Διαψεύδει ο Ρίο για την Ενωση Μαύρων Ποδοσφαιριστών

«Μην πιστεύετε όλα όσα διαβάζετε» ήταν η συμβουλή – απάντηση του Ρίο Φέρντιναντ στο δημοσίευμα της Daily Mail για δημιουργία ενός νέου ποδοσφαιρικού σωματείου, κυρίως για τους μαύρους ποδοσφαιριστές.

Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, η Ενωση Μαύρων Ποδοσφαιριστών θα χρηματοδοτείτο από όλους τους επαγγελματίες που θα συμφωνούσαν με τη δράση της – μια δράση που κυρίως στοχεύει να δείξει την εναντίωσή της στις μεθόδους της αγγλικής ομοσπονδίας (FA), της Ενωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (PFA) και της καμπάνιας Kick It Out.

Τα παραπάνω ωστόσο έσπευσε να διαψεύσει ο Ρίο Φέρντιναντ, με το σχετικό μήνυμα που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, απευθυνόμενος σε σχεδόν 3,5 εκατομμύρια φίλους του.

Το θέμα του ρατσισμού έχει επανέλθει ζωηρά στο προσκήνιο με αφορμή την υπόθεση του Τζον Τέρι, η οποία προκάλεσε σειρά αντιδράσεων, με τελευταία την άρνηση των Ρίο και Αντον Φέρντιναντ, Τζιμπρίλ Σισέ και αρκετών ακόμη μαύρων ποδοσφαιριστών να φορέσουν τα μπλουζάκια της καμπάνιας κατά του ρατσισμού.

«Οσο περισσότερο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, τόσο πιο πολύ διάσπαση προκαλεί. Εχουμε πια μαύρους εναντίον μαύρων… Αισθάνομαι πως είναι καιρός να σκεφτούν λίγο πιο ψύχραιμα», δήλωσε ο πρόεδρος της PFA Γκόρντον Τέιλορ.

To Top