ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δικαιοσύνη για Τόσκο! Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και αμείλικτη πρόταση από την εισαγγελέα για να τιμωρηθούν οι ένοχοι!

Ο κύκλος του αίματος θα πρέπει να κλείσει στην Θεσσαλονίκη και για να γίνει αυτό χρειάζονται γενναίες αποφάσεις για την εφαρμογή της δικαιοσύνης, ώστε να τιμωρούνται παραδειγματικά οι ένοχοι. Οι βαριές κατηγορίες σε οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων έξι οπαδών του ΠΑΟΚ από την αθλητική εισαγγελέα για τη δολοφονία του Τόσκο τον Ιανουάριο του 2020, ανάβει ένα δυνατό φως στην άκρη του τούνελ.

Όπως σημειώθηκε στο χθεσινό ρεπορτά η αθλητική εισαγγελέας Σοφία Διπλοΐδου προτείνει στο Συμβούλιο Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης να παραπεμφθούν σε δίκη οι εξής:

-Η 27χρονη οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε τον άτυχο Μποτζατζίσκι για “ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο”.

-Ο 49χρονος πρώην σύντροφος της, ο οποίος φέρεται ότι οργάνωσε την επίθεση, για “ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία”, για “βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη” και άλλα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

-Οι 6 οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι φέρονται ότι συμμετείχαν στην επίθεση προς του Βούλγαρους-φίλους του Άρη, για “βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη” και άλλα πλημμελήματα, κατά περίπτωση.

Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση που περιγράφει το grtimes.gr : “ο 49χρονος ακολούθησε με μισθωμένο αυτοκίνητο τα οχήματα στα οποία επέβαιναν οι Βούλγαροι, μέχρι να φτάσουν σε χώρο στάθμευσης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Αυτό προέκυψε από οπτικό υλικό που κατέγραψαν κάμερες παρακολούθησης κατά μήκος της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στη συνέχεια, όταν τους εντόπισε να κάθονται σε καφετερία της περιοχής, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος κάλεσε τηλεφωνικά τους οπαδούς του “δικεφάλου” να συγκεντρωθούν επί τόπου.

Οι Βούλγαροι την προηγούμενη μέρα βρέθηκαν στο γήπεδο “Κλεάνθης Βικελίδης” για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα Άρης- ΠΑΟΚ. Κατά την αποχώρηση του από την καφετερία, στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η επίθεση που στοίχισε τη ζωή του 28χρονου”.

Εδώ προκύπτουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες που επιβεβαιώνουν όλα όσα είχαν καταγγελθεί από την πρώτη στιγμή. Συγκεκριμένα: “Ο 49χρονος φέρεται ότι συμμετείχε ενεργά στη συμπλοκή, χτυπώντας τους Βούλγαρους, ενώ στο τιμόνι του μισθωμένου οχήματος βρισκόταν η κοπέλα.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ενώ ο 28χρονος Τόσκο Μποτζατζίσκι κείτονταν αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, ο 49χρονος ζήτησε από τη φίλη του να περάσει πάνω από το σώμα του, προκαλώντας του θανατηφόρα τραύματα.

Σε φωτογραφικό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία φαίνεται ότι η οδηγός άλλαξε λωρίδα πατώντας το άνω μέρος του σώματος του θύματος, επιφέροντας το θάνατο. Η 27χρονη και ο 49χρονος κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους”.

To Top