Δολοφονία Αλκή: Πώς διέφυγε ο ύποπτος 20χρονος στην Αλβανία – Το παρασκήνιο

Έντονο παρασκήνιο κρύβεται πίσω από τη διαφυγή του 20χρονου συνεργού του 23χρονου Αλβανού κατηγορούμενου, για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει στην Αλβανία λίγο μετά από τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, την περασμένη Δευτέρα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 20χρονος θεωρείται ύποπτος για συμμετοχή στην καταδρομική επίθεση εναντίον του Άλκη. Ο νεαρός απεικονίζεται σε δύο διαδοχικά στιγμιότυπα από σημείο κοντά στην επίθεση και κατόπιν στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ, το βράδυ της δολοφονίας.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών τον ταυτοποίησαν σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή, αλλά αναζητώντας τον στο σύστημα καταγραφής σεσημασμένων κακοποιών διαπίστωσαν πως σε βάρος του συγκεκριμένου νεαρού είχε ταυτοποιηθεί η παρουσία και σχηματισθεί δικογραφία στην άλλη ένοπλη επίθεση με μαχαίρια εναντίων οπαδών του ‘Αρη, το 2019, για την οποία κατηγορείται επίσης ο 23χρονος Αλβανός συλληφθέντας, βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη, καθώς επίσης ένας ακόμα 20χρονος ομοεθνής τους και ένας Έλληνας, ο οποίος τότε είχε συλληφθεί.

Όμως μετά την εξακρίβωση της ταυτότητας του την Παρασκευή, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πώς ο 20χρονος διέφυγε την περασμένη Πέμπτη στην Αλβανία, αφού δεν υπήρχε εις βάρος του ποινή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Προς το παρόν πάντως, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι απτά στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή του συγκεκριμένου ατόμου στη δολοφονία του Άλκη δεν έχουν προκύψει προς το παρόν, αν και εκκρεμούν τα αποτελέσματα από το dna στα μαχαίρια που έχουν στην κατοχή τους οι διωκτικές αρχές.

Ο 20χρονος λοιπόν, πρόλαβε να διαφύγει στην Αλβανία προφανώς γιατί φοβήθηκε ότι οι αστυνομικοί θα τον καλέσουν να καταθέσει για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη.

Πηγή: thesstoday.gr

To Top