ΑΠΟΨΕΙΣ

Δοκάρι και μέσα ήρωες, δοκάρι και έξω… πουθενάδες!

Ο Άρης απέδρασε από την Κρήτη με ένα διπλό βάρους πολλών… κιλών. Και για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε, για την επική ανατροπή, αλλά και στο χρονικό διάστημα που ήρθε. Αλλαγή προπονητή, δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας αποστολή, πριν από κρίσιμα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο. Ήταν νίκη “χρυσάφι”…

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Μέσα σε 78 δευτερόλεπτα έκανε το ταξίδι “κόλαση-παράδεισος” με απίστευτο τρόπο, μοναδικό ίσως τις τελευταίες δεκαετίες για τον Άρη, δείχνοντας πάθος, αποφασιστικότητα και κυρίως ξορκίζοντας την κακοδαιμονία που τον κυνηγούσε από την αρχή της περιόδου, όταν έφυγαν μέσα από τα χέρια του βαθμοί και βαθμοί. Ο τίτλος “Θεία Δίκη” ταιριάζει… γάντι στα όσα έγιναν στο “Γεντί Κουλέ”.

Ήταν ένα παιχνίδι, όπου ο ποδοσφαιρικός αναλυτής θα μπορεί να εξηγήσει απλά, κατανοητά, εύκολα, τι σημαίνει το μότο: δοκάρι και μέσα ήρωες, δοκάρι και έξω… πουθενάδες!

Ο Άρης ήταν καλύτερος, είχε πρωτοβουλία κινήσεων, έκανε φάσεις, είχε δοκάρια, ήταν αυτός που έπρεπε να κερδίσει. Η ποδοσφαιρική μοίρα και η ρέντα του ΟΦΗ πήγε να του “κλέψει” την νίκη μ΄ένα γκολ που μπήκε κόντρα στην ροή του αγώνα, όμως είπαμε. “Θεία Δίκη”.

Η είσοδος του Χαμσά Γιουνές, αλλά και συνολικά η διαχείριση του παιχνιδιού με τις υπόλοιπες αλλαγές από τον Σάββα Παντελίδη αποτέλεσαν οι λόγοι της απόδρασης. Χρειάστηκε βέβαια να σκοράρει μετά το… τέταρτο δοκάρι (!) σε μια μνημειώδη φάση και να εκτελέσει σε λιγότερο από δυο λεπτά τον ΟΦΗ, δίνοντας πολλαπλό κέρδος: νίκη στην ομάδα του Άρη, αλλά αποτινάσσοντας από πάνω του, όλη εκείνη την πικρία, την αμφισβήτηση, το “φάντασμα” του χαμένου πέναλτι με τον ΠΑΟΚ.

Η αξία της κιτρινόμαυρης νίκης είναι ακόμη μεγαλύτερη, μια και έγινε μέσα σε μια εχθρική έδρα, χωρίς τους φιλάθλους του (ελέω υπουργικών “μαγειρεμάτων”), σε ένα σκληρό ματς, με ανοιγμένα κεφάλια, σπασμένα δόντια. Ο Άρης έδειξε την Κυριακή ότι αρχίζει να μην… μασάει, να μην τα παρατάει και εάν συνεχίσουν έτσι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Για τον Παντελίδη τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: βρίσκεται στην μεγαλύτερη ομάδα της καριέρας του, έχοντας “μια ευχή και μια κατάρα”. Η “ευχή” ότι είναι σε ένα μεγάλο σύλλογο, με την συγκυρία να έχει ένα από τα καλύτερα και ποιοτικότερα ρόστερ των τελευταίων χρόνων. Η “κατάρα” ότι οι απαιτήσεις είναι τεράστιες, δεν έχει πίστωση χρόνου και ανέλαβε για να κολυμπήσει στα βαθιά. Τουλάχιστον δείχνει αποφασισμένος και σαν… έτοιμος από καιρό να το κάνει.

ΥΓ1: Κάποιοι έχουν πείσει τους Κρητικούς ότι ο Άρης είναι “εχθρός” τους και συμπεριφέρονται με τρόπου που δεν τιμάει κανέναν “γόνο” της λεβεντογέννας Κρήτης. Άρχισαν πάντως να το καταλαβαίνουν κάποιοι και προσπαθούν να ξυπνήσουν και τους άλλους.

ΥΓ2: Ο Νίκος Παπαδόπουλος είναι ένας επαγγελματίας προπονητής. Είτε κάτι έχει πάθει μέσα του, είτε κάποιοι τον έχουν… δηλητηριάσει απέναντι στον Άρη. Κρίμα…

To Top