Διούδης, ο “μικρός ήρωας” σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη!

Από το όμορφο ταξίδι του στην Εσθονία, στα βουνά της Βόρειο Ιταλίας. Ο Σωκράτης Διούδης κουβαλώντας πλέον τον όρο του «ήρωα» για τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στον ημιτελικό με την Αγγλία και στον τελικό του EURO U19 με την Ισπανία, ενσωματώθηκε ως ασημένιος πρωταθλητής Ελλάδος με την ομάδα του Άρη. 

Το PRESSARIS αναδημοσιεύει την αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε ο νεαρός πορτιέρο του Άρη στην εφημερίδα “Metrosport”:

-Σωκράτη, οι πρώτες εντυπώσεις από την προετοιμασία;
Δουλεύουμε κάτω από εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες το οποίο μας βοηθάει σημαντικά στην καλύτερη δυνατή προετοιμασία μας. Σε σχέση με την Θεσσαλονίκη είμαστε τουλάχιστον 10 με 15 βαθμούς κάτω και μπορούμε να δουλεύουμε πιο εύκολα. Οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες. Υπάρχει μεγάλη ένταση καθώς τα τρεξίματα είναι πολλά αλλά σιγά σιγά και εφόσον ξεκινήσουν τα φιλικά παιχνίδια θα προσπαθήσουμε να δώσουμε βάση περισσότερο στο τακτικό κομμάτι.

-Ποιες σκέψεις σου δημιουργούνται βλέποντας ένα τόσο νεανικό ρόστερ;
Ο Άρης είναι μια καινούργια ομάδα. Ο μέσος όρος ηλικίας μας είναι πολύ χαμηλός, δεν ξεπερνάει στα 22 χρόνια. Κάθε αρχή όμως και δύσκολη. Έχουμε να μάθουμε και βελτιώσουμε πολλά πράγματα και σαν ομάδα αλλά και ατομικά το κάθε παιδί. Διακρίνω όμως πολύ ταλέντο και αρκετή διάθεση. Πιστεύουμε όλοι ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά.

-Με τι ψυχολογία ήρθες μετά από το καταπληκτικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που κάνατε στην Εσθονία με την Εθνική Νέων;
Μέτρησε πολύ. Η ψυχολογία μου, όπως και του Γιάννη (Γιαννιώτας) και του Γιώργου (Κατίδης) είναι αρκετά ανεβασμένη μετά την εξαιρετική μας πορεία με την Εθνική. Αυτό για εμένα προσωπικά ανήκει στο παρελθόν. Τώρα είμαστε με τον Άρη και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό , να δουλέψουμε στο 100% για να καταφέρουμε ό,τι καλύτερο στο τελικό ταμείο που θα κάνουμε.

-Τα πράγματα φαίνονται πιο ευνοϊκά τουλάχιστον για σένα την φετινή χρονιά, αφού έχεις μπροστά σου μόνο τον Μάρκο Βελλίδη και σίγουρα περιμένεις να σου δοθεί η ευκαιρία…
Ανυπομονώ να πάρω τις ευκαιρίες μου. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα πέρυσι. Έμαθα αρκετά πράγματα δίπλα στον Μιχάλη (Σηφάκη) και τον Μάρκο και πιστεύω ότι πλέον είμαι έτοιμος εάν μου δοθεί η ευκαιρία την οποία περιμένω.

-Είσαι έτοιμος δηλαδή να σηκώσεις το βάρος του δεύτερου τερματοφύλακα στον Άρη;
Αισθάνομαι όχι απλά έτοιμος αλλά πανέτοιμος. Το έχω δηλώσει αυτό και στο παρελθόν γιατί δούλεψα πολύ. Ελπίζω σιγά σιγά να μου δίνονται οι ευκαιρίες για να δείξω τι μπορώ να προσφέρω.

-Στην θέση που ήσουνα εσύ πέρυσι ανήκει τώρα ένας άλλος τερματοφύλακας, ο Γιώργος Παπαδόπουλος…
Είναι ένα νέο παιδί με πολύ όρεξη για δουλειά. Προσπαθεί να δείξει τις ικανότητες που έχει καθημερινά αλλά και να μάθει όσο περισσότερα πράγματα μπορεί. Πρόκειται για ένα παιδί που δεν έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και γι αυτόν αποτελεί μια δοκιμασία η παραμονή του στην Ιταλία. Γνωρίζω και βλέπω ότι δουλεύει πολύ, με μεθοδικότητα και καλή ψυχολογία. Στοιχεία σημαντικά για έναν νέο, πόσω μάλλον για την θέση του τερματοφύλακα.

-Η θέση σου πάντως είναι δύσκολη. Είστε τρεις ποδοσφαιριστές για μία θέση…
Το έχει αυτό η θέση του τερματοφύλακα. Θέλει υπομονή, την οποία προσωπικά έχω.

-Ποια θεωρείς ότι είναι τα καλά σου στοιχεία σαν τερματοφύλακας και ποια πρέπει να βελτιώσεις;
Για τα καλά στοιχεία δεν θα μιλήσω εγώ, θα τα πούνε άλλοι, όπως ο προπονητής μου. Πρέπει σίγουρα να βελτιώσω ορισμένους τομείς, ένας από αυτούς είναι η έξοδός μου. Άλλωστε στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η έξοδος από την εστία είναι πλέον αυτή που μετράει σε έναν πορτιέρο. Μέσα από τις προπονήσεις πάντως καθημερινά βελτιώνεις πολλά στοιχεία, όπως είναι η έκρηξη, η ταχυδύναμη.

-Λένε πάντως ότι ένα από τα δυνατά σου σημεία είναι το πέναλτι και αυτό φάνηκε στην Εσθονία, στον ημιτελικό με την Αγγλία…
Μπαίνει στην ψυχολογία του αντιπάλου και μπορώ να τον «διαβάσω». Τα πέναλτι είναι μια στιγμή που ο οποιοσδήποτε έχει αντίληψη σωστή μπορεί να… κερδίσει.

-Μίλησέ μας για την μέχρι τώρα συνεργασία σου με τον καινούργιο προπονητή, τον Θ. Κάντα…
Λόγω της απουσίας μου με την Εθνική, η αλήθεια είναι ότι δεν πρόλαβα ακόμη να δουλέψω πολύ με τον κ. Κάντα για να ξέρω ακριβώς το τι ζητάει. Από τις λίγες ημέρες που είμαστε όμως μαζί βλέπω στα μάτια του έναν αξιόλογο άνθρωπο και με πλούσιο ασκησιολόγιο όσο αφορά την δουλειά του. Ο ρόλος του τερματοφύλακα είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι μέσα στην ομάδα και είναι σημαντικό να υπάρχει μεταξύ μας καλό κλίμα. Ο κ. Κάντα έδειξε ότι δουλεύει πολύ στην τεχνική και στην αντίληψη, θεωρώ ότι θα τα πάμε καλά μαζί του.

Το διάστημα που ο Διούδης ήταν με την Εθνική στην Εσθονία ο Άρης βρισκόταν σε αναζήτηση τερματοφύλακα. Οι εμφανίσεις του 19χρονου όμως άλλαξαν… τις ορέξεις ορισμένων, αλλά όπως φαίνεται τα δημοσιεύματα ενόχλησαν αρνητικά τον παίκτη του Άρη. 

-Τις ημέρες που ήσουνα με την Εθνική στην Εσθονία διάβαζες ότι ο Άρης ενδιαφέρεται για την απόκτηση κάποιοι ακόμη τερματοφύλακα. Τι σου πέρασε από το μυαλό;
Από το μυαλό μου πέρασαν αρκετά. Τα περισσότερα μάλιστα ήταν αρνητικά. Διάβαζα για το ενδιαφέρον άλλων παιδιών σε ένα σημείο που δεν αγωνιζόμουνα με την Εθνική, ήμουνα στον πάγκο, οπότε καταλαβαίνεις πως επιδρούσε στην ψυχολογία μου. Προσπαθούσα να είμαι ήρεμος, δεν σκεφτόμουνα τα της ομάδας γιατί είχαμε μια σημαντική δουλειά μπροστά μας ως διεθνείς. Μίλησα επίσης και με ανθρώπους από την διοίκηση οι οποίοι μου είπαν ότι με πιστεύουν και με καθησύχασαν, έπειτα ήρθαν και οι ευκαιρίες με την Εθνική έδειξα το τι αξίζω και οι συνθήκες αυτές με βοήθησαν να τα ξεπεράσω όλα.

To Top