ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαψεύδει εμπλοκή στο Panama papers o Μέσι

Άμεση ήταν η απάντηση της οικογένειας του Λιονέλ Μέσι στα δημοσιεύματα που φέρουν τον Αργεντινό άσο να είναι μπλεγμένος στο σκάνδαλο Panama papers, με την πλευρά του άσου της Μπαρτσελόνα να απειλεί με νομικές κινήσεις εναντίον όσων μέσων δημοσίευσαν τέτοιες πληροφορίες.

Η πλευρά του Μέσι παραδέχεται την ύπαρξη εταιρίας στον Παναμά, η οποία όμως δεν έχει ενεργούς λογαριασμούς και η οποία δημιουργήθηκε μετά από πρόταση των παλιών φορολογικών συμβούλων του αργεντινού άσου.

Η επίσημη ανακοίνωση έχει ως εξής: «Σε αυτά που ισχυρίζονται διάφορα μέσα ότι ο Λιονέλ Μέσι δημιούργησε μία εταιρία με σκοπό να φτιάχνει ένα νέο δίκτυο φοροδιαφυγής, η οικογένεια θέλει να τονίσει ότι Λιονέλ δεν έχει προβεί σε καμία από τις πράξεις, που του καταλογίζονται, οι οποίες είναι ψευδείς. Η εταιρία που αναφέρεται ότι λειτούργησε ως πλυντήριο είναι εντελώς ανενεργή και ποτέ δεν είχε χρήματα ή λογαριασμούς που σχετίζονταν με το παλιό δίκτυο που σχεδίασαν οι προηγούμενοι σύμβουλοι της οικογένειας.

Οι πληροφορίες αυτές είναι πολύ σοβαρές αφού υπαινίσσονται σημαντικές κατηγορίες όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος που βλάπτουν σε ανυπολόγιστο βαθμό την εικόνα του Λιονέλ Μέσι. Για αυτό και η οικογένεια έχει ζητήσει το νομικό της επιτελείο να αναλύσει την πιθανή λήψη νομικών μέτρων εναντίον όσων αναπαράγουν τέτοιες ειδήσεις».

Πηγή: sdna.gr

To Top