Διοικητικά παραμένει στον αέρα ο Άρης! Γενική συνέλευση… χθες

Οι μέρες περνούν, διοικητικά ο Άρης παραμένει στον αέρα, στην κόψη του ξυραφιού, βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί. Όπως και να το πείτε η ουσία δεν αλλάζει. Το διοικητικό πρόβλημα είναι το μείζον θέμα της κιτρινόμαυρης ομάδας και έχει άμεσο αντίκτυπο σε όλα τα επίπεδα του αγωνιστικού, εκεί όπου η ομάδα παραμένει χαμηλά στην βαθμολογία δίνοντας κάθε βδομάδα την δική της μάχη για την επιβίωση.

Για να πετύχει αγωνιστικά μια ομάδα χρειάζεται μεταξύ άλλων μια σχέση εμπιστοσύνης και αμοιβαιότητας μεταξύ ποδοσφαιριστών και διοίκησης, ανάληψης των ευθυνών και από τα δύο μέρη, πλήρης κάλυψη στους παίκτες από την πλευρά της διοίκησης.

Ποιας διοίκησης όμως; Αυτό που υπάρχει από πέρσι το καλοκαίρι είναι «κάτι σαν» διοίκηση, το έχουμε πει πολλές φορές. Αρχικά με το μοντέλο της διοικούσας επιτροπής (Κατσιαούνης, Λαμπριάκος, Στεφανίδης) συν τον Ζαμπέτα. Τελικά, όπως φαίνεται το πρόβλημα ήταν οι τρεις (!), οι οποίοι αποχώρησαν κι απομένει μόνο ο Ζαμπέτας στην Αλκμήνης, ο οποίος καλώς ή κακώς δείχνει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί με επιτυχία σε όλο το φάσμα των υποχρεώσεων που πρέπει να έχει μια ΠΑΕ, ειδικά κάτω από το σημερινό καθεστώς «έκτακτης ανάγκης». Διοίκηση Πρωτοδικείου ακούγεται μόνο στα λόγια και δεν υπάρχει προς το παρόν στον ορίζοντα, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Οι δικηγόροι που “τρέχουν” το άρθρο 99 τόνισαν τη σημασία και την ανάγκη για να υπάρχει διοίκηση μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

Η ομάδα ακόμη κι αυτή, όπως έμεινε μετά τα οικονομικά εγκλήματα των τελευταίων χρόνων με παίκτες της Κ20 και Κ17, με τρεις μόλις μεταγραφές, έδειξε ότι έχει δυνατότητες. Αρκεί να αποκατασταθεί η διοικητική ηρεμία, η εμπιστοσύνη στους παίκτες, οι συμφωνίες αρχών και ένας σοβαρός μεταγραφικός σχεδιασμός ενόψει Ιανουαρίου. Με την απαραίτητη προϋπόθεση να εξασφαλιστεί φορολογική ενημερότητα, κάτι που απαιτεί ένα τεράστιο ποσό με τα σημερινά δεδομένα. Ενέργειες, σε κάθε περίπτωση που πρέπει να κάνει μια διοίκηση στιβαρή και αποφασιστική.

Το αδιέξοδο που υπάρχει μετά τις επαφές, τις ζυμώσεις και την (ουτοπική όπως αποδεικνύεται) αισιοδοξία των τελευταίων δυο βδομάδων οδηγεί σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα: γενική συνέλευση… χθες, για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις.Όσο υπάρχει χρόνος για να σώσει την παρτίδα η ομάδα.

To Top