. 

Στο βήμα ανέβηκε ο Νικήτας Ματθαίου και τόνισε αρχικά πως “πριν έξι χρόνια κάποια άτομα έβαλαν τα στήθη τους μπροστά χωρίς αυτόν τον χορό των εκατομμυρίων και τελικά τα καταφέραμε και έτυχε να ήμουν πρόεδρος τότε. Σήμερα ακούω εκατομμύρια, επενδύσεις και άλλα… Το 2004 κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια. Καταφέραμε και μειώσαμε ένα ποσό σε πάρα πολύ μεγάλο μέγεθος από το σημερινό που έχει η εταιρεία σε διάφορους τομείς… Για να το κάνουμε αυτό έχουμε ακόμα υποθηκευμένα την ατομική μας περιουσία ορισμένα μέλη από εκείνη τη διοίκηση. Αναγκάστηκα να παραιτηθώ γιατί δεν συμφωνούσα με ορισμένα θέματα. Δυστυχώς αυτοί που έκαναν τη μείωση του χρέους του Άρη τότε, έχουν σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα. Σήμερα έχουμε με τον κ. Σκόρδα το ίδιο πρόβλημα. Εγώ δεν μπορώ να κάνω για τον Άρη μια γονική παροχή για τα παιδιά μου. Στο διά ταύτα, όταν υπάρχουν διοικήσεις με βάρος 5,3 εκατ. ευρώ ρυθμισμένα για 10 χρόνια και σήμερα ακούμε για χρέη 20 εκατ. ευρώ, τότε έχουν κάνει όλες οι διοικήσεις που διοίκησαν, αλλά και η διοίκηση της Κοινωνίας Μελών“. 

Πρόσθεσε πως “κουράστηκε ο κόσμος του Άρη να δίνει… θυμηθείτε το 20αρικο του Τροχανά, τις θυσίες των οπαδών… Πρόταση καμία δεν υπάρχει. Από τη στιγμή που δεν θα έρθει έγγραφη πρόταση, δεν υπάρχει. Συμμερίζομαι τον νεαρό του συνδέσμου και τοποθετήθηκε και του αξίζουν συγχαρητήρια. Ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας, οι διοικούντες της ΠΑΕ και της Κοινωνίας Μελών, αν μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος… Η διοίκηση της Κοινωνίας Μελών απέτυχε γιατί δεν μπόρεσε να ελέγξει την ΠΑΕ. Για τις μετοχές του Άρη θα γίνουν αιματηροί αγώνες να μείνουν στον λαό του Άρη. Αν μου ζητηθεί θα βοηθήσω την ομάδα που αγάπησα και αγαπώ σαν απλός στρατιώτης και να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις“.

Πρόταση για τον τρόπο διοίκησης της ΠΑΕ καταθέτει η Κοινωνία Μελών Άρη δια στόματος του Γιώργου Μποτζώρη. Αναλύθηκαν τρία μοντέλα. Το πρώτο αφορά πρόταση με μεγαλομέτοχο την Κοινωνία Μελών, το δεύτερο με την παρουσία “επενδυτή” που θα είναι μεγαλομέτοχος σε ποσοστό 51% και το τρίτο είναι πρόταση για διοίκηση πρωτοδικείου.

Επέστρεψαν τα μέλη της Κοινωνίας Μελών στην αίθουσα και ο πρόεδρος της συνέλευσης, Νίκος Παπαδόπουλος κατέθεσε πρόταση προς ψήφιση από το Σώμα διακοπής της συνέλευσης και συνέχισή της εντός ολίγων ημερών και έως ότου κατατεθούν γραπτώς οι προτάσεις για το διοικητικό μέλλον της ΠΑΕ.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος πρότεινε να διακοπεί η γενική συνέλευση και να συνεχιστεί στις 14 Μαϊου! Αυτή τη στιγμή υπάρχει πεντάλεπτο διάλλειμμα για να πέσουν οι τόνοι…

Αποχώρησε ο Super 3 από τη συνέλευση γιατί οι εκπρόσωποί του δήλωσαν πως δεν ενδιαφέρονται για τους διαξηφισμούς μεταξύ παραγόντων! “Δε θα πάρουμε μέρος στις προσωπικές σας κόντρες. Δε θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Βαρεθήκαμε. Καταθέστε προτάσεις να έρθουμε να τις ψηφίσουμε”, δήλωσε εκπρόσωπος του συνδέσμου.

Με νέα τοποθέτησή του (από εκπρόσωπό του) ο Super 3 ζήτησε όποια πρόταση υπάρχει για το ποδοσφαιρικό τμήμα, να κατατεθεί γραπτώς και να δοθεί χρόνος στα μέλη της Κοινωνίας Μελών να την μελετήσουν, πριν πάρουν την οποιαδήποτε απόφαση. 

Ο Λάμπρος Σκόρδας ανέβηκε στο βήμα και χαρακτήρισε ανακριβή και ανολοκλήρωτη την πρόταση του Κόντη.
Στη συνέχεια, παρουσίασε επί 15 λεπτά οικονομικά στοιχεία για την οικονομική του διοικητική παρουσία, θέλοντας να αντικρούσει τα επιχειρήματα των διοικούντων. “Η λύση είναι να παραμείνει η πλειοψηφία των μετοχών στην Λέσχη και να αλλάξει το δ.σ. του φορέα, ώστε να ελεγχθεί την ΠΑΕ” υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Σκόρδας.

Ο κ. Κόντης εξήγησε πως “συζητήσαμε για την χρηματοδότηση με τον αντιπρόεδρο της Morgan Stanley, ο οποίος θα χρηματοδοτήσει τον Άρη και στο μέλλον θα δούμε τις προθέσεις του. Εγώ ανέτρεξα σε μια οικονομική εταιρία. Δεν πήγα στον Ολυμπιακό όπως άλλοι. Τα χρήματα τα βάζει προσωπικά ο Αθανασιάδης. Αν συμβεί κάτι θα χρωστάει τα χρήματα. Δεν ήρθε η εταιρία να αγοράσει τις μετοχές. Ο Άρης χρειάζεται μετρητά. Δεν μπορεί όμως κάθε δέκα μέρες να κάνει πρόταση μομφής και να ακυρώσει τη διοίκηση.Εφόσον υπάρξει πρόβλημα θα πρέπει τα χρήματα να επιστραφούν πίσω, αν όλα κυλήσουν ομαλά, τα χρήματα θα μετοχοποιηθούν” ήταν οι εξηγήσεις που έδωσε ο Κόντης.

Στο βήμα ανέβηκε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Κόντης. Πήρε τον λόγο και αποκάλυψε πως “είπαμε οτι θα φέρουμε κάποια χρήματα, τα προσδιορίσαμε σε 2-2,5 εκατ. ευρώ, τα οποία ήταν απόρροιας μιας προσέγγισης σε κάποιους ανθρώπους που ήθελαν να το κάνουν. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Μόργκαν Στάνλεϊ, το όνομά του είναι Φερνάντο Πλα, είναι Ισπανός, είδαν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ τον Οκτώβριο και μπορούν να βοηθήσουν και με την προοπτική ίσως κάτι καλύτερο. Αν κάποιος αμφισβητεί αυτή την πρόταση, εδώ είμαστε…Ανοίγουν οι κυλιόμενες πόρτες της αίθουσας, για να επεκταθεί, γιατί η προσέλευση του κόσμου συνεχίζεται ακόμα και τώρα…”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Αντώνης Ζαμπέτας τόνισε πως “δώσαμε δύο εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο” και πρόσθεσε: “Παραλάβαμε την ΠΑΕ το 2009 χωρίς ξεκάθαρη εικόνα, είτε με προσφυγές, είτε με επίδικα, οι υποχρεώσεις διογκώνονται επικίνδυνα. Η τελευταίες περιπτώσεις είναι του Μάρσιο Αμορόζο ή του Λουτσιάνο Καπικιόνι, ατζέντη του Νάτσο Γκαρσία. Μέσα στην τριετία πληρώσαμε επτά εκατομμύρια ευρώ στην εφορία και ο κ. Σκόρδας έδωσε 1,5 εκατ. ευρώ στην πενταετία του. Έχουν γίνει τέσσερις έλεγχοι από το ΣΔΟΕ με άνοιγμα προσωπικών λογαριασμών και έλεγχοι από ορκωτούς λογιστές και δεν έχει βρεθεί το παραμικρό, καμία ατασθαλία. Το άνοιγμα της ΠΑΕ είναι σήμερα 17,3 εκατ. Ευρώ. Παραλάβαμε την ΠΑΕ με χρέος από τον κ. Σκόρδα 10 εκατ. Ευρώ και άλλα 2 εκατ. Ευρώ λογιστικοποιήθηκαν στη δική μας χρήση. Το χρέος που δημιουργήσαμε φέτος είναι 4,3 εκατ. ευρώ. Οι απώλειες των φετινών εσόδων είναι 2,5 εκατ. ευρώ από ΟΠΑΠ, χορηγίες, τηλεοπτικά και 700.000 ευρώ επενδύσεις σε Χαριλάου και Ρύσιο. Η πραγματική ζημία είναι 1,2 εκατ. ευρώ. Με αυτό το ποσό επιβαρύναμε την ΠΑΕ Άρης”.
Αναφέρθηκε και στα έσοδα τονίζοντας πως “τα έσοδα ήταν 35 εκατ. ευρώ προ ΦΠΑ. Δώσαμε 8,3 εκατ. ευρώ για υποχρεώσεις από προηγούμενες χρήσεις, δώσαμε 7 εκατ. ευρώ στο δημόσιο και με τα 20 εκατ. ευρώ πληρώσαμε παίκτες, ποδοσφαιριστές, λειτουργικές δαπάνες και έχει μείνει ανεξόφλητο ποσό τον τελευταίο χρόνο. Νομίζετε ότι είμαστε επενδυτές; Όταν στα διαρκείας έχουμε μείωση 800.000 ευρώ την πρώτη χρονιά και 1 εκατ. ευρώ την δεύτερη και φέτος είχαμε μειωμένα εισιτήρια. Συνυπολογίστε ότι δύο εκατ. ευρώ μας έχει πάρει το κράτος φέτος…”

Επί του θέματος της εμπιστοσύνης της ΠΑΕ και των οικονομικών πεπραγμένων, ο κ. Αθανασιάδης έχει πάρει τον λόγο και αναλύει την κατάσταση επί της διοίκησής του. “Δεν υπάρχει κερδοφορία, αλλά πρέπει να αναλογιστούμε σε ποιες οικονομικές συνθήκες λειτουργήσαμε… Σας λέω ότι το άνοιγμα της χρήσης μας είναι 4,5 εκατομμύρια ευρώ“.

Τον λόγο έχει πάρει ξανά ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών, Γιάννης Γρανούζης εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους υπάρχει στην ημερήσια διάταξη το θέμα 3 “πρόταση ανανέωσης ή μη εμπιστοσύνης προς το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ Άρης”, επισημαίνοντας πως “πρέπει να παρθούν κοινές αποφάσεις και από εκεί και πέρα να γίνει μια καινούρια αρχή, γιατί στις ημέρες που έρχονται, αν δεν υπάρχει συσπείρωση, οι μέρες αυτές θα είναι δύσκολες”.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης τοποθετήθηκε αρχικά τονίζοντας πως “παρά τους λόγους ασάφειας και αβεβαιότητας, εμείς σε ένα πολύ σύντομο χρονικο διάστημα κάναμε πράξη την πρότασή μας. Τοποθετήθηκαν χρήματα. Δεν ξύπνησα μια μέρα για να πάρω μια υπερχρεωμένη ΠΑΕ και να ακούω ότι έχω πρόθεση υφαπραγής μετοχών ετσιθελικά. Κάποιοι άλλοι που μιλούν, μόνο μιλούν και δεν κάνουν τίποτα. Έχουν ήδη τοποθετηθεί χρήματα. Καταθετήρια υπάρχουν για όποιον ήθελε να ενδιαφερθεί. Η δέσμευση ήταν μέχρι 30 Ιουνίου. Σας λέω ότι είναι 200.000 ευρώ μέχρι στιγμής”.

Ο Θωμάς Γιαννόπουλος πήρε το λόγο και εξηγεί τους λόγους που ζητήθηκε να γίνει σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση και η πρόταση μομφής προς το δ.σ. της ΠΑΕ, επισημαίνοντας πως “δεν είχαμε την δυνατότητα να ελέγξουμε τις χρηματοροές προς την ΠΑΕ” και πρόσθεσε: “Δεν υπάρχει θέμα τριετίας (επέκτασης θητείας) του δ.σ. της ΠΑΕ. Ισχύει η διετία”.

Με νέα παρέμβαση εκπροσώπου του Super 3 τονίστηκε πως πρέπει να μείνουν στην άκρη οι μικρότητες και να γίνει γόνιμη συζήτηση για το ποδοσφαιρικό τμήμα, μακριά από προσωπικές κόντρες και αντεγκλίσεις χωρίς ουσία. Η πιο σωστή άποψη που έχει ακουστεί σήμερα στην αίθουσα…

Το προεδρείο κρίνει πως πρέπει να συνεχιστούν οι εργασίες της συνέλευσης και να συζητηθεί το θέμα μομφής ως πέμπτο ή έκτο θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Τον λόγο έχει πάρει στο βήμα ο Λάμπρος Σκόρδας, ζητώντας να συζητηθεί η πρόταση μομφής κατά του δ.σ. της Κοινωνίας Μελών Άρη.

“Δεν μπορώ να καταλάβω τι προσφέρει αυτή η πρόταση, όταν σε 25 μέρες λήγει η θητεία αυτού του διοικητικού συμβουλίου”, είπε με παρέμβασή του ο Γιάννης Γρανούζης.

Ο γενικός γραμματέας της Κοινωνίας Μελών Άρη και νομικός εκπρόσωπος, Θωμάς Γιαννόπουλος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να εξεταστεί σήμερα, στη διάρκεια της συνέλευσης, πρόταση μομφής. 

Εκπρόσωποι του Super 3 διάβασαν την ανακοίνωση του συνδέσμου που εκδόθηκε σήμερα και αφορά την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί και κέρδισαν το χειροκρότημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του Σώματος. 

Ο Νίκος Παπαδόπουλος διαβάζει πρόταση μομφής προς το διοικητικό συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών Άρη! Η πρόταση αυτή κατατέθηκε σήμερα.

Η ψηφοφορία ανέδειξε νικητή τον Νίκο Παπαδόπουλο με… σκορ 388-290.

Επισήμως υπάρχουν αυτή τη στιγμή 669 παρόντα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη. Στην αίθουσα υπάρχουν περισσότερα μέλη της Κοινωνίας Μελών. Σε λίγη ώρα θα ετοιμαστεί και ο εκλογικός κατάλογος.

Ο Γιάννης Γρανούζης τόνισε πως “πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι αυτή η βραδιά πρέπει να έχει επικοδομητικό διάλογο και στο τέλος να βγούμε ενωμένοι και συσπειρωμένοι”.

Ξεκίνησε η γενική συνέλευση της Κοινωνίας Μελών Άρη. Ο Γιάννης Γρανούζης πρότεινε ως πρόεδρο της συνέλευσης τον πρόεδρο του ΑΣ Άρη, Νίκο Παπαδόπουλο. Προτάθηκε επίσης ο Άγγελος Γρόλιος και γίνεται αυτή τη στιγμή ψηφοφορία.
 
18.48 Στο Βελλίδειο βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Γιάννης Δαμιανίδης.

18.39 Ο Γιάννης Γρανούζης προανήγγειλε ότι σε τρία λεπτά ξεκινάει η γενική συνέλευση.

18.23 Μόλις μπήκε στο Βελλίδειο και ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Κόντης.

18.21 Ακολούθησαν δύο άλλα μέλη της ΠΑΕ, ο Ηλίας Πόππης και ο Τάσος Ορφανίδης.

18.19 Έφτασαν και κάθονται ήδη στις θέσεις τους ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Αντώνης Ζαμπέτας.

18.10 Μπήκαν στην αίθουσα ο πρόεδρος της Κοινωνίας Μελών, Γιάννης Γρανούζης, συνοδευόμενος με τον Γιώργο Μποτζώρη.
Εντός του Βελλιδείου βρίσκεται ήδη ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Άρη, Νίκος Παπαδόπουλος. “Πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του λαού. Ο Άρης είναι πάντα σύμφωνος με τις δημοκρατικές διαδικασίες, όπως εκφράζεται αυτό από τη Κοινωνία Μελών. Ο κόσμος της ομάδας θα “μιλήσει”, αλλά πρώτα περιμένει να ακούσει τις προτάσεις, με προσοχή και νηφαλιότητα”, είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Έχει αρχίσει η προσέλευση στην αίθουσα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου…

Αρκετός κόσμος έχει συγκεντρωθεί έξω από το Βελλίδειο και έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες συζητήσεις μεταξύ των μελών της Κοινωνίας Μελών Άρη για την κρισιμότητα της συνέλευσης. 

Έχουν στηθεί σταντ έξω από το Βελλίδειο για να εξυπηρετείται ο κόσμος που θα έρχεται για να τακτοποιηθεί οικονομικά και να λάβει την κάρτα εισόδου. Η ζέστη είναι αρκετή και θεωρήθηκε – ορθώς – προτιμότερο να στηθούν εκτός Συνεδριακού Κέντρου τα σταντ.

Δείτε φωτογραφίες από την γενική συνέλευση της Κοινωνίας Μελών Άρη: 

{gallery}siridis/lesxi4512{/gallery} 

To Top