“Διπλό” αν είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος

Ο σοβαρός και συγκεντρωμένος Άρης δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα σήμερα (20:30) κόντρα στη Γκαστέρα Φλέιμς στο «Martini Plaza» του Γκρόνιγκεν σύμφωνα με τον Θανάση Σκουρτόπουλο που μίλησε στο PRESSARIS. Ως προπονητής του Πανελληνίου αντιμετώπισε πέρυσι δυο φορές τους πρωταθλητές Ολλανδίας, στο Γιούροκαπ, με απολογισμό δυο νίκες (68-51 στη Λαμία και 63-57 στο Γκρόνιγκεν). Διαβάστε τι δήλωσε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Ο 46χρονος τεχνικός έχρισε φαβορί της αναμέτρησης τους κίτρινους, φρόντισε όμως να επιστήσει την προσοχή τους. «Σαφέστατα, ο Άρης είναι καλύτερη ομάδα. Διαθέτει μεγαλύτερη εμπειρία και ποιότητα και είναι πιο πειθαρχημένος σαν ομάδα. Σε περίπτωση που παρουσιαστεί σοβαρός και συγκεντρωμένος δεν θα αφήσει περιθώρια στην Γκαστέρα. Αν όμως δεν παίξει καλή άμυνα και τους επιτρέψει να επιβάλλουν τον ρυθμό τους μπορεί να περάσει ένα δύσκολο βράδυ», τόνισε ο πρώην προπονητής των «Ολυμπιονικών».

Αυτό όμως που του έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν η οργάνωση της ολλανδικής ομάδας και το γήπεδο που είναι κατάμεστο στα περισσότερα παιχνίδια της. «Είναι μια πολύ καλή ομάδα, εντυπωσιακά οργανωμένη σε σχέση με αυτό που γνωρίζουμε για το ολλανδικό μπάσκετ. Έχει ένα πολύ ωραίο γήπεδο χωρητικότητας 5.000 θέσεων, το οποίο γεμίζει στα παιχνίδια της. Θυμάμαι πως μας είχαν εκπλήξει θετικά. Μαζί με τους Άιφελ Τάουερς είναι οι δυο ολλανδικές ομάδες που προσπαθούν για το κάτι παραπάνω», skourtopoulosεπεσήμανε και πρόσθεσε: «Κάνει καλές επιλογές Αμερικανών, διαθέτει αθλητική ομάδα ενώ εδώ και δυο χρόνια οι άνθρωποι της έχουν θέσει ως στόχο τη συμμετοχή τους στην Ευρωλίγκα. Βρίσκονται σε ένα ενδιάμεσο σημείο, ανάμεσα στο ερασιτεχνικό και το επαγγελματικό μπάσκετ. Επιλέγουν όμως καλούς αθλητές, πειθαρχημένους, οι οποίοι όμως υστερούν σε τεχνικά χαρακτηριστικά. Διαθέτει ενθουσιασμό και μέσα στην έδρα της βάζει στην εξίσωση και τον κόσμο της. Μου προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι ηττήθηκε στην πρεμιέρα της διοργάνωσης από τη Ρουντούπις, στην Ολλανδία».

Τα πράγματα ωστόσο αλλάζουν όταν βγαίνει εκτός ολλανδικών συνόρων. «Μακριά από την έδρα τους χάνουν μεγάλο μέρος της δύναμης τους γιατί δεν έχουν την εμπειρία και την ποιότητα για να κάνουν το βήμα παραπάνω», υπογράμμισε ο Σκουρτόπουλος και συνέχισε λέγοντας: «Φέτος δεν πήραν μέρος στα προκριματικά της Ευρωλίγκα όμως έχουν ήδη δώσει αρκετά παιχνίδια για το ολλανδικό πρωτάθλημα. Έχουν κάνει έναν μαραθώνιο αλλά δεν έχουν τον περυσινό βαθμό ετοιμότητας όταν πραγματοποίησαν σπουδαίες εμφανίσεις κόντρα στην Καντού και τη Γαλατασαράι. Ίσως επειδή άλλαξαν προπονητή και απέκτησαν νέους Αμερικανούς».

To Top