«Διπλό» του Ολυμπιακού, με… χείρα βοηθείας

Με γκολ του Φετφατζίδη στο 82′, αλλά και με τη βοήθεια του διαιτητή που δεν καταλόγισε πέναλτι στην εκπνοή, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την εκτός έδρας νίκη με 0-1 στο «Βελοντρόμ» κόντρα σε μια απογοητευτική Μαρσέιγ και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Το εισιτήριο για τους «16», αλλά και την πρωτιά στον όμιλο, εξασφάλισε η Άρσεναλ, που κέρδισε 2-1 την Ντόρτμουντ και θα πάει αδιάφορη στο «Καραϊσκάκη» για την τελευταία αγωνιστική.

Απέναντι σε μια ομάδα – ναυάγιο, οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν έξυπνα και έχασαν περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, ειδικά με τον Μιραλάς, ενώ από τους γηπεδούχους κορυφαίος ήταν ο γκολκίπερ Μανταντά. Τελικά, ο Φετφατζίδης σημείωσε το μοναδικό τέρμα με διαγώνιο σουτ στο 82′, έξι λεπτά μετά την είσοδό του ως αλλαγή, φέρνοντας την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε σε θέση ισχύος ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

Στις καθυστερήσεις, ο Ιταλός διαιτητής Ριτσόλι δεν είδε το χέρι – πέναλτι του Μιραλάς μέσα στην περιοχή και καταλόγισε φάουλ, χαρίζοντας ουσιαστικά τη νίκη στον Ολυμπιακό…

Στην 6η και τελευταία αγωνιστική, εφόσον οι Πειραιώτες κερδίσουν την Άρσεναλ (που λογικά θα έρθει με απουσίες), θα έχουν πολλές ελπίδες για πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ θα σιγουρέψουν τουλάχιστον την 3η θέση, που δίνει πρόσβαση στο Γιουρόπα Λιγκ.

Μαρσέιγ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μανταντά, Ενκουλού, Τραορέ, Ντιαβαρά, Ντιαρά, Σεϊρού (61′ Μπια), Καμπορέ, Ρεμί, Α. Αγιού, Βαλμπουενά (73′ Γκονζάλες), Τζ. Αγιού (61′ Ζινιάκ).
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Τοροσίδης, Αβ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Μανιάτης, μοντέστο, Φουστέρ (54′ Γέστε), Χολέμπας (76′ Φετφατζίδης), Μιραλάς, Τζιμπούρ (88′ Ποτουρίδης).

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Άρσεναλ νίκησε την Ντόρτμουντ με 2-0 (49′, 86′ Φαν Πέρσι – 92′ Καγκάβα) και «καθάρισε» την πρωτιά…

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Σέζνι, Μερτεσάκερ, Φερμάιλεν, Κοσιελνί (83′ Ντζούρου), Αντρέ Σάντος, Αρτέτα, Ράμσεϊ, Σονγκ, Φαν Πέρσι, Γουόλκοτ (85′ Ντιαμπί), Ζερβίνιο (74′ Μπεναγιούν).
Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Βάιντενφελερ, Χούμελς, Πίστζεκ, Σμέλτσερ, Φελίπε Σαντάνα, Κελ (64′ Μπάριος), Γκέτσε (29′ Πέρισιτς), Γκροσκραουτζ, Μπέντερ (25′ Λάιτνερ), Λεβαντόφσκι, Καγκάβα.

Η βαθμολογία:
1. Άρσεναλ 11 (6-3)
2. Μαρσέιγ 7 (4-2)
3. Ολυμπιακός 6 (5-5)
4. Ντόρτμουντ 4 (4-9)

Η επόμενη αγωνιστική (06/12):
Ολυμπιακός – Άρσεναλ
Ντόρτμουντ – Μαρσέιγ

To Top