Διπλή επιστολή φιλάθλου του Άρη: Το “ευχαριστώ” στον Παπαζαχαρία και τους παίκτες και το “κατηγορώ” στον Στυλιάρα

Λάβαμε και δημοσιεύουμε δύο επιστολές του φιλάθλου του Άρη, Πέτρου Αναστασίου, μέλος της Κοινωνίας Μελών Άρη, που θέλησε να κοινωνήσει τις σκέψεις του για δύο γεγονότα που έλαβαν χώρα το απόγευμα του Σαββάτου. Τα δάκρυα του Γρηγόρη Παπαζαχαρία και την προσπάθεια των παικτών όταν έμειναν με 10 παίκτες και την απαράδεκτη απόφαση του διαιτητή Στυλιάρα να αποβάλει τον Νταβίντ Αγκάνθο.

Το “ευχαριστώ” στον Παπαζαχαρία και τους υπόλοιπους παίκτες…

Γρηγόρη Παπαζαχαρία, αυτά τα δάκρυα χαράς αλλά πολύ περισσότερο εκείνα τα δάκρυα απόγνωσης μετά την άδικη αποβολή του Αγκάνθο στο 18΄ θα χαρακτούν για πάντα στο μυαλό και στην ψυχή όλων των Αρειανών.

Παίκτες του ΑΡΗ, όλοι εσείς που θυμώσατε, κλάψατε, εξοργιστήκατε με άλλη μια αδικία, όλοι εσείς που γίνατε μια γροθιά και πετύχατε σχεδόν το αδύνατο, μας κάνατε πολύ περήφανους. Συνεχίστε έτσι και μην μας απογοητεύσετε από δω και πέρα και να ξέρετε ότι ο λαός του ΑΡΗ θα είστε για πάντα οι ήρωες μιας εποχής που δεν βγάζει πια ήρωες αλλά «επαγγελματίες».

Το γκολ της νίκης δεν το έβαλε ο Τάτος αλλά το έβαλαν οι ηρωικοί φίλαθλοι που ήταν στις κερκίδες του γηπέδου μαζί με τους χιλιάδες οπάδους μας που έβλεπαν το παιχνίδι από την τηλεόραση. Ήταν ένα γκολ που το έβαλε μαζί όλος ο λαός του ΑΡΗ με την ψυχή και το πάθος για τη νίκη της επιβίωσης.

… και το “κατηγορώ” στον Στυλιάρα

6-4-2013: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΡΗΣ 0 – 1

“Διαιτητή Στυλιάρα ίσως είσαι πολύ καλός διαιτητής, μπορεί η διαιτησία σου στο παιχνίδι να αξιολογήθηκε και θετικά όπως επίσης και οι βοηθοί σου που γενικά είχαν σωστές υποδείξεις. Αλλά ακόμα και να μην είχες πρόθεση να αδικήσεις τον ΑΡΗ, με την απόφαση σου για «θέατρο» και κίτρινη κάρτα στον Αγκάνθο και αμέσως μετά την αποβολή του με δεύτερη κίτρινη επειδή προκάλεσες την δικαιολογημένη έκρηξη οργής του αντί όπως θα έπρεπε να υποδείξεις φάουλ και κίτρινη κάρτα στον αμυντικό της γηπεδούχου ομάδας Φυτανίδη και αφήνοντας μια ομάδα που αγωνίζεται για την επιβίωση της με 10 παίκτες από το 18′ του αγώνα, κατάφερες να κάνεις μια ομάδα και έναν ολόκληρο λαό να κλαίει από οργή και απόγνωση. Κατάφερες όμως χωρίς να το θέλεις να ατσαλώσεις με τόσο πείσμα, πάθος και θυμό τους ποδοσφαιριστές αυτής της ομάδας ώστε και με παίκτη λιγότερο να κερδίσουν το παιχνίδι.

Διαιτητή Στυλιάρα μπορεί οι δρόμοι σου με τον ΑΡΗ να διασταυρωθούν και πάλι, μπορεί και όχι, εσύ όμως ως επαγγελματίας διαιτητής θα αναρωτηθείς ποτέ ότι με αυτή σου την απόφαση ίσως έκλεψες από άλλους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές το ψωμί τους;

Σαν άνθρωπος θα ήταν ήσυχη η συνείδηση σου ξέροντας ότι αδίκησες όχι μόνο μια ομάδα και τους επαγγελματίες αθλητές που ζουν από αυτήν αλλά ότι αδίκησες και εξόργισες έναν ολόκληρο λαό μιας ομάδας που έχει ιστορία 99 χρόνων και ότι εσύ είσαι διαιτητής γιατί μεταξύ άλλων υπάρχουν τέτοιες ομάδες και πάνω απ’ όλα ο κόσμος που τις ακολουθεί και που απαρτίζουν αυτό το οικοδόμημα που λέγεται ποδόσφαιρο και εσύ λειτουργείς μέσα σ’ αυτό.

Τελικά όμως με την απόφαση σου για την άδικη αποβολή του ποδοσφαιριστή Αγκάνθο κατάφερες να ξεσηκώσεις και να ενώσεις έναν ολόκληρο λαό που είναι φίλαθλοι του ΑΡΗ. Έκανες μια γροθιά παίκτες και κόσμο και όπλισες με χαλύβδινο πάθος και αστείρευτη δύναμη ψυχής όλους εμάς. Δεν θα σε ευχαριστήσουμε για αυτό γιατί άλλη πρόθεση είχες. Στην συνείδηση των χιλιάδων φίλων της ομάδας μας έχεις ήδη κριθεί. Το χειρότερο για σένα είναι ότι θα κριθείς από την ιστορία γιατί εν τέλει στη ζωή υπάρχει μια ισορροπία και ότι δίνεις – παίρνεις”.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Πέτρος Αναστασίου

Α.Μ. Λέσχης 2062

Το PRESSARIS είναι πρόθυμο να φιλοξενήσει απόψεις και θέσεις μέσα από επιστολές. Όποιος το επιθυμεί μπορεί να αποστείλει e-mail στο [email protected]

 

To Top