ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η εξαίρεση με Ντανίλο και οι χαμένες προσδοκίες του Άρη να φέρει Ντος Σάντος και Τιάγκο Αλκάνταρα (videos)

Δέκα χρόνια μετά την Ελλάδα και τον Άρη, ένας από τους αφανείς ήρωες της Παρί στην πρόκριση επί της Μπάγερν, Ντανίλο Περέιρα βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League.

Ο Πορτογάλος βιώνει μία από τις σημαντικότερες στιγμές της ποδοσφαιρικής του καριέρας, καθώς η συμβολή του ήταν τεράστια στην πρόκριση επί των πρωταθλητών Ευρώπης, παίζοντας ως… στόπερ.

Στον Άρη, βέβαια, ως δανεικός από την Πάρμα τον Ιανουάριο της σεζόν 2009/10 έπαιξε σε λίγα ματς, αλλά πρόλαβε να πετύχει ένα σπουδαία, από άποψη ομορφιάς γκολ, αυτό κόντρα στην Λάρισα. Ο Ντανίλο ήταν η.. εξαίρεση, μια και υπήρξαν προσδοκίες για πολλά υποσχόμενα ονόματα, αλλά τελικά δεν επαληθεύτηκαν.

Εκείνα τα χρόνια, ο Άρης είχε επιχειρήσει να φέρει κι άλλους, μετέπειτα αστέρες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου σε νεαρή ηλικία.

Τον Μάϊο του 2007, οι “κιτρινόμαυροι” είχαν έρθει σε επαφή με τον πατέρα του Μεξικανού άσου της Μπαρτσελόνα Τζιοβάνι Ντος Σάντος και προσπάθησαν να τον πείσουν ώστε να τον φέρει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Άρη. Eν τέλει, το καλοκαίρι του 2008 πωλήθηκε στην Τότεναμ έναντι 6.000.000 ευρώ, σε ηλικία 19 ετών.

Το καλοκαίρι του 2009, η παρουσία του Ιομάρ Μαζίνιο στον πάγκο του Άρη, ήταν ευνοϊκή για να έρθει στην ομάδα ο… γιος του, ο Τιάγκο Αλκάνταρα (νυν παίκτης της Λίβερπουλ, τότε της Μπαρτσελόνα), ο οποίος τότε ήταν μέλος της β΄ομάδας των Καταλανών. Ούτε κι αυτή η μεταγραφή τελεσφόρησε, παρότι οι “κιτρινόμαυροι” είχαν αποκτήσει στο παρελθόν παίκτης από την Μασία, όπως οι Χαβίτο και Κάλβο.

 

To Top