Δοξα-στηκαν oι Νέοι στη Δράμα (1-2), στο -2 η κορυφή!

Με νίκη συνέχισε η Κ20 την πορεία της στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Νίκου Πασσιαλή επικράτησε με σκορ 2-1 της Δόξας μέσα στη Δράμα, με γκολ των Παλιάτσιου (39’) και του Καραγιάννη (44’).

Νίκημεγάλης βαθμολογικής σημασίας με 1-2 σκορ απέσπασε σήμερα στα Κουδούνια της Δράμας η Κ-20 απέναντι στην τοπική Δόξα, στο παιχνίδι που έκλεισε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Σκόρερ για το συγκρότημα του Νίκου Πασσιαλή χρίστηκαν ο Πάρης Παλιάτσιος (39′), ο οποίος στο ντεμπούτο του στο βασικό σχήμα της ομάδας σημείωσε το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της Κ-20, και ο…συνήθης ύποπτος Αλέξης Καραγιάννης (44′) που πέτυχε το έβδομο προσωπικό και πέμπτο συνεχόμενο τέρμα του στο πρωτάθλημα.

Ο Άρης, ο οποίος παρουσιάστηκε με αρκετά νέα πρόσωπα στο βασικό του σχήμα (Μούτσα, Τουλκερίδη, Αντωνιάδη, Παλιάτσιο), κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο “τρίποντο” σε έναν αρκετά δύσκολο και ταλαιπωρημένο από τον καιρό αγωνιστικό χώρο, με το δυνατό αέρα να δυσκολεύει τις προσπάθειες των παικτών των 22 ποδοσφαιριστών.

Με τη νίκη τους αυτή οι “κίτρινοι” εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις γκέλες των αντιπάλων τους (ΠΑΟΚ-Πανιώνιος: 2-2, Ξάνθη-Ολυμπιακός: 2-1, Παναθηναϊκός-Ατρόμητος: 1-0) και πλέον φιγουράρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με 32 βαθμούς (σε 15 αναμετρήσεις), δύο μόλις λιγότερους από τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό που πλέον μοιράζονται την κορυφή με 34 βαθμούς (σε 16 και 14 ματς αντίστοιχα).

Αναλυτικά η ροή του παιχνιδιού:

Στο 17′ ο Σουνάς πραγματοποίησε την πρώτη καλή ευκαιρία για τον Άρη στο παιχνίδι όταν η κεφαλιά που “έπιασε”, μετά από σέντρα του Καραγιάννη κατέληξε στο σώμα του Βασιλειάδη, ο οποίος στη συνέχεια απομάκρυνε σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν με σουτ του Σιαρόπουλο, το οποίο εξουδετέρωσε ο Καράδαης.

Στο 21′ ο Καραγιάννης βλέποντας ότι ο Δάφκος βρισκόταν εκτός περιοχής επιχείρησε το ψηλοκρεμαστό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Στο 31′ οι “κίτρινοι” έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ όταν ο Καραγιάννης, αφού απέφυγε τους αντίπαλους αμυντικούς, δοκίμασε με ψηλοκρεμαστό πλασέ να αιφνιδιάσει τον πορτιέρο των Δραμινών, όμως ο δυνατός αέρας δεν του έκανε το χατίρι, με συνέπεια η μπάλα να καταλήξει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ό,τι δεν πέτυχαν οι παίκτες του Νίκου Πασσιαλή στην προηγούμενη φάση το πέτυχαν στο 39′ με τον Πάρη Παλιάτσιο, ο οποίος με δυνατό βολέ από το ύψος του πέναλτι “έγραψε” το 0-1.

Στο 43′ σέντρα σουτ του Σουνά πέρασε άουτ. Ένα λεπτό πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Καραγιάννης, που έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή του Άρη στις τελευταίες αναμετρήσεις, έπειτα από όμορφη ατομική προσπάθεια πέρασε το εμπόδιο του Ράδου, βγήκε απέναντι στο Δάφκο ο οποίος απομάκρυνε αρχικά το σουτ, όμως στην εξέλιξη της φάσης ο Γρεβενιώτης μεσοεπιθετικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 0-2 για την ομάδα του.

 Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με αρκετά ανεβασμένη ψυχολογία και στο 63′ ο Παλιάτσιος, μετά από γύρισμα του Ρένια, πλάσαρε άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Στο 70′ και στην πρώτη ουσιαστικά προσπάθεια των “μαυραετών” μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια, ο Μιχάλης Βασιλειάδης έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή του Καράδαη, μείωσε για τους γηπεδούχους σε 1-2, με δεύτερη προσπάθεια, καθώς το πρώτο σουτ που επιχείρησε απομακρύνθηκε προσωρινά από τον πορτιέρο του Άρη.

Στο 73΄ακυρώθηκε γκολ του Παλιάτσιου, καθώς ο διαιτητής θεώρησε ότι ο παίκτης υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ. Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες ανέβασαν ρυθμούς, όμως δεν κατόρθωσαν να αλλάξουν κάτι στο σκορ.

Στο 85΄οι Δραμινοί πραγματοποίησαν μια καλή ευκαιρία με τον Παυλίδη, ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν δύο ακόμα φορές με τον διεθνή με την Εθνική Νέων Παλιάτσιο (90′), και τον Περήφανο (92′), δίχως όμως να φτάσουν κοντά στην επίτευξη και τρίτου τέρματος.

Διαιτητής του παιχνιδιού ήταν ο Αθανάσιος Σέζος από την Ένωση Κιλκίς με βοηθούς τους Ναλμπάντη και Παπαδόπουλο από τον ίδιο σύνδεσμο.

ΔΟΞΑ:  Δάφκος, Δημητριάδης Χ., Βασιλειάδης Μ., Ράδος, Δημητριάδης Μ., Σιαρόπουλος, Περσίδης, Αμανατίδης, Βασιλειάδης Α.,Τσάκωνας (61′ Παυλίδης), Χιντασέλι.

ΑΡΗΣ: Καράδαης, Πολιανίδης, Μούτσα (72′ Περήφανος),Τουλκερίδης, Νταμαρλής, Αντωνιάδης, Γιώρης (64′ Ρένια), Σουνάς, Κουρέλλας, Καραγάννης 87′ Μαρμαράς), Παλιάτσιος

 

To Top