ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Δράμπης: «Να κάνει το “μπαμ” ο Άρης με κάποιους παικταράδες και να χτυπήσει το πρωτάθλημα»

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη, Κώστας Δράμπης, μίλησε για τη φετινή πορεία της ομάδας αλλά και την επόμενη μέρα.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 101,7…

Αρχικά ανέφερε:

Είναι ανέλπιστα ευχάριστο ότι ο Άρης σε όλη την διάρκεια κρατήθηκε στην κορυφή, έδειξε ποιότητα και σταθερότητα. Αν θέλω να το εξηγήσω κάπως οφείλεται στο ότι πέρυσι κράτησα έναν κορμό και διόρθωσε κάποιες περιφερειακές θέσεις. Νομίζω ότι η αξιοπιστία του σε κάθε αγώνα δεν αμφισβητείται από κανέναν. Ακόμη και τώρα είδατε ότι έδειξε έναν επαγγελματισμό. Δεν ήταν καλό το ξεκίνημα, αλλά δεν ξέρουμε τι προβλήματα μπορεί να είχε η ομάδα. Τα τελευταία δέκα χρόνια ο Άρης δεν είχε τέτοια πορεία και αυτό πιστώνεται σε όλο το τιμ, στην διοίκηση, στους ποδοσφαιριστές.

Ενώ συνέχισε:

Όσοι έμειναν ήταν… τσεκαρισμένο ότι αξίζουν. Και το σημαντικό είναι ότι η ομάδα κινήθηκε σύμφωνα με το πορτοφόλι της. Αλλά τώρα θα δημιουργηθούν άλλες απαιτήσεις και θα ανέβουν και τα οικονομικά. Τώρα χρειάζεται μία σοβαρότητα, η μεγαλύτερη επιτυχία είναι το οικονομικό και αυτό δεν πρέπει να αλλάξει. Η νίκη στο FPP είναι το θεμέλιο. Φαντάζεστε να κυνηγούσαν την ομάδα χρέη; Δεν θα μπορούσε να περπατήσει. Η λύση του οικονομικού είναι βασική προϋπόθεση, το βλέπουμε αυτό και στην Ευρώπη.

Για το ματς με την ΑΕΚ:

Ο Άρης νομίζω ότι είναι το φαβορί. Μπάλα είναι, μπορεί να γυρίσει και ανάποδα. Αλλά η ομάδα με πείθει ότι μπορεί, ότι είναι ικανός να φτάσει στην δεύτερη θέση. Έχω ζήσει τέτοιες καταστάσεις στα αποδυτήρια, όταν κερδίζεις για τόσα ματς κανένας δεν σκέφτεται τις ήττες. Θυμάμαι το 1978 ξεκινήσαμε ένα πρωτάθλημα με νίκες εντός έδρας. Όταν φτάσαμε να έχουμε κερδίσει τα πρώτα δέκα εντός έδρας ματς μετά δεν συζητούσαμε το τι θα κάνουμε εντός έδρας, ήμασταν σίγουροι για τις νίκες.

Για τα επόμενα βήματα του Άρη:

O Άρης πρέπει να δημιουργήσει έναν κουμπαρά και σε κάποια χρόνια να κάνει το «μπαμ» παίρνοντας κάποιους πολύ καλούς παίκτες και χτυπώντας το πρωτάθλημα. Ο δρόμος για το πρωτάθλημα όμως πάντα περνάει από την Ευρώπη. Να κάνεις πορείες, να παίρνει λεφτά, να παράγει παίκτες και να πουλάει ακριβά.

Για το αγωνιστικό:

Yπάρχει ένα κενό στην θέση του σέντερ φορ. Φαντάζεσαι να είχες έναν παίκτη εκεί να σου βάζει είκοσι γκολ σε κάθε χρονιά; Το καλύπτουν κάποιες φορές ο Μάνος και ο Μαντσίνι, περιμένουμε και τον Μήτρογλου. Αν μπορέσει όμως ο Άρης να κάνει ένα πορτοφόλι δυνατό να φέρει 2-3 παικταράδες θα αλλάξουν τα πράγματα.

Για το τι μπορεί να βελτιώσει ο Άρης:

Δεν μου αρέσει που βγαίνουμε να δικάσουμε. Γιατί ο προπονητής χρησιμοποιεί εκείνον; Γιατί ο πρόεδρος κάνει αυτή την επιλογή; Εμείς πρέπει να χαιρόμαστε αυτό που βλέπουμε, ή να μιλάμε για το ότι δεν χαιρόμαστε. Να κάνουμε και καμία πρόταση, η οποία μπορεί να ακουστεί μπορεί και όχι.

To Top