ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Διπλό” μέσα στο ΟΑΚΑ για βαθμολογία και ψυχολογία! (PRESSARIS – LIVE, 17:00)

Το πρώτο ντέρμπι μακριά από το Αλεξάνδρειο δίνει σήμερα (17:00) ο Άρης, φιλοξενούμενος της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής με μοναδικό στόχο την επιστροφή στις νίκες για δύο πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Ο πρώτος έχει να κάνει με την βαθμολογία και την προσπάθεια για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην κανονική διάρκεια. Η ΑΕΚ είναι αήττητη εκμεταλλευόμενη το καλό πρόγραμμα που έχει, ο Άρης μετράει δύο ήττες μετά την “απώλεια” στην Αμαλιάδα και θέλει να μην επιτρέψει στην βασική αντίπαλό του για την τρίτη θέση να ξεφύγει με τρεις νίκες διαφορά.

Ο δεύτερος είναι ότι πρέπει να αντιδράσει στο παρκέ μετά το στραπάτσο στην Ποντγκόριτσα και την ήττα με 19 πόντους από την Μπούντουτσνοστ, η οποία τον βάζει σε περιπέτειες για την πρόκριση.

Η αποστολή του Άρη μόνο εύκολη δεν είναι. Όχι μόνο γιατί η ΑΕΚ έχει πολλές ποιοτικές μονάδες, αλλά και γιατί παρουσιάζει και κάτι… άγνωστο μετά τις αλλαγές που έκανε και εκ των πραγμάτων δυσκόλεψε το σκάουτινγκ του Άρη, το παραδέχθηκε εμμέσως αυτό και ο Δημήτρης Πρίφτης.

Η αντίπαλος του Άρη θα παίξει πρώτη φορά με βασικό πλέι μέικερ τον Ντι Τζέι Κούπερ. Δεν υπάρχουν πλέον οι Γουόρεν και Ανοσίκε των οποίων τα συμβόλαια λύθηκαν χθες. Δεν υπάρχει ο γκαρντ Μάλκολμ Άρμστεντ, ο οποίος ακόμα δεν είναι βέβαιο ότι θα παίξει στην ΑΕΚ. Αντιθέτως, υπάρχει πλέον Δημήτρης Μαυροειδής μέσα στην ρακέτα.

Εννοείται πως κύριος αμυντικός στόχος του Άρη είναι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος κάνει σπουδαία χρονιά και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί έξυπνα για να μη φθείρει με φάουλ τους ψηλούς των κίτρινων και να περιοριστεί η δράση του μέσα κι έξω από το καλάθι.

Όσο καλή ομάδα είναι επιθετικά η ΑΕΚ με την παρουσία παικτών που έχουν ταλέντο (Κούπερ, Σάκοτα, Χέρστον εκτός του Μαυροκεφαλίδη), άλλο τόσο προβληματική εικόνα έχει στην άμυνά της και αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Άρης, κυρίως ελέγχοντας τα ριμπάουντ. Αυτό θα δώσει το δικαίωμα για να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο και να σκοράρει εύκολα καλάθια, στοιχείο πολύ σημαντικό σε ένα ντέρμπι και μάλιστα εκτός έδρας.

Το δεύτερο σημαντικό είναι το μακρινό σουτ. Δύσκολα θα έχουν 1/25 σουτ οι δύο καλύτεροι παίκτες του Άρη (Γουάιτ, Μακ Νιλ) όπως στην Ποντγκόριτσα, αλλά είναι τέτοιο το παιχνίδι που θα πρέπει όλοι να βγουν μπροστά, κι αυτοί που θα έρθουν από τον πάγκο.

To Top