ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Διεθνώς ρεζίλι για τις απειλές στον Ουίλιαμς

Ο Ζίριους Ουίλιαμς κατέθεσε στον εισαγγελέα για τα απειλητικά μηνύματα που δέχθηκε μετά τη νίκη του Άρη επί του ΠΑΟΚ για την stoiximan Basket League. Στη ιδιαίτερη πατρίδα του Αμερικανού φόργουορντ, το Οχάιο, η εφημερίδα Akron Beacon Journal αφιέρωσε ένα θέμα στο μήνυμα κατά της ζωής του παίκτη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 25χρονος παίκτης δέχθηκε μηνύματα από έναν ανώνυμο λογαριασμό στο Instagram. «Αν τολμήσεις να έρθεις στην Τούμπα, είσαι νεκρός όπως ο Άλκης».

Ένα απειλητικό μήνυμα είναι από μόνο του σοβαρή υπόθεση. Όμως όταν χρησιμοποιείς το όνομα ενός ψυχρά δολοφονημένου ανθρώπου, τότε το σκηνικό γίνεται εμετικό. Ακόμα και αν ο λογαριασμός είναι τρολ (που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις μοιάζει να είναι, τουλάχιστον όπως προκύπτει από την εισαγγελία) τέτοιου είδους «χιούμορ» δεν έχει καμία θέση ούτε στον αθλητισμό, ούτε πουθενά.

Το κείμενο της αμερικανικής εφημερίδας είναι ξεκάθαρο: «σκηνικά που θυμίζουν ταινίες με γκάνγκστερ στην Ελλάδα. Ενας νεαρός που δολοφονήθηκε για τις οπαδικές του προτιμήσεις χρησιμοποιήθηκε για να απειληθεί ο Ζίριους Ουίλιαμς, παιδί του Οχάιο, που έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ στο Άκρον».

Στο μεταξύ, ο αρησ σήμερα προετοιμάζεται για το παιχνίδι της Κυριακής 7/5 κόντρα στη Λάρισα (αυτήν τη βδομάδα ο Άρης έχει ρεπό), ξέροντας ότι με δύο νίκες έχει ελπίδες να κατακτήσει την πέμπτη θέση στην κανονική περίοδο.

 

To Top