«Δυνατά για την παραμονή» οι γυναίκες στο χάντμπολ!

Πανέτοιμη να διεκδικήσει την παραμονή της στην Α2 κατηγορία μέσω των αγώνων μπαράζ δηλώνει η γυναικεία ομάδα χάντμπολ, μέσω της Ναταλίας Κώττα, η οποία μίλησε στο PRESSARIS. Η προπονήτρια – παίκτρια του Άρη έκανε έναν απολογισμό της σεζόν και έδωσε παράλληλα το σύνθημα για νίκη επί της Καστοριάς, στους προσεχείς αγώνες για την σωτηρία.

Ο Άρης πήρε την 3η θέση στον Αʼ υποόμιλο και θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας απέναντι στην ομάδα της Καστοριάς που τερμάτισε στην 4η θέση στον Βʼ υποόμιλο. Στην αρχική της τοποθέτηση, η Ναταλία Κώττα εξήγησε: «Η αλήθεια είναι ότι είχαμε την ευκαιρία να κατακτήσουμε τη 2η θέση και να αποφύγουμε την ταλαιπωρία, αλλά δεν τα καταφέραμε και πλέον είμαστε αναγκασμένες να βρισκόμαστε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των μπαράζ. Η ισοπαλία με τον Μακεδονικό μας οδήγησε στην 3η θέση, τουλάχιστον, όμως, έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας απέναντι στην Καστοριά, που θα την αντιμετωπίσουμε πρώτα εκτός έδρας στις 11 ή 12 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια στο γήπεδό μας, μία εβδομάδα αργότερα».

Αναφορικά με την προσεχή αντίπαλο, η προπονήτρια του Άρη σημείωσε: «Δεν μπορώ να υποτιμήσω καμία ομάδα. Όποιον αντίπαλο και να είχαμε απέναντί μας, θα τον αντιμετωπίζαμε με την ίδια σοβαρότητα και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε. Η Καστοριά είναι μία νεανική ομάδα όπως εμείς και πρέπει να μπούμε δυνατά στο γήπεδο, εφόσον θέλουμε να φτάσουμε εύκολα στον στόχο μας. Θεωρώ ότι η ομάδα δε θα κινδυνεύσει και το μόνο που έχει να φοβηθεί είναι ο κακός της εαυτός».

Ανεξάρτητα με την υπόθεση της παραμονής, η μέχρι στιγμής πορεία του Άρη αφήνει ικανοποιημένη τη Ναταλία Κώττα: «Σε μία χρονιά που τα κορίτσια κλήθηκαν να «κολυμπήσουν στα βαθιά», δεν μπορώ παρά να είμαι ευχαριστημένη από την προσπάθειά τους. Όλες οι παίκτριες ανταποκρίθηκαν πολύ καλά. Ακόμη και οι ήττες δεν ήταν βαριές και, μάλιστα, προήλθαν από δυνατές ομάδες που διαθέτουν αθλήτριες επιπέδου Α1 και οι οποίες «μάτωσαν τη φανέλα» για να μας κερδίσουν».

Όσο για τον μακροπρόθεσμο στόχο της ομάδας, δήλωσε: «Αυτό που θέλαμε εξ αρχής, ήταν η παραμονή στην κατηγορία, που θα μας επέτρεπε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο του χρόνου. Ο ίδιος στόχος παραμένει και τώρα. Προέχει το πρώτο βήμα, που είναι η σωτηρία, και με σκληρή δουλειά και πολλή προσπάθεια θέλουμε μία καλύτερη συνέχεια την επόμενη σεζόν».

To Top