ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διλμπέρης: “Το γκολ οφσάιντ ήταν καταλυτικό…”

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης μίλησε για τον ρόλο του πρώτου γκολ που δέχθηκε η ομάδα του και για το ότι δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία της Λαμίας.

Ο τεχνικός του Πανσερραϊκού υποστήριξε πως ο βοηθός έχασε τη φάση του γκολ και δεν υπέδειξε οφσάιντ επειδή ήταν πιο μπροστά από όσο θα έπρεπε. Οι δηλώσεις του Παναγιώτη Διλμπέρη μετά το τέλος του ματς στην κάμερα της ΕΡΤ που έδειξε ζωντανά την αναμέτρηση.

«Χωρίς να θέλω να βγάλω τις ευθύνες από τη δική μου ομάδα, το γκολ οφσάιντ με το οποίο άνοιξε το σκορ είναι καταλυτικό. Αγωνίζεται η όγδοη ομάδα του πρωταθλήματος με την Λαμία που βρίσκεται σχεδόν στην πρώτη θέση. Όταν ξεκινά ένα παιχνίδι τα πρώτα του λεπτά είναι σημαντικά. Αυτή τη φορά είχαμε συγκέντρωση σε σχέση με άλλα παιχνίδια, όμως δεχθήκαμε ένα γκολ που είναι καθαρό οφσάιντ και νομίζω ότι θα είχαμε ακόμη καλύτερη αντιμετώπιση στο ματς αν δεν συνέβαινε αυτό».

Είπατε στον 4ο διαιτητή πως ο βοηθός ήταν σε λάθος θέση;
«Νομίζω πως ήταν αρκετά μπροστά και για αυτό έχασε τη φάση. Από εκεί και πέρα παίξαμε πάρα πολύ καλά, κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα και δημιουργήσαμε προϋποθέσεις, αλλά όχι και ευκαιρίες. Αυτό συνέβη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το αυτογκόλ είναι μια άτυχη στιγμή και ενώ έχουμε καταφέρει να φέρουμε το παιχνίδι στο 2-1 για να πάμε με ελπίδες στα αποδυτήρια έρχεται το τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις. Είχαμε δώσει εντολή στα παιδιά να ρίξουν τον ρυθμό επειδή αγωνιζόμασταν με δέκα παίκτες λόγω του τραυματισμού, αλλά ήρθε το γκολ που ήταν καταδικαστικό για εμάς στη συνέχεια.
Στο δεύτερο ημίχρονο μας έδωσε αρκετό χώρο η Λαμία. Είχαμε κυκλοφορία, είχαμε καλές τοποθετήσεις, αλλά χωρίς να καταφέρουμε να απειλήσουμε ιδιαίτερα».

Ο Πανσερραϊκός παίζει με την μπάλα κάτω, ένα στρωτό ποδόσφαιρο.
«Νομίζω ότι είναι επιτακτική ανάγκη σε αυτή την κατηγορία όταν βρίσκεις τέτοια γήπεδα να παίξεις ποδόσφαιρο και επειδή είναι και τηλεοπτικό το παιχνίδι ο κόσμος χρειάζεται να δει ότι παίζουμε καλό και οργανωμένο ποδόσφαιρο. Εμείς έχουμε και τη δική μου προδιάθεση να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά περισσότερο εκπροσωπούμε μια ομάδα που φημίζεται για το καλό ποδόσφαιρο που έπαιζε. Δυστυχώς μέχρι τώρα βέβαια δεν βγαίνει αυτό σε όλα τα παιχνίδια με αποτελέσματα και βαθμούς».

Αργότερα στη συνέντευξη Τύπου ο Διλμπέρης είπε:

«Το παιχνίδι ήταν δύσκολο. Και το κάνει ακόμη δυσκολότερο το γρήγορο γκολ από ένα, πιστεύω, διαιτητικό λάθος που μας δημιουργεί περισσότερο βάρος. Αντιδρά η ομάδα βγάζοντας αρκετό passing game και διατηρώντας την μπάλα και έχοντας αρκετή επιθετικότητα, αλλά όχι ευκαιρίες τέτοιες που θα μας δίνανε το δικαίωμα να ισοφαρίσουμε. Έρχεται και η άτυχη στιγμή του αυτογκόλ και ενώ τα πράγματα μπορούν να γίνουν πάρα πολύ καλά για εμάς, αφού με το τέλος του ημιχρόνου καταφέραμε να μειώσουμε το σκορ, εκεί που είμαστε με 10 παίκτες και έχουμε δώσει εντολή να «σπάσει» ο ρυθμός και να τελειώσει το ημίχρονο, έγινε το 3-1, το οποίο μας βάζει σε ένα δεύτερο ημίχρονο με πολύ ελάχιστες πιθανότητες να μπορέσουμε να ανατρέψουμε το σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο μας έδωσε χώρο η ομάδα της Λαμίας, είχαμε την κατοχή της μπάλας, όμως και πάλι νομίζω πως δεν δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση και την προσπάθεια των παιδιών. Σίγουρα έχουμε πολύ περισσότερες δυνατότητες και ικανότητες τις οποίες πρέπει να αναδείξουμε μέσα από το παιχνίδι μας. Συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι και πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι».

Για το αν ο Πανσερραϊκός θα ήταν ψηλότερα στη βαθμολογία αν είχε το εύκολο γκολ:
«Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Εμάς το πρόβλημά μας από την αρχή της χρονιάς είναι αυτό. Δεν ξέρω κατά πόσον οι περισσότεροι παρακολουθούν, επειδή τα φώτα της δημοσιότητας δεν πέφτουν σε μια ομάδα όπως είναι ο Πανσερραϊκός, είμαστε μια ομάδα που δημιουργούμε πάρα πολλές ευκαιρίες, ακόμη και όταν έρχονταν άτυχα αποτελέσματα, η ομάδα είχε ευκαιρίες, δοκάρια. Ήρθε η περίοδος που ευτυχώς αρχίσαμε να σκοράρουμε και πήραμε τους συνεχόμενους βαθμούς που μας έδωσαν την άνεση να λέμε ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά στη σωτηρία.

Σίγουρα νομίζω ότι θα ήμασταν πλασαρισμένοι στην πρώτη εξάδα. Είναι μια μεταβατική χρονιά για τον Πανσερραϊκό η φετινή, είναι μια χρονιά που δημιουργούμε περισσότερο νοοτροπία και ποδοσφαιριστές. Σήμερα μπήκε για πρώτη φορά ο νεαρός Ταχματζίδης και σε άλλα παιδιά θα δώσουμε ευκαιρίες ώστε να δημιουργηθεί ένας βασικός κορμός πάνω στον οποίο θα χτίσει αυτή η ομάδα για να μπορέσει στο μέλλον να διεκδικήσει περισσότερα πράγματα και βέβαια απώτερος σκοπός είναι να επανέλθει στην Α’ Εθνική, εκεί που έχει υπάρξει πάνω από 25 χρόνια».

Για το αν πιστεύει ότι η Λαμία αξίζει να ανέβει:
«Είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες για να πει κάποιος. Θεωρώ ότι οι τρεις ομάδες, πέραν του ΟΦΗ που έχασε πάρα πολύ χρόνο και πάρα πολλούς βαθμούς στην αρχή, για εμένα φανταστική ομάδα είναι τα Τρίκαλα, τα οποία χάσανε πάρα πολύ χρόνο. Αυτές είναι οι ομάδες, το ποιος θα βγει τελικά νομίζω ότι είναι αυτή τη στιγμή ποιος θα αντέξει στην πίεση. Επειδή τελευταία αγωνιστήκαμε με όλες αυτές τις ομάδες, είναι ξεκάθαρο ότι όλες οι ομάδες έχουν «λυγίσει» από την πίεση του πρωταθλητισμού»

To Top